Ειδικός Τύπος

Οι εξετάσεις αυτοκινήτου – Αντιρίξ & Συμφωνίξ (15 Φεβρουαρίου 1990)

Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 έκαναν δειλά την εμφάνισή τους στη χώρα μας τα πρώτα κόμικ. Αυτοί οι χάρτινοι ήρωες μεγάλωσαν γενιές και γενιές και για πολλούς από εμάς αποτελούν γλυκιά ανάμνηση και καμιά φορά αν πέσει στα χέρια μας κάποιο από αυτά τα παλιά τεύχη ίσως το ξεφυλλίσουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό που το κάναμε τότε.

Η μόδα φούντωσε την δεκαετία του ΄70, για να εκτοξευθεί την δεκαετία του ΄80. Την δεκαετία του ΄90 οι σελίδες των κόμικ άρχισαν να ξεθωριάζουν, με αποτέλεσμα στις μέρες μας να υπάρχουν στους πάγκους κάποιες λίγες επανεκδόσεις να θυμίζουν τα παλιά.

Ένα από αυτά (τα οποία ήταν τα περισσότερα εισαγωγής) ήταν ο Αντιρίξ & Συμφωνίξ. Παράλληλα με την έκδοσή του ως ΜΑΜΟΥΘΚΟΜΙΞ, κυκλοφορούσε και η “φθηνή” δεκαπενθήμερη έκδοση. Σε μία από αυτές, εντοπίσαμε τους γκαφατζήδες πράκτορες-ντετέκτιβ να δοκιμάζουν ένα Fiat 600. Το μοντέλο δεν αναφέρεται, αλλά είναι ξεκάθαρο πως ο σχεδιαστής του κόμικ έιχε αυτό το μοντέλο στο μυαλό του.

Κάνοντας κλικ στις εικόνες , θα μπορέσετε να διαβάσετε την μικρή αυτή ιστορία, η οποία βρίσκεται στο τεύχος 17 της 15ης Φεβρουαρίου 1990.

 

Οι σωφερίνες – Ιδιωτικόν Αυτοκίνητον (Νοέμβριος 1969)

Με αφορμή το Ρομάντζο Ράλλυ που διοργανώνει κάθε χρόνο η Λέσχη μας και που είναι αφιερωμένο στη γυναίκα, σας παραθέτουμε ένα άρθρο σχετικά με τις σωφερίνες της Αθήνας από το περιοδικό “Το Ιδιωτικόν Αυτοκίνητον” του Νοεμβρίου 1969.

Απολαυστικό είναι το άρθρο του συγκεκριμένου περιοδικού. Πόσο μάλλον όταν κάποιος το διαβάζει 40 και πλέον χρόνια μετά που έχουν αλλάξει τόσο τα πράγματα! Το άρθρο περιέχει ενδιαφέρουσες απόψεις από “σωφερίνες” της εποχής, καθώς επίσης από την πρώτη γυναίκα επαγγελματία οδηγό, η οποία απέκτησε την επαγγελματική της άδεια το 1967! Αίσθηση προκαλει επίσης η άποψη της κόρης του Γερμανού πρεσβευτή την εποχή εκείνη στη χώρα μας, η οποία δηλώνει “Δεν έχω κανένα παράπονο από τους Έλληνες οδηγούς. Αντίθετα πιστεύω ότι είναι άξιοι για μίμηση. Απ’ όλες τις χώρες που έχω επισκεφθεί, στην Ελλάδα και στην Γαλλία οι οδηγοί με εντυπωσίασαν”. Άποψη που βέβαια θα έχει αλλάξει αν έχει επισκεφθεί με αυτοκίνητο τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια…

Το άρθρο ξεκινάει εντυπωσιακά. Ο αρθρογράφος διαπιστώνει ραγδαία αύξηση των γυναικών στο τιμόνι. Παραθέτουμε απόσπασμα:

“Αυξάνονται και… πληθύνονται οι σωφερίνες εις Αθήνας. Αυτό αποδεικνύουν τ’ αποτελέσματα των τελευταίων στατιστικών. Τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, οι γυναίκες οδηγοί – ερασιτέχνες φυσικά – ήσαν ελάχιστες και όλοι τις έβλεπαν σαν αξιοπερίεργα φαινόμενα.

Ήδη όμως ο αριθμός των γυναικών οδηγών στη χώρα μας υπερβαίνει τις 60.000, επί συνόλου 577.000 οδηγών – ανδρών και γυναικών – σ’ ολόκληρη την Ελλάδα. Αυτά όσον αφορά την ερασιτεχνική οδήγησι.

Υπάρχουν όμως και γυναίκες που έχουν σαν μοναδικό βιοποριστικό τους μέσον την τέχνη του βολάν. Φυσικά ο αριθμός τους είναι πολύ μικρός ακόμη, λιγώτερο από 3% επί συνόλου των 536.500 επαγγελματικών αδειών ανήκει σε αντιπροσώπους του ασθενούς φύλου αλλά συνεχώς αυξάνεται.

Για όλες αυτές τις εποχούμενες αμαζόνες λέγονται πολλά. Άλλοι τις υποστηρίζουν ενώ πολλοί περιορίζονται στη φράσι: “γυναίκες είναι, τι περιμένεις;”

Φυσικά τα πράγματα έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς όμως η άποψη πολλών για τις γυναίκες οδηγούς παραμένει η ίδια. Μήπως όμως αυτό είναι καθαρά θέμα “ελληνικής νοοτροπίας”, η οποία δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ; Ή μήπως πολύ απλά πρέπει όλοι οι Έλληνες οδηγοί – άνδρες και γυναίκες – να σεβόμαστε έστω και στο ελάχιστο τον διπλανό μας στον δρόμο; Ίσως έτσι καταφέρουμε και γίνουμε λίγο καλύτεροι στον δρόμο. Και επειδή πολλοί από εμάς κυκλοφορούμε πολύ στους δρόμους, ίσως καταφέρουμε σεβόμενοι τους γύρω μας, να γίνουμε και λίγο καλύτεροι άνθρωποι…

Auto Τρίτη της 10ης Νοεμβρίου 2015

Στο εβδομαδιαίο περιοδικό Auto Τρίτη της 10ης Νοεμβρίου 2015, γίνεται ένα άτυπο συγκριτικό τεστ μεταξύ του νέου Fiat 500 0.9 Twin Air με το Fiat 500R του 1972, ιδιοκτησίας του Προέδρου της Λέσχης μας Γιάννη Κορφιάτη.

Παλμός 11ης Οκτωβρίου 2013

Η εφημερίδα Παλμός, που εκδίδεται από τον Δήμο Γαλατσίου, στο φύλλο της 11ης Οκτωβρίου 2013 φιλοξενεί άρθρο και φωτογραφίες από το 12ο Italian Classic Run.

4PicolleRuote Ιουλίου – Αυγούστου 2013

Στο τεύχος Ιουλίου – Αυγούστου 2013 του ιταλικού περιοδικού 4PicolleRuote, φιλοξενείται αφιέρωμα σχετικά με το ημερολόγιο της λέσχης μας αλλά και για το όμορφο προσκλητήριο του γάμου των ανιψιών μέλους της Λέσχης μας με θέμα το Fiat 500.

Η Ιταλική Λέσχη μας ενημερώνει ότι στο μουσείο του Fiat 500 στην Garlenda, υπάρχει ειδικός χώρος στον οποίο εκτίθονται όλα τα αντικείμενα που στέλνει η Ελληνική Λέσχη κατά καιρούς!

 

Burn Out τεύχος Ιανουαρίου του 2012

Ναι, το Fiat 500 μπορεί να φιλοξενηθεί ακόμα και στις σελίδες του πιο γρήγορου περιοδικού της Ελλάδας. Το γνωστό “γρήγορο” και “καυτό” περιοδικό Burn Out φιλοξένησε στις σελίδες του εκτενές αφιέρωμα με πολλές φωτογραφίες από το Italian Classic Run το οποίο διεξήχθη τον Νοέμβριο του 2011 στο καφέ Τρόλλεϋ στην Αρτέμιδα.

Για την εκδήλωση-σταθμό της ΕΛΦ Fiat 500 & Συναφή μπορείτε να διαβάσετε στο τεύχος Ιανουαρίου του 2012.

 

Auto Bild Classic 1ο τέυχος, Ιουνίου 2011

Η “δική” μας Bianchina, η αγαπημένη του Αντιπροέδρου της Λέσχης μας Σωτήρη Δημόπουλου, φιλοξενείται στις σελίδες του ολοκαίνουριου περιοδικού για το κλασσικό αυτοκίνητο “Auto Bild Classic“. Στο 1ο τέυχος, Ιουνίου 2011, το περιοδικό φιλοξενεί εκτενέστατο άρθρο τεσσάρων σελίδων, για το συγκεκριμένο μοντέλο σταθμό – σηματοδότησε μια νέα αρχή καθώς ήταν το πρώτο μοντέλο που ξεκίνησε να παράγει η αναγεννημένη Autobianchi (πρώην Bianchi).

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι μοντέλο του 1958 και είναι ένα από τα 250 συνολικά Autobianchi Bianchina Trasformabile που υπάρχουν σήμερα στον κόσμο.

Στο περιοδικό Auto Bild Classic, ευχόμαστε καλή αρχή και καλή συνέχεια στο πολύ δύσκολο εγχείρημα να ανοιχτεί στον χώρο του κλασσικού αυτοκινήτου με ένα περιοδικό.

 

Top Gear τεύχος Δεκεμβρίου 2010

Για άλλη μια φορά φιλοξενείται αυτοκίνητο της Λέσχης μας στις σελίδες του γνωστού περιοδικού Top Gear. Στο τεύχος Δεκεμβρίου 2010, με αφορμή την παρουσίαση του νέου Fiat 500 0,9 Twinair, ζητήθηκε από την Λέσχη μας ένα κλασσικό 500ράκι για να ποζάρουν δίπλα δίπλα.

Παρακάτω κάνοντας κλικ, θα μπορέσετε να διαβάσετε το άρθρο, καθώς και να δείτε αδημοσίευτες φωτογραφίες από τα “sessions” της φωτογράφισης.

 

Big Fish 21 Μαρτίου 2010

Την Κυριακή 21 Μαρτίου 2010 στο περιοδικό Big Fish της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, έγινε εκτενής αναφορά στις Λέσχες του κλασσικού αυτοκινήτου και σε ένα τέτοιο άρθρο δεν θα μπορούσε να λείπει και η Λέσχη μας.

Επίσης, φιλοξενήθηκαν φωτογραφίες από το 2nd Track Day που διοργάνωσε η Λέσχη μας στις 7/3/2010.

4PicolleRuote του Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2009

Το Ιταλικό Περιοδικό 4PicolleRuote του Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2009, φιλοξενεί ένα δισέλιδο άρθρο-αφιέρωμα στην Λέσχη μας με αφορμή την εκδρομή της Λέσχης στην Ιταλία τον Μάιο που μας πέρασε.

Επίσης δύο Ιταλοί φίλοι του Fiat 500, ο Luigi και η Milena βρέθηκαν στην Αθήνα με το Fiat 500 τους. Τα παιδιά επικοινώνησαν μαζί μας, και η ανταπόκριση ήταν άμεση.. τα παιδιά ήρθαν, φιλοξενήθηκαν, ξεναγήθηκαν και γννώρισαν την Λέσχη από κοντα και έφυγαν κατενθουσιασμένοι..

Εξού και ο τίτλος που δίνουν οι Ιταλοί: Italia chiama Grecia… e Grecia chiama Italia

Top Gear τεύχος Δεκεμβρίου 2007

Top Gearο γνωστό περιοδικό Top Gear έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς άρθρα-αφιερώματα στο παλιό Fiat 500 αναφέρωντας και την λέσχη μας.

Στο περιοδικό αρθρογραφεί το μέλος της λέσχης μας Χρήστος Κολοβός ο οποίος έχει πολλές διακρίσεις στον χώρο του κλασσικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Στο τεύχος Δεκεμβρίου 2007 μπορείτε να διαβάσετε ένα μικρό άρθρο και να δείτε φωτογραφίες από το 8ο Italian Classic Run Που διεξήχθη στο πρώην Ανατολικό Αεροδρόμιο πλάι στην Αυτοκίνηση 2008.

Εδώ θα βρείτε παλαιότερες δημοσιεύσεις για την Λέσχη μας από εφημερίδες, περιοδικά κλπ