Τσικνοπέμπτη στην ΕΛΦ Fiat 500 (21/02/2014)

 

Το έχουμε ξανακάνει στο παρελθόν όχι μία, αλλά πολλές φορές. Αυτή η φορά όμως ήταν η πρώτη που έγινε οργανωμένα και με μεθοδικότητα. Με αφορμή την Τσικνοπέμπτη λοιπόν, στήσαμε ένα μίνι event στην Λέσχη μας. Όλα είχαν μελετηθεί και οργανωθεί από πριν και τα μέλη της Λέσχης, μαζί με τους συγγενείς και τους φίλους τους ήταν καλεσμένοι.

Ο Πρόεδρος επιμελήθηκε το “στήσιμο” των τραπεζιών εντός. Στον προάυλιο χώρο της Λέσχης ο Φώτης με τον Γιάννη έστησαν την ψησταριά. Με περίσσια τέχνη και μπόλικο μπρίο κατάφεραν να ψήσουν άψογα πάνω από τριακόσια σουβλάκια με κεμπάπ και χοιρινό, καθώς και μπόλικες νόστιμες πιτούλες. Μέσα ο Γιάννης (ο ΓΜ 29, ο Μέγας) και η Βαρβάρα, έκοψαν τις σαλάτες και ο Σπύρος έμεινε πίσω από το μπαρ για να μοιράσει άφθονο κρασί στους παρευρισκόμενους.

Μετά τις οκτώ οι περισσότεροι ήταν εκεί. Δεν πήρε πάνω από μισή ώρα για να γεμίσει η Λέσχη εντός και εκτός από κόσμο, και περισσότερη από μιάμιση για να ξεκινήσει το γλέντι “παραδοσιακά και Ελληνικά” όπως πρόσταζε το έθιμο της ημέρας.

 

Η συγκεκριμένη ημέρα είναι αρκετά ιδιαίτερη για τους Έλληνες, οι οποίοι δύσκολα αφήνουν τα σπίτια τους ή την αγαπημένη τους ταβέρνα για να πάνε κάπου αλλού. Παρόλα αυτά, μαζεύτηκαν στην Λέσχη πάνω από 50 άτομα τα οποία διασκέδασαν με την ψυχή τους, οικονομικά μα και παρέα με τους συγγενείς και πάρα πολλούς φίλους…σίγουρα μια παρέα πενήντα και βάλε ατόμων δεν θα την δεις σε καμία ταβέρνα μαζεμένη…τσικνοπεμπτιάτικα!

 

Έτσι, και αυτή η εκδήλωση “εξπρές” στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία…και αυτό βεβαίως οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε πολλά από τα μέλη της Λέσχης τα οποία είναι τόσο δεμένα μεταξύ τους που με την πρώτη ευκαιρία που δίνεται σπεύδουν…

 

Και γιατί άλλωστε να μην περάσεις αυτή την ιδιαίτερη μέρα σε ένα χώρο γνώριμο, οικείο και φιλικό, περιτριγυρισμένος από γνωστά πρόσωπα και πάμπολλα 500ράκια;