Ανοιξιάτικο πικ-νικ (8/4/2012)

Φθηνά, έξυπνα, γρήγορα… αυτές είναι οι τρεις λέξεις που χαρακτηρίζουν τη βόλτα που έκανε η Λέσχη μας. Γιατί έτσι πρέπει να λειτουργείς αυτή την εποχή που τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα.

Εκείνη την Κυριακή με σύμμαχο και τον καλό καιρό, μαζευτήκαμε στο πάρκιν του ΟΑΚΑ περίπου σαράντα αυτοκίνητα, εμείς και πολλά αδερφά αερόψυκτα VW από το Hellenic Aircooled Club. Την παρέα συμπλήρωναν και τα υδρόψυκτα Fiat 127 (MK1 και MK2), Fiat 850 Spider, ένα Fiat X1/9 και ένα ακόμα πανέμορφο 124 Spider με όλα τα κομφόρ της Abarth. Tην παράσταση έκλεψαν οι παλιότεροι της παρέας: ένα Fiat 1100 πρώτης γενιάς με πόρτες “αυτοκτονίας” και ένα ξεχωριστό ροζ Opel Olympia του 1958 με μυνήματα ενθάρρυνσης αποτυπωμένα στην καρότσα του κόντρα στην κακή κατάσταση που βιώνουμε οι περισσότεροι από εμάς. Επίσης και η παρουσία δύο camper της VW μας μετέφεραν σε άλλες πιο ξένοιαστες εποχές, εκείνες που οι χίππυς κάποτε τα χρησιμοποιούσαν κατά κόρον και που ονόμαζαν “magic bus”. Κλείνοντας, να αναφέρουμε και την συμμετοχή δύο Fiat 126 τα οποία ήρθαν από το Κιάτο Κορινθίας μόνο και μόνο γι’ αυτή την εκδήλωση. Οι υπόλοιποι ήταν λίγο πολλοί οι γνωστοί συνήθεις ύποπτοι… Fiat 500 (και Giardiniera), Fiat 126 (μπόλικα) και VW Beetle (δικά μας και του αδελφού club). Α! και μην ξεχάσω… ήταν και δυο πολυτελείας εκεί… μια πανέμορφη Jaguar και ένα BMW 1602.

Με προκαθορισμένη διαδρομή, τα αυτοκίνητα ξεκίνησαν την 27 χιλιομέτρων πορεία τους από το ΟΑΚΑ. Ο τερματισμός έγινε στην λίμνη Μπελέτσι στην Ιπποκράτειο πολιτεία, ένα μέρος πανέμορφο το οποίο αξίζει να το επισκεφθεί ο καθένας. Αργότερα όλοι κατηφορίσαμε περί τα 300 μέτρα χαμηλότερα όπου παρκάραμε τα αυτοκίνητά μας και εκεί μπορέσαμε να απολαύσουμε λιχουδιές που ο καθένας έφερε από το σπίτι του. Αυτή ήταν μια ωραία βόλτα και για τα παιδιά αφού είχαν άπλετο χώρο να παίξουν και να διασκεδάσουν.

Τυπικά, δόθηκαν και κάποια κύπελλα με κλήρωση, αφού η προκαθορισμένη διαδρομή ήταν περισσότερο για παιχνίδι αφού δεν υπήρχαν χρονομέτρες για την διεξαγωγή κανονικού αγώνα regularity. Έτσι όμως θέλαμε να γίνει…

Έτσι, χωρίς μεγάλο κόστος εντός της Αττικής, όλοι είχαν την ευκαιρία να ξεμουδιάσουν τα κλασσικά τους αυτοκίνητα στα πλαίσια μιας όμορφης εκδήλωσης.

Συμπέρασμα; Φθηνα, έξυπνα και γρήγορα!