Παρουσίαση βιβλίου του Στάθη Β. Βλαχάκου: «Ευτυχώς γύρισα και σήμερα»

Σε μία κατάμεστη αίθουσα έγινε την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, η παρουσίαση του βιβλίου του Στάθη Β. Βλαχάκου, υπό τον τίτλο ««Ευτυχώς γύρισα και σήμερα»

Το μυθιστόρημα παρουσίασαν ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος, η εκπαιδευτικός Γιώτα Παππά και ο δημοσιογράφος-μουσικός παραγωγός Γιώργος Μαρκάκης.Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου ο αναγνώστης «βιώνει» ένα κινηματογραφικό ταξίδι: ένα ταξίδι απόδρασης της ζωής από το σώμα προς το όνειρο, το άπιαστο.Για τον συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο: «O χωρισμός ο ψυχής και σώματος όπως και τα ταξίδια στον χωροχρόνο, όπως και η αθανασία είναι ένα από τα Ιερά Δισκοπότηρα στα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας. Μία ψυχή απαλλαγμένη από τους περιορισμούς και την αναπόφευκτη φθορά του σώματος, ελεύθερη να ταξιδεύει όπου επιθυμεί και να επιστρέφει στο σώμα κατά το δοκούν, είναι και το όνειρο ζωής του κεντρικού ήρωα στην απολαυστική ιστορία του Στάθη Βλαχάκου».

Για τον συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο: «O χωρισμός ο ψυχής και σώματος όπως και τα ταξίδια στον χωροχρόνο, όπως και η αθανασία είναι ένα από τα Ιερά Δισκοπότηρα στα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας. Μία ψυχή απαλλαγμένη από τους περιορισμούς και την αναπόφευκτη φθορά του σώματος, ελεύθερη να ταξιδεύει όπου επιθυμεί και να επιστρέφει στο σώμα κατά το δοκούν, είναι και το όνειρο ζωής του κεντρικού ήρωα στην απολαυστική ιστορία του Στάθη Βλαχάκου».

Από την πλευρά της, η εκπαιδευτικός Γιώτα Παππά, είδε από άλλη οπτική γωνία το μήνυμα που θέλει να περάσει ο συγγραφέας λέγοντας χαρακτηριστικά:«Μία τεχνολογική μηχανή γίνεται γέφυρα ανάμεσα στην δίψα για την ζωή και την ψυχική επιθυμία να αποδράσεις κανείς στο όνειρο. Η προσπάθεια για μικρές αναχωρήσεις της ψυχής από το σώμα, οδηγούν σε ονειρικά ταξίδια εναλλαγής ρόλων και συναισθημάτων».