Αρχική Σελίδα

Η Λέσχη

Ιστορικό της Λέσχης

Προφίλ

Το Δ.Σ.

Προνόμια-Πιστοποιητικά-Εγγραφή κλπ.

Τεχνικά

Άλλες Εκδόσεις

Το Fiat 126

Βιβλιογραφία

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

Από τα παλιά

Πρόγραμμα

Όπου έχουμε πάει...

Κάποτε

Downloads

Ειδικός Τύπος

Vlahacos Art Gallery

Fiat 500 Television

Σπαρταριστές Ιστορίες

Σαν σταρ του σινεμά

Wallpapers

Μυθοπλασία...

Fiat 500 & 126 Links

Άλλες Λέσχες

Άλλα Links


Σε αυτή την σελίδα καταχωρούνται όλες οι μικρές ιστορίες που έχει ο καθένας για το παλιό του αυτοκίνητο ή κάποιες άλλες που αφορούν κάτι που μπορεί να του έτυχε ή παρατήρησε. Οι ιστορίες αυτές καταχωρούνται στην αρχική σελίδα του site μας και έπειτα από λίγο καιρό θα μπορείτε να τις βρίσκετε εδώ.

 

Όσοι από εσάς έχετε κάτι όμορφο να μας πείτε, στείλτε ένα e-mail στο elffiat500@gmail.com, και μοιραστείτε τις δικές σας αναμνήσεις μαζί με όλους εμάς που αγαπάμε το παλιό μας αυτοκίνητο.

 

Από την Ελβετία στην Ελλάδα


Με μεγάλη μου χαρά, έλαβα πριν από λίγους μήνες ένα e-mail από κάποιον ιδιοκτήτη Fiat 500 από την Ελβετία. Με ενημέρωνε ότι θα κατέβαινε με το δικό του 500ράκι στην Ελλάδα για να κάνει διακοπές και παράλληλα να γιορτάσει με ιδιαίτερο τρόπο την 10η επέτειο της γνωριμίας του με την σύζυγό του. Ως διαχειριστής αυτού του site, θεώρω πως έχω την υποχρέωση να απαντώ σε όλα τα mail που δέχεται η Λέσχη μας. Ο Daniel Pozzo - ιδιοκτήτης ενός πανέμορφου Fiat 500 και εγγεγραμμένος στο αντίστοιχο club της Ελβετίας - με ρώτησε πως θα μπορούσε να περάσει ένα όμορφο 10ήμερο στην Πελοπόννησο και αν τελικά θα μπορούσε να συναντήσει κάποιον από το ελληνικό club.

 

Η επικοινωνία ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου έτους. Αφού κράτησα την απαραίτητη επικοινωνία, τελικά ενημερώθηκα ότι ο Daniel μετά της συζύγου θα κατέφθαναν στην Πάτρα στις 30 Μαΐου. Έπρεπε λοιπόν και εγώ να βρω την ευκαιρία και να πάω κάπου να τον συναντήσω.

 

Η διαδρομή του Ελβετού δεν προέβλεπε να βρεθεί κοντά στην Αθήνα. Το ταξίδι είχε σταθμούς την Επίδαυρο, το Γύθειο, την Μάνη, την Κυπαρισσία και σιγά σιγά ανήφορο προς την Πάτρα και επιστροφή πάλι για τα πάτρια εδάφη. Έτσι και εγώ ξεκίνησα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 1 Ιουνίου, αποφάσισα να κάνω ένα αυθημερόν ταξιδάκι με το δικό μου Fiat 500 μέχρι την Αρχαία Επίδαυρο για να επισκεφθώ αυτό τον συμπαθή Ευρωπαίο που πιστέψτε με, τέτοιους τουρίστες έχει ανάγκη αυτή η χώρα. Άλλωστε τι είναι το Αθήνα-Επίδαυρος;; 124 χλμ. δηλαδή ένα φρεντάκι δρόμος... και άλλα τόσα για την επιστροφή, σύνολο λίγο λιγότερα από 250 χλμ. και όλα αυτά με Fiat 500!

 

Φτάνοντας - αισίως - στην Επίδαυρο, αντίκρυσα ένα πολύ, μα πάρα πολύ καλό 500ράκι. Ο Daniel μου εκμυστηρεύτηκε ότι έχει ρίξει και προσωπική δουλειά στο αυτοκίνητό του. Πλησιάζοντας, είδα πολύ όμορφες λεπτομέρειες με δέρμα στο εσωτερικό, τις οποίες έχει επιμεληθεί η σύζυγός του Linda, και γενικά ένα αυτοκίνητο το οποίο δεν άφηνε κανέναν απολύτως ασυγκίνητο στο πέρασμά του. Ζάντες ελαφρού κράματος (10" μπροστά, 12" πίσω) και ένα μοτέρ με σασμάν 5 σχέσεων το οποίο φτάνει κοντά τα 54 άλογα!! Μιλάμε για έναν μικρό πύραυλο δηλαδη...

 

Πως θα μπορούσα εγώ με το δικό μου ταπεινό, μη αναπαλαιωμένο, με ταλαίπωρες ταπετσαρίες, άπλυτο και με μερικές λακούβες-παράσημα στη λαμαρίνα, να το στήσω δίπλα του και να βγάλω φωτογραφίες;; Μα αγαπητοί μου αυτό δεν έχει καμιά απολύτως σημασία... όλα τα 500ράκια, όλου του κόσμου στέκουν περήφανα στις μέρες μας σε όποιαδήποτε κατάσταση και να βρίσκονται... και όλα, μα όλα έχουν να μας πουν το καθένα τις δικές του διαφορετικές ιστορίες..

 

Στο θέμα μας τώρα... αφού ανταλλάξαμε πληροφορίες, ο καθένας για το δικό του club, δραστηριότητες και πετυχημένα events του παρελθόντος (ήμασταν όλοι μαζί στην Garlenda το 2007!) κατεβήκαμε να απολαύσουμε και ένα ουζάκι στην παραλία της Επιδαύρου. Μετά από δυόμιση και κάτι ώρες, έπρεπε να το διαλύσουμε για να επιστρέψω και εγώ στην Αθήνα, αλλά και για να αφήσω το συμπαθέστατο ζευγάρι να απολαύσει μόνο του την απαράμιλλη ελληνική ομορφιά..

 

 

Οι σκέψεις ενός υποψήφιου αγοραστή Fiat...


Έπεσε στα χέρια μας ένα απόκομμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Κόσμος" που χρονολογείται από το 1967-68 περίπου. Η εφημερίδα κάθε Κυριακή παρουσίαζε τις μεγάλες εταιρείες αυτοκινήτων και τα τελευταία μοντέλα της στην στήλη "ο κόσμος του αυτοκινήτου". Ο υπότιτλος της στήλης ανέφερε: "Οι άσσοι του βολάν γράφουν δια εσάς"...

 

Ο υποψήφιος αγοραστής έχει κάνει τις δικές του σημειώσεις επάνω στην εφημερίδα. Τα κριτήρια για την αγορά ποικίλουν... Ελέω τεκμηρίων λίγοι μπορούσαν να διανοηθούν ένα μεγάλο οικογενειακό άνω των 1100 κυβικών εκατοστών. Υπήρχαν και τα μικρά όμορφα κουπέ τα οποία έιχαν μικρή φορολογία αλλά τσουχτερή τιμή... Τι να αγοράσουμε λοιπόν;;

 

Η σειρά προτιμήσεων του αγοραστή καταγράφεται καθαρά επάνω στην εφημερίδα με αριθμούς. Η πρώτη επιλογή είναι ένα λαμπερό Fiat 850 Coupe. Έχει μικρή φορολογία και είναι "φιγουράτο" όπως αναφέρει αλλά ακριβό... κοστίζει 94.000 δρχ.!

 

Δεύτερο στην σειρά έρχεται το Fiat 1100. Τότε ήταν κομματάκι δύσκολο να αλλάζεις συχνά αυτοκίνητο, έτσι μήπως ήταν πιο φρόνιμο να βολευτούμε με το 1100 που θα μας "καβάτζωνε" και τα επόμενα χρόνια;; Η ιδέα της οικογένειας μπορέι να μην ήταν μακρυά... Εξυπηρετικό, φθηνό (φθηνότερο από το 850 Coupe) και καλό τονίζει ο αγοραστής, αλλά εδώ υπάρχει το αγκάθι της φορολογίας... φορολογήσιμοι ίπποι 8!

 

Τρίτη και τελευταία επιλογή του αγοραστή μας ήταν το Fiat 600. Επιλογή που αν θα πραγματοποιούσε όμως δεν θα ήταν και η καλύτερή του... έτσι εκεί σημειώνει ότι έχει μικρή φορολογία, αλλά δεν του αρέσει φαίνεται και πολύ καθώς πάνω στην φωτό σημειώνει με στυλό, "τσορολέικο" και "γεροντίστικο"!! Το συμπαθές τώρα πια 600ράκι είχε φαίνεται τότε να αρχίζει να δείχνει την ηλικία του καθώς ήταν στην παραγωγή από το 1955.

 

Μην ρωτήσετε τελικά τι αγόρασε ο συγκεκριμένος κύριος. Έχει πάντως γούστο να βρίσκεις ένα τέτοιο χαρτί στο οποίο είναι αποτυπωμένες οι σκέψεις και τα κριτήρια κάποιου αγοραστή μετά από 40+ χρόνια. Βέβαια για το 500ράκι που υπάρχει στην συγκεκριμένη παρουσίαση ούτε λόγος!! Μάλλον του έπεφτε μικρό άσχετα αν είναι "κόνβερτιμπλ"(!!!). Ενώ και το ολοκαίνουριο τότε Fiat 124 ήταν όνειρο απατηλό. Που να βρεις 101.000 δρχ. για να αγοράσεις "λιμουζίνα" 1200 κυβικών με τελική ταχύτητα τα 170 χιλιόμετρα... άσε που το κράτος πάντα παραμονεύει...

 

Κάντε κλικ στην παρακάτω φωτογραφία για να δείτε το απόκομμα της εφημερίδας και να δείτε όλες τις σημειώσεις του υποψήφιου αγοραστή...

 

 

Έτσι πρέπει να είναι το νέο Fiat 500


Με μεγάλη μας χαρά λάβαμε από το πιστό μέλος της Λέσχης μας εκ Θεσσαλονίκης, Τάκη Δημητρακόπουλο, φωτογραφίες από το ολοκαίνουριο Fiat 500 που απέκτησε.

 

Βέβαια όταν κάποιος έχει στην κατοχή του ένα παλιό 500ράκι, έχει πάντα μια ρετρό διάθεση.. έτσι ο Τάκης έκανε τις δικές του στυλιστικές παρεμβάσεις στο δικό του 500ράκι.

 

Στην πρώτη φωτό βλέπουμε χαρακτηριστικά ότι οι γρίλιες που υπάρχουν στο παλιό Fiat 500 στο βάθος, υπάρχουν πια και στο καινούριο!

 

Στην δεύτερη, ο Τάκης με ένα επιπλέον ταμπελάκι δανεισμένο από το παλιό 500 μας υπενθυμίζει ότι το αυτοκίμητο δεν είναι τίποτα άλλο από απόγονος του παλιού.. κάτι που η μαμά Fiat το επισημαίνει βεβαίως, αλλά τώρα φαίνεται καλύτερα το "Fiat 500" απ'ότι φαίνοταν πριν μόνο με το χαραγμένο νούμερο στο γείσο της πινακίδας..

 

Πάντα ευρηματικός και πάντα ρομαντικός ο φίλος Τάκης. Να' σαι καλά φίλε και πάντα τέτοια!!

 

 

500 Caffe - Restaurant

To Cinquecento έχει τώρα το δικό του στέκι...


Από τις 25 Μαίου 2008 λειτουργεί από μία οικογένεια Ιταλών στο Νυδρί Λευκάδας το 500 Caffe, ένα ζεστό ιταλικό στέκι όπου μπορείτε να απολάυσετε ιταλικές λιχουδιές και καφέδες. Στην αρχή του λιμανιού του Νυδρίου, ένας υπέροχος χώρος επιμελημένος από την Marisa, φιλοξενεί το 500ράκι.

 

Ένα 500ράκι στέκει παρκαρισμένο και στον κεντρικό δρόμο στο Νυδρί και δείχνει πως μπορείτε να κατευθυνθήτε στο 500 Caffe.

 

Βέβαια μην ξεχνάμε ότι το 500 Caffe φιλοξενείται σε ελληνικά εδάφη, με αποτέλεσμα εκτός από ιταλικές γεύσεις ο επισκέπτης να μπορεί να απολαύσει χωριάτικη σαλάτα αλλά και το παραδοσιακό πατροπαράδοτο φραπεδάκι...

 

Καλές δουλειές παιδιά και πάντα τέτοια!!!

 

 

Το χρονικό ενός Fiat Vignale...

 

Ο κύριος Γρηγόρης Καρανικολός μοιράζεται μαζί μας την ιστορία του αυτοκινήτου της δικής του οικογενείας, ένα Fiat Vignale.

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1946 και έφτιαχνε κυρίως αυτοκίνητα βασισμένα στα ήδη υπάρχοντα μοντέλα της Fiat.

 

Το σπάνιο και όμορφο αυτό Vignale εισήχθη στην Ελλάδα από την Ιταλία το έτος 1959 για λογαριασμό του ποδοσφαιριστή του Εθνικού, Τάκη Μαλεσιάνο. Στα χέρια του πατέρα του κου Καρανικολού, Διονυσίου, περιήλθε το 1967. Το αυτοκίνητο πουλήθηκε το 1979 όταν και αντικαταστάθηκε από ένα Peugeot 305, πράγμα αναγκαίο αφού η οικογένεια μεγάλωσε και οι απαιτήσεις αυξήθηκαν.

 

Παρακάτω θα βρείτε μερικές θαυμάσιες φωτογραφίες που μας έστειλε ο κύριος Καρανικολός. Πραγματικά σπάνιες και πανέμορφες...

 

 

Ιστορίες ενός παλιού 500!!


Είναι πολύ όμορφο να βρίσκεις ανθρώπους που πολλά χρόνια πίσω είχαν το ίδιο πάθος που έχουν τώρα κάποιοι νεώτεροι.

Με μεγάλη μας χαρά λάβαμε ένα mail από τον κύριο Άγγελο, πρώην ιδιοκτήτη Steyr Puch 500D, να μας λέει την δική του ιστορία.

Η ιστορία του δικού του 500 ξεκινάει πίσω στο 1965. Το 1966 έγινε 650DL για να μπορεί με ευκολία να ταξιδεύει από Λάρισα στο Graz της Αυστρίας και αντίστροφα, μέσω Γιουγκοσλαβίας σε δρόμους και συνθήκες πολύ δυσκολότερες από τις σημερινές...

Οι φωτογραφίες που μας έστειλε είναι μοναδικές, που όμοιές τους δύσκολα θα βρείτε στο διαδίκτυο.

Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ που μοιράζεται μαζί μας την ιστορία του δικού του 500!

 

 

Παντού Υπάρχει Ένας Μύθος!!


Το πιο πολυταξιδεμένο μέλος της λέσχης μας "Stasino" αυτή τη φορά είπε να αφοσιωθεί στα εγχώρια ταξίδια... Πρόσφατα, βρέθηκε στο χωριό "Φιδάκια" του νομού Ευρυτανίας και προς μεγάλη του έκπληξη είδε δυο κορνιζούλες μέσα σε μία ταβέρνα του χωριού, που απεικόνιζαν 500ράκια!! Στην πρώτη φωτογραφία απεικονίζεται ένα 500 Giardiniera, ενώ στην δεύτερη δύο Steyr-Puch 500!! Παντού λοιπόν υπάρχει ένας μύθος...