Ανοιξιάτικη Περιήγηση 2017 (21/05/2017)

 

Μια ακόμη εκδήλωση της Ε.Λ.Φ. Fiat 500 & Συναφή έγινε με μεγάλη επιτυχία. 29 αυτοκίνητα ηλικίας 30 ετών και άνω σε άριστη κατάσταση συγκεντρώθηκαν στο παρκινγκ του Χωριάτικου στον Άγιο Στέφανο και ακολουθώντας την παλιά εθνική οδό σε κομβόι κατευθύνθηκαν στην Χαλκίδα. Με σύμμαχο τον καλό καιρό και με άριστη οργάνωση από τον αγχωμένο Αντιπρόεδρο, γύρω στις 12.00 μετά από μια ανασυγκρότηση στην πάλαια γέφυρα της Χαλκίδας, φτάσαμε στο σημείο που μας είχε παραχώρησει ο Δήμος Χαλκιδέων στην προβλήτα του λιμανιού.

Εκεί παρατάχθηκαν 16 πανέμορφες ιταλίδες σχεδόν όλη η γκάμα μοντέλων της περιόδου 1970 – 1980 της ΦΙΑΤ μαζί με μια πανέμορφη κόκκινη Giulietta, επτά άψογοι Σκαραβαίοι, μια κούκλα Mercedes και το ροζ Opel Record, εκπρόσωποι της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Eπίσης, δύο άριστες και σπάνιες Αγγλίδες και ένα Γιαπωνέζο κούκλο, όλα καλογυαλισμένα και σε άριστη εμφάνιση δημιούργησαν κυκλοφοριακή συμφόρηση στην παραλία από τους Χαλκιδέους και όχι μόνο που πέρασαν να τα θαυμάσουν και να φωτογραφηθούν με τους θρύλους μιας περασμένης εποχής που το αυτοκίνητο είχε στυλ προσωπικότητα και το κάθε ένα την ιδιαιτερότητά του.

Οι οδηγοί και συνεπιβάτες των αυτοκίνητων μετά από μια σύντομη βόλτα στην παραλία της Χαλκίδας κατέληξαν στο CAFE GASTON που είχε κανονίσει η οργάνωση να προσφέρει καφέ. Εκεί με φιλική κουβεντούλα και πειράγματα πέρασε η ώρα και κατά παρέες ξεκινήσαμε για το μεζεδοπωλείο “Τσιμπολογάκι” που είχαμε συμφωνήσει για το καθιερωμένο φαγοπότι που κατά γενική ομολογία όλων ήταν και πλούσιο και νόστιμο αλλά και η εξυπηρέτηση υποδειγματική.

Με όλα αυτά η ώρα έφτασε 16.00 και επειδή κάποια μαύρα σύννεφα άρχισαν να φαίνονται στον ορίζοντα, γεμάτοι όμορφες εικόνες χορτασμένοι αλλά και ευχαριστημένοι από την Κυριακάτικη βόλτα μας πήραμε τον δρόμο της επιστροφής δίνοντας ραντεβού για το Πικ Νικ του Ιουνίου.

Τελειώνοντας την περιγραφή της εκδήλωσης θα ήθελα δημόσια να ευχαριστήσω τον Θοδωρή Σούλη που επιμελήθηκε αλλά και ετοίμασε όλη την εκδήλωση η οποία χάρη στην οργάνωσή του πραγματοποιήθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα. Επίσης ευχαριστώ και της φίλες λέσχες ΦΙΛΠΑ, ΕΛΚΑ, ΟΡΚΑ και MICROCARS μέλη των οποίων βοήθησαν με την συμμετοχή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης μας.

Επίσης τον Δήμο Χαλκιδέων και την Τροχαία Χαλκίδας για την βοήθεια τους. Και το ποιο μεγάλο ευχαριστώ στο Ζεύγος Γκορίτσα που μας ήρθε από, το Κιάτο και που μας τιμά με την συμμετοχή του αλλά και την όμορφη παρουσία του σε όλες της εκδηλώσεις μας. Επίσης να ευχηθώ χρόνια πολλά με υγεία στους εορτάζοντες που συμμετείχαν στην εκδήλωση.