Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας (15/01/2015)

Τι κλισέ…μπαίνει ο καινούριος χρόνος και μαζευόμαστε όλοι να ανταλλάξουμε ευχές και να κόψουμε την πίτα…στην ΕΛΦ Fiat 500 δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα…μαζευόμαστε να ανταλλάξουμε ευχές, να κόψουμε την πίτα, να μοιραστούν δεκάδες πρωτότυπα δώρα, να φάμε, να πιούμε και να χορέψουμε μέχρι τελικής πτώσεως…

Από νωρίς κάποια μέλη ήταν εκεί να ετοιμάσουν τον χώρο. Στα αυτοσχέδια τραπεζάκια της Λέσχης στρώθηκαν όμορφα τραπεζομάντηλα, στήθηκε ο τεράστιος για τα δεδομένα του χώρου μπουφές και κάπου εκεί στην άκρη του, αφήσαμε και λίγο χώρο για την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Για πρώτη φορά στήθηκε και ηχοσύστημα με επαγγελματικά ηχεία, κονσόλα και cd players της Pioneer, δίνοντας έναν πιο “γιορτινό” χαρακτήρα στην ατμόσφαιρα, παραμερίζοντας τον δύστυχο από τα 70s Yamaha ραδιοενισχυτή μας που μας κρατάει συντροφιά ανελλιπώς τα τελευταία 15 χρόνια κάθε φορά που η Λέσχη ανοίγει, αλλά και σε μεγάλες γιορτές..

Από τις οκτώ ξεκίνησαν πολλοί να έρχονται. Μέσα σε μισή ώρα και κάτι, ο χώρος γέμισε ασφυκτικά. Περίπου εβδομήντα άτομα – μέλη της Λέσχης, αλλά και φίλοι από την ΕΟΦΙΛΠΑ, την ΕΛΚΑ και το Classic Microcars Club – ήταν εκεί μαζί μας για να ανταλλάξουμε ευχές. Όλοι απόλαυσαν το φαγητό από τον πλούσιο μπουφε που ήταν όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, επιμελημένος από τις κυρίες της Λέσχης μας ώστε να μη θυμίζει κάποιο catering, αλλά φαγητό βγαλμένο απευθείας από την κουζίνα του σπιτιού μας..

Αφού κόπηκε η πίτα και όλοι οι παρευρισκόμενοι πήραν το κομμάτι τους, ο Πρόεδρος πήρε τον λόγο για να πεί λίγα αλλά ουσιαστικά πράγματα: τα μέλη τον χρόνο που πέρασε αυξήθηκαν περίπου κατά είκοσι…οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήσαμε το 2014, στέφθηκαν με απόλυτη επιυτχία…για δεύτερη συνεχή χρονιά ξαναδιοργανώνουμε όπως παλιά και ενάντια στην κρίση, εκδρομή στην Ιταλία…να είστε όλοι καλά…σας ευχαριστούμε που ήρθατε…αυτά, τα ολίγα με πολλή όμως ουσία…

Σειρά πήρε η λαχειοφόρος αγορά που φέτος απαρίθμησε περί τα τριάντα πέντε δώρα, όλα με κοινωνικό χαρακτήρα όπως αρμόζει στην δύσκολη εποχή…από δωρεάν σέρβις στο ιστορικό σας όχημα, χειροποίητες δημιουργίες για τη γυναίκα, όμορφα γλυπτά από κομμάτια κινητήρων που δημιούργησαν στο τέλος πορτατίφ και τραπεζάκια, μέχρι τραπέζια πληρωμένα για δύο άτομα σε ταβέρνες για να βγει ο κόσμος να ξεσκάσει…δεν έλειπαν βέβαια και τα δώρα που έιχαν σχέση με το Fiat 500, όπως όμορφα ασημένια μπρελόκ με το αγαπημένο μας 500ράκι, αλλά και κάδρα, έργα τέχνης που απεικονίζουν το Fiat 500..

Μετά από αυτό, υπήρξε για όλους άφθονος χρόνος…οι νεότεροι γνωρίστηκαν με τους παλαιότερους, κάποιοι χάρηκαν πάρα πολύ που είδαν πρόσωπα που είχαν να δουν χρόνια…γενικά επικράτησε μια πολύ όμορφη κατάσταση που πολλές φορές για κάποιους μπορεί να ήταν και συγκινητική.

Μετά τις δώδεκα τα μεσάνυχτα η πίστα άνοιξε και άρχισε ένα μίνι γλέντι…όχι, ο σεισμός των 3.2R που έγινε χθες νωρίς τα ξημερώματα και είχε επίκεντρο το Γαλάτσι δεν προήλθε από την Λέσχη μας…σας μιλάω με απόλυτη ειλικρίνεια…

Να είμαστε καλά, να έχουμε καλή χρονιά με υγεία πάνω απ’όλα και πολλά καλά χιλιόμετρα με τα αγαπημένα μας αυτοκίνητα…και του χρόνου!