4o Track Day (11/11/2012)

Το ξεκινήσαμε πριν από τέσσερα χρόνια για πλάκα… και να που το Track Day είναι ακόμα εδώ! Μια εκδήλωση την οποία διασκεδάζουν όλοι, είτε είναι εκεί για να τρέξουν τα αυτοκίνητά τους, είτε είναι εκεί για χαβαλέ και τουριστικούς λόγους. Η ουσία είναι ότι όλοι περνάν καλά.

Το 4ο κατά σειρά Track Day επιλέχθηκε να διεξαχθεί στην πίστα Μπέκα στα Σπάτα, ένα χώρο που δεν είχαμε βρεθεί ξανά ποτέ στο παρελθόν. Με σύμμαχο για άλλη μια φορά τον καιρό, μαζεύτηκαν γύρω στα 30 αυτοκίνητα τα οποία χωρίστηκαν σε δυο κατηγορίες, από και εώς 1000cc.

Μετά τους αναγνωριστικούς γύρους, το πάρτι ξεκίνησε. Στην αρχή πιο χαλαρά με regularity και αργότερα λίγο πιο δυνατά στην κατηγορία sporting.

Στην κατηγορία έως 1000cc, τα Φιατάκια ήταν αυτά που έκλεψαν την παράσταση (και λογικό αφού όλα ήταν μέχρι 1000cc). Fiat 500, 126, 127, 600 Multipla κινήθηκαν με χάρη αλλά και με σχέδιο προκειμένου να πετύχουν τον απόλυτο χρόνο στο σκέλος του regularity. Επίσης, ένα πανέμορφο Citroen Dyane, μας έκανε να μην ξεκολλάμε το βλέμμα μας από πάνω του με τις απίστευτες κλίσεις που έπαιρνε στις στροφές. Στην κατηγορία Sporting τα ημιαξόνια πήραν “φωτιά”, με νικητή τον έμπειρο πλέον Γιώργο Στασινόπουλο, τον “ημιάγριο” (παρατσούκλι που του κόλλησε ο γιατρός Βλαχάκος λόγω ζαντικού) αφού ξεκάπνισε για τα καλά το 500ράκι του.

Στην κατηγορία πάνω από τα 1000cc τα πράγματα σοβάρεψαν… πήραν θέση στην πίστα οι BMW (1602, 1802, 320), τα Opel (Kadett και Manta), ένα Mini 1300 και ένα απαστράπτον Fiat Abarth 1000 TC που έκανε όλους τους Φιατάκηδες της παρέας να ξεχάσουν οτιδήποτε συνέβαινε δίπλα τους εκείνη την ώρα.

Η εκδήλωση είχε απόλυτη επιτυχία. Σε αυτό συνέβαλαν η άρτια οργάνωση, ο χώρος και ο καιρός. Η Λέσχη μας που ξεκίνησε αυτή την εκδήλωση πριν από τέσσερα χρόνια για πλάκα, έχει πλέον την υποτυπώδη εμπειρία για να οργανώσει και τέτοιους μικρούς ευχάριστους αγώνες.

Η συνέχεια έλαβε μέρος την επόμενη στο χώρο της Λέσχης, όπου έγιναν οι απονομές των κυπέλλων και οι βραβεύσεις στους συντελεστές της εκδήλωσης.

Η χρονιά κλείνει με αυτή την εκδήλωση, μια δύσκολη χρονιά για όλους μας, μια χρονιά δύσκολη και για τις Λέσχες σε όλη την Ελλάδα. Όμως με χαμόγελο, αισιοδοξία και με τέτοιες μικρές όμορφες στιγμές, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Και η ΕΛΦ Fiat 500 &

Συναφή, βρίσκεται εδώ για να μας κάνει να ξεχνάμε τα προβλήματα, να χαμογελάμε και να νιώθουμε καλύτερα!!