12o Italian Classic Run (06/10/2013)

Για 12η φορά η ΕΛΦ Fiat 500 & Συναφή διοργάνωσε το Italian Classic Run, την εκδήλωση-θεσμό, που στόχο της έχει να αναδείξει μοντέλα ιταλικής καταγωγής, μιας άλλης εποχής και κουλτούρας. Φέτος, η εκδήλωση διεξήχθη “εντός έδρας”, αφού πραγματοποιήθηκε μόλις λίγα χιλιόμετρα από την φυσική της έδρα στο Γαλάτσι και συγκεκριμένα στο Άλσος Βεΐκου. Η επιλογή της τοποθεσίας αποδείχθηκε εξαιρετική επιλογή, αφού πέρα από το θαυμάσιο περιβάλλον, η όλη εκδήλωση ήταν κάπως αποκομμένη από τον “έξω κόσμο” λόγω της απαγόρευσης εισόδου άλλων οχημάτων και έτσι δεν υπήρχαν “παραφωνίες” και “παρεμβολές” από σύγχρονα οχήματα που μπορεί να βρίσκοταν δεξιά και αριστερά. Η εκδήλωση με τον τρόπο που ήταν στημένη και με βοήθεια των ηχητικών που έπαιζαν όλη την ώρα παλιές ιταλικές επιτυχίες, θύμιζε μόνο αυτό που έπρεπε: Μια εποχή διαφορετική, ίσως πιο όμορφη και πιο ρομαντική…

Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, αυτή τη φορά απουσίαζαν οι άλλες ιταλικές μάρκες. Έτσι, η εκδήλωση εξελίχθηκε κυρίως σε ένα Fiat μανιφέστο. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις τριάντα, εκ των οποίων οι περισσότερες ήταν από την Λέσχη μας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο κόσμος που έσφυζε – όπως κάθε Κυριακή άλλωστε – το Άλσος Βεΐκου, να απολαύσει από κοντά, να δει και να φωτογραφηθεί, με πάμπολλα 500ράκια, αλλά και με κάποια άλλα ενδιαφέροντα μοντέλα, γνωστότερα ή και λιγότερο γνωστά της ιταλικής φίρμας.

Εκτός από τα 500ράκια, υπήρχαν στον χώρο και Fiat 126, 127, καθώς και το σπάνιο Moretti 126 Minimaxi που ο καλός καιρός το έδωσε το ελεύθερο να βολτάρει. Εκεί ήταν και το σταθερά παρών στις εκδηλώσεις της Λέσχης Fiat 600 Multipla το οποίο κίνησε την περιέργεια ειδικά των μικρών φίλων που χάζευαν τα αυτοκίνητα (χαρακτηριστικά ακούστηκε και αυτό το φοβερό, “μπαμπά, ποιο είναι το μπροστά μέρος και ποιο το πίσω;”

Την εκδήλωση πλαισιώσαν και δύο διδυμάκια Fiat 124 τα οποία ήρθαν από την Κόρινθο ειδικά για την εκδήλωση, καθώς επίσης και ένα Fiat 131 Mirafiori που στους παλιότερους ξύπνησε όμορφες αναμνήσεις. Την παράσταση, όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις έκλεψε ένα όχημα: ένα εξαιρετικά σπάνιο και άριστα αναπαλαιωμένο Abarth 750 Zagato που όμοιες γραμμές με αυτό αποκλείεται να βρείτε σήμερα… απλά εξαιρετικό!

Μετά από την άφιξη όλων των πληρωμάτων και αφού υπήρξε αρκετός χρόνος για να απολαύσουν όλοι τον πρωινό καφέ τους, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της τελευταίας προσθήκης στο δυναμικό των αυτοκινήτων της Λέσχης: ένα απαστράπτον Autobianchi A112, βαμμένο από την κορυφή ως τα νύχια στα χρώματα της ιταλικής σημαίας!

Μπροστά από όλα τα αυτοκίνητα, υπήρξαν και κάποιες ιταλικές μοτοσικλέτες οι οποίες έδωσαν την δική τους πινελιά στην εκδήλωση. Συγκεκριμένα τρεις Vespa 200 και ένα Moto Guzzi ήταν εκεί για να θυμίσουν και αυτές όμορφα πράγματα.

Έπειτα ξεκίνησε το παιχνίδι… στο πρώτο σκέλος είχαμε ένα ιδιότυπο άλμα εις ύψος και στη δεύτερη δοκιμασία ήταν pit-stop. Ο γρηγορότερος στην αλλαγή ελαστικού κερδίζει…

Δεν έλειπαν βέβαια και οι φίλοι της εκδήλωσης…αυτοί είναι οι συνήθεις ύποπτοι VW 1200 και ένα όμορφο Audi 100LS οι οποίοι ήρθαν έτσι απλά…για να δούν! Αργότερα έκανε την εμφάνισή της μια καλλονή Alfetta και σε χρόνο ανύποπτο έσκασε μύτη ένα εκθαμβωτικό Opel GT που συγκέντρωσε και αυτό τα φλας.

Και αφού τελείωσαν τα παιχνίδια, οι συμμετέχοντες ψήφισαν για το ομορφότερο αυτοκίνητο της εκδήλωσης και οι κριτές αποφάσισαν που θα δώσουν τα υπόλοιπα βραβεία της εκδήλωσης. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι επειδή ίσως και ένα αυτοκίνητο να σάρωνε όλα τα βραβεία (του ομορφότερου, του σπανιότερου ή του καλύτερα αποκατεστημένου) η επιτροπή αποφάσισε να δώσει το πολύ ένα κύπελλο σε αυτοκίνητο που κερδίζει, ούτως ώστε να μπορέσουν περισσότερα αυτοκίνητα να κερδίσουν κάτι. Αυτο συνέβη επειδή η Λέσχη δεν είναι “κυπελλοκεντρική” (αν ευδοκιμεί ο όρος αυτός), αλλά ανθρωποκεντρική. Όλοι πρέπει να περάσουν καλά και όμορφά.

Ο καλός αλλά κάπως δροσερός καιρός, επέτρεψε επίσης στους εκατοντάδες επισκέπτες του Άλσους να απολαύσουν από κοντά, αλλά και να ρωτήσουν για να μάθουν περισσότερα για τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα. Το σίγουρο είναι ότι επρόκειτο για ένα event, που τουλάχιστον τους τυχαία περαστικούς μόνο ασυγκίνητους δεν άφησε!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Γαλατσίου, κ. Τσίρος, ο οποίος απηύθηνε και χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού & Αθλητικού οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου και Πρόεδρος του Άλσους κ. Πρωτονοτάριος, στον οποίο απονεμήθηκε από την Λέσχη και πλακέτα, καθώς και αντιπροσωπεία του Σ.Ε.Α.Β.Α.Α.Π. (Σύλλογος Επισκευαστών Αμαξωμάτων και Βαφέων Αυτοκινήτων Αθηνών & Περιχώρων).

Και αφού τελείωσαν οι ομιλίες, οι βραβεύσεις και οι μουσικές χαμήλωσαν (είχε μεσημεριάσει κιόλας), έκανε την εμφάνισή της μία γευστικότατη τούρτα και οι εναπομείναντες είπαν το Happy Birtday στον ταμία της Λέσχης, Φώτη Ντούζα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ

ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΥΨΟΣ

1) ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – Fiat 500L

2) ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – Fiat 127CL

3) ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ – Fiat 500R

PIT STOP

1) ΓΙΑΓΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – Fiat 124

2) ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ – Fiat 124

3) ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΝΙΚΟΣ – Fiat 131 Mirafiori

ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ

1) Fiat 500L – ΜΟΥΧΤΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

2) Fiat 500L – ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ

1) Fiat 500L – ΒΑΛΑΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

2) Fiat 500L – ΘΕΡΙΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

3) Fiat 500L – ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΤΟ ΠΙΟ ΣΠΑΝΙΟ

Abarth 750 Zagato – ΒΑΖΑΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς μας:

Στον Γιώργο Μητρόπουλο και την Crash Sound για την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης και στα όμορφα κορίτσια που έσπερναν απλόχερα χαμόγελα και μπαλόνια στους μικρούς μας φίλους.

Και στα μέλη μας Σπύρο Παπαδάκη (ΕΦΑΛΟΥΜΙΛ) και Αλέξανδρο Βαζαίο για την αμέριστη βοήθεια και βοήθεια και συμπαράστασή τους .