Ανοιξιάτικο Πικ-Νικ (02/06/2013)

Συνδιοργάνωση με την Ε.Λ.Κ.Α.

– Ε, φίλε… τι λες; Πάμε την Κυριακή για κανά καφεδάκι;

– Πάμε, θα έχει και καλή μέρα..

– Κάτσε να το οργανώσουμε λίγο καλύτερα, θα φωνάξω και καμιά τριανταριά φίλους με τα κλασσικά τους αυτοκίνητα, να βρεθούμε όλοι μαζί μπας και ρίξουμε και καμιά βουτιά στην θάλασσα…

Η παραπάνω κουβέντα είναι βέβαια φανταστική, αλλά και κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι αφού τριάντα αυτοκίνητα από τις δύο λέσχες ΕΛΦ Fiat 500 και ΕΛΚΑ, έκλεισαν ραντεβού την Κυριακή στο πάρκιν του ΟΑΚΑ για ακριβώς αυτό τον λόγο… καφεδάκι, βουτιά στη θάλασσα και αν μας πάρει και το μεσημέρι και μεζέ κάτω από τα δέντρα.

Βέβαια το έγκλημα ήταν προμελετημένο. Οι δυο λέσχες συνδιοργάνωσαν την εκδρομή αυτή με σκοπό όλοι να ξεσκάσουν και με απόλυτο γνώμονα την οικονομία έγινε μια εκδήλωση η οποία στους συμμετέχοντες θα κόστιζε το ελάχιστο. Βενζίνα, φόρτωμα στα αυτοκίνητα τα απαραίτητα… και φύγαμε!

Έτσι, τριάντα περίπου αυτοκίνητα (Fiat, VW, Opel, Audi, Mini, Wartburg και άλλα πολλά) ξεκίνησαν από το πάρκιν του ΟΑΚΑ και μέσω Εθνικής Οδού-Αγ. Στεφάνου-Λίμνης Μαραθώνα-Καλετζίου-Γραμματικού, έφτασαν στην παραλία του Σχοινιά. Τα αυτοκίνητα στάθμευσαν κάτω από τα δέντρα και σε χρόνο μηδέν στήθηκαν τα τραπεζάκια, οι καράκλες και επάνω σε αυτά τα απαραίτητα φραπεδάκια.

Ο καιρός συνέβαλε τα μέγιστα αφού ήταν καθόλα άψογος. Η ατμόσφαιρα κάτω από τον ίσκιο των δέντρων ήταν καταπληκτική και κάποιοι πιο δραστήριοι άρπαξαν την ευκαιρία από τα μαλλιά και έκαναν και μια βουτιά στη θάλασσα – για πολλούς ήταν και το πρώτο μπάνιο της χρονιάς. Τα παιδιά βρήκαν άπλετο χώρο να παίξουν και ο καθένας έκανε πραγματικά ό,τι αγαπούσε… η απόλυτη ελευθερία πλάι στα αγαπημένα μας κλασσικά αυτοκίνητα.

Βέβαια, το ανοιξιάτικο πικ-νικ φέτος έγινε ολίγον… καλοκαιρινό λόγω Ιουνίου, αλλά η φιλοσοφία της εκδήλωσης παρέμεινε η ίδια: να δώσει το κίνητρο σε όλους εμάς να συμμετέχουμε σε μια εκδήλωση, δίχως να ξοδέψουμε πολλά, αλλά να περάσουμε το ίδιο καλά!

Ευχαριστούμε από καρδιάς την ΕΛΚΑ που συνέβαλε στην οργάνωση της όμορφης αυτής εκδρομής και ελπίζουμε σε περισσότερες κοινές εκδηλώσεις στο μέλλον.