Ιστορική Περιήγηση στο Κιάτο (17/09/2017)

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 9.30 και στο Σταθμό 1 στο Χαϊδάρι αρχίζουν να εμφανίζονται κυρίες τριάντα ετών και άνω, καλοδιατηρημένες και πεντακάθαρες. Είναι οι συμμετέχοντες στην ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣ ΚΙΑΤΟΥ που διοργανώνει η Λέσχη μας με την βοήθεια των μελών μας, κατοίκων του Κιάτου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΛΙΛΗ ΓΚΟΡΙΤΣΑ και την οικογένεια ΜΠΕΚΙΑΡΗ.

Στις 10.15 ξεκινήσαμε για να διανύσουμε 100 όμορφα χιλιόμετρα από την Παλαιά εθνική οδό. Ο καιρός είναι πολύ καλός, κίνηση δεν υπάρχει και η παρέα είναι καταπληκτική. Με μια μικρή καθυστέρηση, λόγω ενός λάθους χωρίς όμως να επηρεάσει κανέναν μας, φτάνουμε στο ΚΙΑΤΟ που μας περιμένουν οκτώ κλασσικά αυτοκίνητα φίλων από το Κιάτο και όλοι μαζί ξεκινάμε κομβόι για μια βόλτα στην πόλη, με σταθμό το λιμάνι, που έγινε η καθιερωμένη φωτογράφιση. Γύρω στις 13.00 φτάνουμε στον προορισμό μας το Cafe Restaurant La Joya ένα όμορφο μαγαζί, δίπλα στην θάλασσα.

Παρκάρουμε και αράζουμε σε χώρο που μας έχουν κρατήσει δίπλα στο κύμα. Ξεκινάμε με καφέδες και μπύρες μπανάκι και κουβεντούλα και γύρω στις 14.30 αρχίζουν να έρχονται τα πρώτα πιάτα. Το φαγητό πεντανόστιμο και οι μερίδες πολύ καλές, τόσο που κάποιοι πήραν και στο σπίτι και έτσι με φαγητό, μπύρες, κουβεντούλα και χαβαλέ πέρασε η ώρα και γύρω στις 17.00 ξεκινήσαμε για το Μουσείο Αρχαίας Σικυώνας, 7 χιλιόμετρα από το Κιάτο, το όποιο είχε φροντίσει να είναι ανοικτό για εμάς ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΡΙΤΣΑΣ. Εκεί μας περίμενε ο υπεύθυνος Αρχιφύλακας του Μουσείου, ο όποιος μας ξενάγησε στους χώρους του. Η Νάντια Μπεκιάρη φρόντισε να μας κάνει μια λεπτομερή ξενάγηση του Μουσείου και της Ιστορίας του αλλά και του Αρχαίου θεάτρου.

Η ώρα έχει πάει 19.00 και όλοι γεμάτοι όμορφες εικόνες και έχοντας περάσει μια όμορφη Κυριακή αποχαιρετιζόμαστε και ανά ομάδες επιστρέφουμε στην καθημερινότητα. Η εκδήλωση αυτή αν και δεν είχε την αναμενόμενη συμμετοχή, στέφτηκε από επιτυχία γιατί ο θεός της Λέσχης φρόντισε για τον όμορφο καιρό. Τα αυτοκίνητα μας δεν παρουσίασαν καμιά βλάβη, η διαδρομή ήταν πανέμορφη και με λίγα χιλιόμετρα.

Οι συμμετέχοντες όλοι καλοπροαίρετοι χωρίς γκρίνια και παραπόνα. Το κατάστημα που έκλεισε ο Παναγιώτης πολύ καλό και το φαγητό εξαιρετικό. Το κόστος της εκδήλωσης μικρό και οι διοργανωτές είχαν φροντίσει για όλα Θα θέλαμε λοιπόν νε ευχαριστήσουμε τα μέλη και τους φίλους μας που πήραν μέρος στην εκδήλωση, τους Χορηγούς της εκδήλωσης μας ΣΤΑΘΗ ΚΟΚΚΙΝΟ, ΛΙΟΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟ, ΓΙΑΝΝΗ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ, τους ιδιοκτήτες και το προσωπικό του CAFE RESTAURANT LA JOYA, τους ιδιοκτήτες κλασσικών αυτοκίνητων του Κιάτου που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Τους φωτογράφους μας ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ και ΜΑΤΘΑΙΟ ΒΕΡΤΟΠΟΥΛΟ, την Νάντια Μπεκιάρη για την πολύ όμορφη ξενάγηση και τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΠΑΝΟ και στην ΛΙΛΗ ΓΚΟΡΙΤΣΑ για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία τους.

Καλή μέρα σε όλους, καλή εβδομάδα και σας περιμένουμε στη επομένη εκδήλωση μας ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ ΙΤΑΛΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ στις 8 Οκτωβρίου 2017.