Ανοιξιάτικο πικ-νικ (22/05/2016)

Κυριακή 22 Μαΐου 2016 η μετρολογική υπηρεσία δείχνει ακραία καιρικά φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Η Λέσχη μας όμως έχει το προγραμματισμένο ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΠΙΚ ΝΙΚ, όλοι είμαστε αναποφάσιστοι αν πρέπει να το κάνουμε η να το αναβάλουμε και τελικά με το σύνθημα κι αν χιονίζει και αν βρέχει η ΕΛΦ ΦΙΑΤ 500 μας αντέχει αποφασίζουμε να μην την αναβάλουμε.

Έτσι λοιπόν Κυριακή 9,30 στο γνωστό πια μέρος εκκίνησης το Παρκινγκ Άλσους Βεΐκου, τα δυο πρώτα αυτοκίνητα του ΔΣ καταφθάνουν έτοιμα να υποδεχθούν τους τολμηρούς και αυτούς που δεν φοβούνται να μην βρέξουν τα αυτοκινητάκια τους. Ο καιρός παρ’ όλες τις προβλέψεις είναι καλός, έχει λιακάδα και φυσάει ένα βοριαδάκι.

Έτσι το ηθικό μας αναπτερώνεται και πιστεύουμε πάλι πως ο πρόεδρος το τακτοποίησε με το θεό το θέμα του καιρού… Κατά τις 10.00 φτάνει και ο ταμίας της Λέσχης με τα χαρτιά του πανέτοιμος και σιγά σιγά το πάρκινγκ αρχίζει να γεμίζει με πολύχρωμα αυτοκινητάκια. ΦΙΑΤ 500, ΦΙΑΤ 126, ΦΙΑΤ 127, ΦΙΑΤ 128 , AUTOBIANCHI από Ιταλικά. VW, MERCEDES, BMW 1602 και OPEL από Γερμανικά και δυο κινέζους, ένα HOΝDA ACCORD και την μόνιμη πια στις εκδηλώσεις μας CELICA ΦΛΟΓΑ του πανταχού παρόντα Μάνθου Βερτόπουλου.

Στις 10.30 ξεκινήσαμε και μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής – Βαρυμπόμπης, Πάρνηθας – φτάσαμε στις 12.00 στο Καρτσιμίδι σε μια πολύ όμορφη τοποθεσία με παγκάκια, τραπέζια και απέραντο χώρο μέσα στο πράσινο για να παρκάρουμε τα αυτοκίνητά μας. Όμως εδώ μας περίμενε μια έκπληξη… ενώ σε όλη τη διαδρομή ο καιρός ήταν καλός, μόλις παρκάραμε ξεκίνησε ψιλόβροχο με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η παραμονή μας στην ύπαιθρο και τότε εφαρμόσθηκε το σχέδιο Β. Πρόεδρος και αντιπρόεδρος πήγαν στην ταβέρνα του ΛΑΜΠΡΟΥ που υπάρχει στο σημείο από το 1977 και ήμασταν παλαιοί πελάτες, και συμφωνήσαν με τον Κώστα υπεύθυνο της ταβέρνας να τους κάνει ένα οικονομικό μενού και να βγάλουμε και εμείς αυτά που είχαμε ετοιμάσει. Η συμφωνία έκλεισε με 10 ΕΥΡΩ ανά άτομο και έτσι με το τζάκι αναμμένο, παιδάκια καλοψημένα αλλά και άλλα νόστιμα φαγητά πού είχαμε ετοιμάσει έγινε ένα το μεγάλο φαγοπότι με αστεία, γέλια, πειράγματα και κέφι. Το μενού έκλεισε με το ραβανί του Μάνθου που ήταν όντως πολύ επιτυχημένο.

Γύρω στις 14.30, χορτασμένοι και με πολύ καλή διάθεση, χαιρετήσαμε και ευχαριστήσαμε για την περιποίησή του τον Κώστα και ξεκινήσαμε για την επιστροφή στα σπίτια μας αφού πρώτα κάναμε μια στάση στην λίμνη Μπελέτσι για φωτογραφίες και στου FLOKA Αγίου στεφάνου για καφέ.

Φορτωμένοι με όμορφες εικόνες έχοντας ξεχάσει για λίγο τα προβλήματα και την κρίση, τα μνημόνια, τον ΦΠΑ και τις αυξήσεις, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη εκδήλωση της Λέσχης μας, επιβεβαιώνοντας το ρητό “ου εν τω πολλω το ευ”