Περιήγηση στο Σοφικό Κορινθίας (19/11/2016)

Πάει καιρός από τότε που η Λέσχη μας οργάνωσε διήμερη απόδραση. Αυτή τη φορά το Διοικητικό Συμβούλιο πήρε την πρωτοβουλία και οργάνωσε μια εκδρομή με τις εξής προϋποθέσεις: να είναι κοντά στην Αττική ούτως ώστε να μην κουραστούν πολύ τα αυτοκινητάκια, να έχει χαμηλό κόστος και να είναι κατάλληλος ο χώρος για μικρούς και μεγάλους. Έτσι, αποφασίστηκε η παρέα να κατηφορίσει στο Σοφικό Κορινθίας και συγκεκριμένα στο Ranch το πασίγνωστο “ξύλινο χωριό” των 330 στρεμμάτων με την αισθητική “Άγριας Δύσης”. Η κοντινή από την Αττική απόσταση (μόλις 97 χιλιόμετρα) εξυπηρέτησε και αρκετούς στο να επισκευθούν το Ράντσο μόνο την Κυριακή σαν μία μονοήμερη όμορφη βόλτα.

Έτσι το Σάββατο, περίπου δέκα αυτοκίνητα συναντήθηκαν στα Goodys της Εθνικής Οδού και όλοι μαζί κατηφόρισαν για το Σοφικό. Χωρίς προβλήματα και ζόρια για τα αυτοκίνητα, η “αποστολή¨έφτασε στο Ράντσο. Εκεί όλοι τακτοποιήθηκαν στα ξύλινα δωμάτια και έπειτα είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον πανέμορφο αυτό καταπράσινο χώρο με τα γήπεδα, τις φάρμες και τους σταύλους. Ακολούθησε περιήγηση με το τρενάκι εντός του Ράντσου και γενικά όλοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν ένα Σαββατοκύριακο εντελώς διαφορετικό από την ελληνική πραγματικότητα.

Ο πρωινός μπουφές και τα γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας ήταν πλούσια – δεν θα μπορούσε άλλωστε να ήταν και διαφορετικά, αφού στη Λέσχη τα μέλη έχουν το καλό όνομα του “καλοφαγά”. Η διάθεση ήταν στα ύψη. Τα πειράγματα και τα “πειράματα” με τις δραστηριότητες ήταν αυτό που έβγαζε το περισσότερο γέλιο. Οι μικροί φίλοι της Λέσχης είχαν και αυτοί την ευκαιρία να κουραστούν ιδιαιτέρως, πέρα από τις φωνές του μπαμπά και της μαμάς, αφού ο χώρος ήταν άπλετος και απόλυτα ασφαλής για αυτά να παίξουν και να τρέξουν.

Την Κυριακή, ένα μικρότερο γκρουπ ξεκίνησε και εκείνο από τα Goodys προκειμένου να ενσωματωθεί με τους υπόλοιπους που διανυκτέρευσαν στο Ράντσο. Κοντά στις 12 το μεσημέρι, η παρέα είχε μεγαλώσει.

Και αφού άρχισε να σουρουπώνει, έφτασε η ώρα της επιστροφής… ένα επιτυχημένο Σαββατοκύριακο είχε ήδη τελειώσει και όλοι όσοι παρευρέθησαν εκεί ήδη αδημονούσαν για το επόμενο μεγάλο event της Λέσχης, που ως γνωστόν όλα έχουν σαν σύνθημα ¨πρώτα η παρέα”!