Αρχική Σελίδα

Η Λέσχη

Ιστορικό της Λέσχης

Προφίλ

Το Δ.Σ.

Προνόμια-Πιστοποιητικά-Εγγραφή κλπ.

Τεχνικά

Άλλες Εκδόσεις

Το Fiat 126

Βιβλιογραφία

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

Από τα παλιά

Πρόγραμμα

Όπου έχουμε πάει...

Κάποτε

Downloads

Ειδικός Τύπος

Vlahacos Art Gallery

Fiat 500 Television

Σπαρταριστές Ιστορίες

Σαν σταρ του σινεμά

Wallpapers

Μυθοπλασία...

Fiat 500 & 126 Links

Άλλες Λέσχες

Άλλα Links

Καλλιστεία Ιταλικών Οχημάτων (14/10/2018)


Μια ακόμη εκδήλωση της λέσχης μας, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Με την βοήθεια του θεού, της ΕΛΦ Fiat 500 και του καλού καιρού, στον πεζόδρομο του Θησείου στην Ερμού, συγκεντρωθήκαν εικοσιέξι πανέμορφες Ιταλίδες άνω των τριάντα ετών για να διαγωνιστούν στον καθιερωμένο πλέον θεσμό της λέσχης μας για το ποιά θα είναι η πιο όμορφη, ποια η πιο καλοσυντηρημένη ,ποια είναι η σπανιότερη στο πέρασμα του χρόνου και ποιά η πιο μεγάλη σε ηλικία. Οι επισκέπτες, που λόγω του καλού καιρού ήταν πολλοί, δεν χόρταιναν να θαυμάζουν τις Ιταλίδες μας και να φωτογραφίζονται μαζί τους.

 

Τελικά την εκδήλωσή μας τίμησαν δώδεκα Fiat 500, τρία Fiat 126, ένα Fiat 127, δύο Fiat 128, , καθώς και μοναδικά κομμάτια όπως Fiat 500 Giardiniera, Fiat 850 Spider, Fiat ABARTH 1000 TC, Autobianchi A112 και τέσσερα σκούτερ Vespa .

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στην εκδήλωσή μας παρευρέθηκε και ο Μάνθος Βερτόπουλος με την Toyota Celica και το σταντ της "Φλόγας". Στις 14.00 έγινε η απονομή των κυπέλλων. Οι επισκέπτες ψήφισαν για το πιο όμορφο Ιταλικό αυτοκίνητο και την ομορφότερη Vespa και ανέδειξαν:

 

1ο ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ: Τo FIAT 500 του ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

2ο ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ: Τo FIAT 500 του ΣΤΑΘΗ ΒΛΑΧΑΚΟΥ

3ο ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ: Το Fiat 500 του ΝΙΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΔΗ

 

1η ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ VESPA: Την VESPA του ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ

 

Η Τεχνική Επιτροπή, αποτελούμενη από τους ΦΩΤΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ,ΣΤΑΘΗ ΒΛΑΧΑΚΟ και ΓΙΑΝΝΗ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ, έλεγξαν τα αυτοκίνητα της εκδήλωσης ένα προς ένα και αποφάσισε ότι:

ΣΠΑΝΙΟΤΕΡΟ ΟΧΗΜΑ είναι το FIAT ABARTH 1000TC του ΙΑΚΩΒΟΥ ΜΠΑΙΡΙΑΝ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ είναι το FIAT 500 του ΑΧΙΛΛΕΑ ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ

1ο ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΑΠΑΛΑΙΟΜΕΝΟ FIAT 500 είναι τo FIAT 500 του ΣΠΥΡΟΥ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ, συμμετοχή από την ΚΡΗΤΗ

1ο ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΑΠΑΛΑΙΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ είναι τo FIAT 500 του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΑΛΔΑΙΟΥ

2ο ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΑΠΑΛΑΙΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ είναι τo FIAT 500 του ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΕΡΙΑΝΟΥ

3ο ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΑΠΑΛΑΙΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ είναι τo FIAT 500 του ΘΑΝΟΥ ΜΟΥΧΤΑΡΟΠΟΥΛΟΥ.

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ VESPA είναι η VESPA του ΜΑΝΩΛΗ ΦΡΑΤΖΕΣΚΟΥ

 

Μετά την απονομή, όλοι οι συμμετέχοντες κατευθύνθηκαν στο Μοναστηράκι και Θησείο για βόλτα και φαγητό. Ευχαριστούμε όλους όσους έλαβαν μέρος η παρευρέθηκαν στην εκδήλωση μας και υποσχόμαστε να κάνουμε πάντα όμορφες εκδηλώσεις με χ

 


3o Giro Della Calabria in 500 (13-19/06/2018)


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή της Λέσχης μας ΕΛΦ ΦΙΑΤ 500 & ΣΥΝΑΦΗ στην εκδήλωση του Fiat Club 500 Italia 3o Giro Della Calabria in 500. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια της Καλαβρίας στα Νότια της Χώρας.

 

Το ραντεβού δόθηκε στα Goodys Μεγάρων το πρωί της Τετάρτης 13 Ιουνίου. Μέσω της Εθνικής οδού Αθηνών Πατρών, κατευθυνθήκαμε στο Κιάτο, προκειμένου να ενσωματωθούν οι οικογένειες Γκορίτσα-Μπεκιάρη και Μπαούτη. Όλοι μαζί ξεκινήσαμε για την Πάτρα, όπου και φτάσαμε το μεσημέρι. Στην παρέα προστέθηκε και ο Jim Χατζήμπαλης, με το γνωστό σε όλους 500αράκι του. Μετά τους απαραίτητους τελωνειακούς ελέγχους, επιβιβαστήκαμε στο πλοίο με προορισμό το ΜΠΑΡΙ. Στο ΜΠΑΡΙ φτάσαμε το μεσημέρι της Πέμπτης. Προς μεγάλη μας έκπληξη, στο λιμάνι ήταν παρατεταγμένα αρκετά πεντακοσαράκια της τοπικής Λέσχης, προκειμένου να μας καλωσορίσουν. Μαζί ήταν και τα δύο πεντακοσαράκια της Λέσχης LAMEZIA μαζί με το SERVICE VAN, τα οποία και θα μας συνόδευαν στην LAMEZIA.

 

Μετά τις αναμνηστικές φωτογραφίες, ξεκινήσαμε για το μακρύ ταξίδι περί τα 320 χλμ. Δυστυχώς ο καιρός είχε ήδη χαλάσει και έτσι το επίπονο ταξίδι έγινε στο μεγάλο μέρος εν μέσω καταιγίδας. Οι μικρές ζημιές που παρουσιάστηκαν , αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία από το Τεχνικό TEAM της εκδήλωσης ΓΙΑΝΝΗ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ και ΦΩΤΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ. Νωρίς το βράδυ φτάσαμε στην LAMEZIA, στο Αγροτουριστικό Κατάλυμα, όπου και θα μέναμε την πρώτη νύχτα. Την Παρασκευή όλοι μαζί νωρίς το πρωί και με την συνοδεία του AGOSTINO STRANGIS, υπεύθυνου της τοπικής λέσχης, ξεκινήσαμε για τις εγκαταστάσεις της αντιπροσωπείας FIAT FEBAUTO βασικού χορηγού της εκδήλωσης. Αφού εφοδιαστήκαμε με το υλικό της εκδήλωσης ξεκινήσαμε. Αφού περάσαμε σε κομβόι μέσα από διάφορες πόλεις, καταλήξαμε στην πανέμορφη Ιστορική πόλη του GERACE με υψόμετρο 500 μ, όπου και σταθμεύσαμε στο κέντρο της πόλης ακριβώς μπροστά από τον καθεδρικό ναό. Λόγω της ιδιομορφίας του χωριού, δεν ήταν δυνατόν να μείνουμε όλοι στο ίδιο ξενοδοχείο και έτσι μοιραστήκαμε σε διάφορα καταλύματα. Όλοι μαζί μετά την τακτοποίηση, δώσαμε ραντεβού σε ένα πανέμορφο εστιατόριο στις παρυφές του λόφου. Χωριστήκαμε σε παρέες, απολαύσαμε ένα υπέροχο δείπνο και ανταλλάξαμε απόψεις για την πρώτη μέρα της εκδήλωσης.

 

Το Σάββατο το πρωί, μετά από μία εκδήλωση που παρέθεσε ο Δήμαρχος της πόλης προς τιμή των συμμετεχόντων, ξεκινήσαμε για την πιο δύσκολη διαδρομή της εκδήλωσης με κατεύθυνση το ROSSANO. Η διαδρομή περιελάμβανε μία επίπονη ανάβαση πολλών χιλιομέτρων εν μέσω πολύ αντίξοων καιρικών συνθηκών (βροχή, κατολισθήσεις,παρατεταμένη ομίχλη). Ω του θαύματος κανένα αμάξι δεν παρουσίασε πρόβλημα και έτσι νωρίς το βράδυ φτάσαμε στην πόλη του ROSSANO. Μετά την τακτοποίηση μας στο ξενοδοχείο, κατευθυνθήκαμε σε ένα εστιατόριο μέσα στο δάσος, όπου είχε προγραμματιστεί το δείπνο. Το εστιατόριο διέθετε KARAOKE. Ο μόνος που ξεπέρασε τις όποιες αναστολές και δήλωσε συμμετοχή ήταν για μια ακόμα φορά ο τολμηρός JIM, ο οποίος ερμήνευσε με τρόπο που θα ζήλευε και ο Toto Cutugno το τραγούδι L’Italiano. Μετά από την όμορφη βραδιά όλοι μαζί ξεκινήσαμε για το ξενοδοχείο προκειμένου να ξεκουραστούμε.

 

Το πρωί της Κυριακής μετά το πρωινό ξεκινήσαμε για το τελευταίο κομμάτι της εκδήλωσης. Μετά την κούραση και τα δύσκολα χιλιόμετρα των προηγούμενων ημερών η τελευταία ημέρα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τα πληρώματα. Περιελάμβανε αποκλειστικά μια πανέμορφη διαδρομή ακριβώς δίπλα στην θάλασσα. Νωρίς το απόγευμα φτάσαμε στον τελικό προορισμό της εκδήλωσης την όμορφη πόλη της FALERNA. Στην παραλία της FALERNA παρατάχτηκαν όλα τα αυτοκίνητα της εκδήλωσης προκειμένου να τα απολαύσουν το πλήθος των επισκεπτών. Η Λέσχη της Καλαβρίας παρέθεσε μία εκδήλωση όπου και βράβευσαν την ΕΛΦ ΦΙΑΤ 500 ως την Πρώτη Λέσχη που συμμετείχε από τόσο μακρινή απόσταση. Μετά την ανταλλαγή αναμνηστικών Δώρων και φωτογραφιών η εκδήλωση έλαβε τέλος. Το πρωί της Δευτέρας κατάκοποι και μελαγχολικοί ξεκινήσαμε με την συνοδεία του AGOSTINO τον δρόμο της επιστροφής στο ΜΠΑΡΙ. Δυστυχώς λόγω χρόνου δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να γυρίσουμε το ιστορικό κέντρο στο ΜΠΑΡΙ και έτσι ξεκινήσαμε την επιβίβαση στο πλοίο για την ΠΑΤΡΑ. Στη Πάτρα φτάσαμε το μεσημέρι της Τρίτης. Όπως συνηθίζουμε τα τελευταία χρόνια, όποτε βρεθούμε στη περιοχή επισκεπτόμαστε την Ταβέρνα ΦΑΛΗΡΟ στον ΨΑΘΟΠΥΡΓΟ. Οι ευγενικοί ιδιοκτήτες και το πρόθυμο προσωπικό έκαναν ότι μπορούσαν προκειμένου να μας περιποιηθούν. Μετά και τον καφέ ξεκινήσαμε όλοι μαζί για την επιστροφή.

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε

• Όλους τους φίλους που συμμετείχαν αλλά ιδιαίτερα τις κυρίες, οι οποίες δεν παραπονέθηκαν ούτε μία στιγμή για τις αντίξοες συνθήκες των διαδρομών, ακόμα και όταν αυτές γινόντουσαν επικίνδυνες.

• Το Τεχνικό TEAM της εκδήλωσης Γιάννη Χωριανόπουλο και Φώτη Σταθόπουλο οι οποίοι αντιμετώπισαν άμεσα και με επιτυχία το όποιο τεχνικό πρόβλημα παρουσιάστηκε αλλά κυρίως για την σιγουριά που προσέφεραν στους συμμετέχοντες στις αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπισαν τα αυτοκίνητα.

• Την Δέσποινα Καμπανάρη, για την βοήθεια της στην επικοινωνία με τους διοργανωτές Ιταλούς.

 

Ελπίζουμε να περάσατε καλά και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη εκδήλωση της Λέσχης.

 


Ανοιξιάτικο Πικ Νικ (20/05/2018)


Η ΕΛΦ Fiat 500 & Συναφή πραγματοποίησε την Κυριακή 20 Μαίου μία επιτυχημένη ημερήσια εξόρμηση στην όμορφη Ποσειδωνία Λουτρακίου, με την συμμετοχή 18 αυτοκινήτων. Η συμμετοχή φίλων καθώς και η προσέλευση έγινε με μικρά προβλήματα λόγω της διεξαγωγής του 1ου Αττικού Δρόμου, με συμμετοχή 21 Δήμων της Αττικής, με αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι να είναι κλειστοί από νωρίς το πρωί. Το ραντεβού δόθηκε στο χώρο στάθμευσης του Περιπτέρου Χαϊδαρίου, από όπου και ξεκινήσαμε κατά τις 10.30.

 

Ακολουθώντας την Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου και αφού περάσαμε μέσα από τις πόλεις των Μεγάρων, Κινέττας και Αγίων Θεοδώρων φτάσαμε στον πρώτο σταθμό ανασυγκρότησης , τα Ιστορικά Καφέ του Ισθμού της Κορίνθου. Δυστυχώς στην ανασυγκρότηση έλειπε ο καλός φίλος και μέλος της Λέσχης μας Νίκος Καββαθάς, ο οποίος συνοδευόταν από την πανέμορφη θυγατέρα του και οι οποίοι εγκατέλειψαν λόγω μηχανικής βλάβης. Μετά τις απαραίτητες επικοινωνίες εξασφαλίστηκε Οδική Βοήθεια ,η οποία και μετέφερε το Αυτοκίνητο στην Αθήνα. Λυπούμαστε ειλικρινά για την άσχημη εμπειρία της δεσποινίδος Καββαθά και επιφυλασσόμαστε σε μία μελλοντική εκδήλωση να περάσει υπέροχα. Από τον Ισθμό της Κορίνθου όλοι μαζί κατευθυνθήκαμε προς την Ποσειδωνία, όπου και θα μας φιλοξενούσε ο καλός φίλος της Λέσχης Αργύρης στο πανέμορφο Κτήμα του. Πράγματι με την συμμετοχή του Αργύρη, της Τένιας, του Φώτη και του Μπάμπη τα πάντα ήταν έτοιμα. Η έκπληξη της ημέρας ήταν οι δύο ψησταριές οι οποίες είχαν πάρει μπροστά από νωρίς το πρωί, με 2 μεγάλα κοντοσούβλια και παιδάκια από κρέας αγριογούρουνου, ο οποίο ήταν εκτροφής και προσφορά του κτήματος του Αργύρη. Στα τραπέζια υπήρχε και άφθονο κρασί και αυτό παραγωγής από τον αμπελώνα του Αργύρη. Όλοι μαζί γίναμε μια παρέα ,ενώ κάποιοι ξεναγήθηκαν στο κτήμα προκειμένου να δουν τόσα τη τεράστια ποικιλία δέντρων, όσο και πλήθος ζώων.

 

Το μεσημέρι δεχτήκαμε ένα τηλεφώνημα από τον φίλο της Λέσχης Νίκο Ραδαίο, ο οποίος μαζί με τον Βασίλη και τον Σταύρο επέστρεφαν από εκδήλωση του VESPA CLUB στο Ναύπλιο και οι οποίοι στον γυρισμό μας έκαναν την τιμή να συμμετάσχουν στην εκδήλωση μας. Το απόγευμα και ενώ εμφανίστηκαν απειλητικά σύννεφα στον ουρανό ξεκίνησε η επιστροφή.

 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους του φίλους για την συμμετοχή τους. Ελπίζουμε όλοι να πέρασαν καλά και ανανεώνουμε το ραντεβού μας στην επόμενη εκδήλωση της Λέσχης μας.

 


Ανοιξιάτικη βόλτα στη Χαλκίδα (29/04/2018)


Η ΕΛΦ Fiat 500 & Συναφή πραγματοποίησε την Κυριακή 29 Απριλίου μία επιτυχημένη ημερήσια εξόρμηση στην όμορφη Χαλκίδα, με την συμμετοχή 37 αυτοκινήτων.

 

Το ραντεβού δόθηκε στο χώρο στάθμευσης του Χωριάτικου στον Αγ. Στέφανο, από όπου και ξεκινήσαμε κατά τις 10.30. Κινούμενοι μέσω της παλαιάς εθνικής οδού και μετά από κάποια προβλήματα από παρακάμψεις λόγω έργων, φθάσαμε μέσω της Νέας Γέφυρας Ευρίπου στην Χαλκίδα. Από την Χαλκίδα, κατευθυνόμενοι Νοτιοανατολικά περί τα 4 χλμ, στην καρδιά του Ληλάντιου πεδίου, φθάσαμε στο χωριό Μύτικας, όπου και επισκεφθήκαμε το οινοποιείο ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ. Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση, η οποία μετρά ήδη 25 Χρόνια ζωής. Η ενασχόληση της οικογένειας με την αμπελουργία ξεκινά από το 1830.

 

Εκεί αφού τακτοποιήσαμε τα αυτοκίνητα στον προαύλιο χώρο μας υποδέχτηκε η κα Λένγκα Γρηγοριάδου Μούντριχα, η οποία και ανέλαβε την ξενάγηση μας στους χώρους του οινοποιείου. Η ξενάγηση λόγω του μεγάλου αριθμού των συμμετεχόντων έγινε κατά ομάδες. Μετά την ξενάγηση ακολούθησε γευσιγνωσία 5 κρασιών του Κτήματος. Μετά τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες με τους ιδιοκτήτες του Κτήματος και το προσωπικό του οινοποιείου, επισκεφθήκαμε το κατάστημα του οινοποιείου όπου όποιος ήθελε αγόραζε κρασί της αρεσκείας του. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη κατευθυνθήκαμε σε ταβέρνα φίλου της Λέσχης, στην περιοχή της Χαλκίδας, ΤΟ ΤΑΒΕΡΝΑΚΙ. Αφού χωριστήκαμε σε παρέες απολαύσαμε το μενού του καταστήματος. Δυστυχώς οι φίλοι που καταλήξαμε στην Ταβέρνα (107 άτομα), ξεπέρασαν κατά πολύ τον αριθμό που είχε δηλώσει συμμετοχή, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση. Ειλικρινά ζητάμε συγγνώμη από τα μέλη και τους φίλους για όποιο πρόβλημα δημιουργήθηκε. Μετά το τέλος του φαγητού αφού χαιρετηθήκαμε κάποιοι ξεκίνησαν για την επιστροφή και κάποιοι επισκέφθηκαν την γειτονική Ν. Αρτάκη για καφέ. Αγαπητοί φίλοι και μέλη σας ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας και ανανεώνουμε το ραντεβού σε μία μελλοντική εκδήλωση της Λέσχης.

 


Ελβετική Έκπληξη (20/04/2018)


Την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 το προσωπικό της Ελβετικής Πρεσβείας στην Ελλάδα σε συνεργασία με την ΕΛΦ Fiat 500 διοργάνωσε πάρτυ έκπληξη, προς τιμή του απερχόμενου Πρέσβη Dr Hans-Rudolf Hodel. Ο απερχόμενος πρέσβης Dr Hans-Rudolf Hodel, γνωστός για τα φιλελληνικά του αισθήματα και δράσεις κατά την διάρκεια της θητείας του στην Ελλάδα, είναι λάτρης του θρυλικού Fiat 500, κατέχει ο ίδιος 500αράκι και είναι επί τριάντα χρόνια μέλος του Ελβετικού Club Fiat 500. Επίσης είναι ο εκπρόσωπος του Fiat 500 Club Italia στην Ελβετία.

 

Η πρώτη επαφή της Πρεσβείας με την ΕΛΦ Fiat 500 είχε γίνει στις αρχές του χρόνου προκειμένου από κοινού να οργανώσουν με επιτυχία το πάρτυ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του Πρέσβη στο Χαλάνδρι, ένα πανέμορφο νεοκλασικό με ένα τεράστιο καταπράσινο κήπο. Το ραντεβού δόθηκε σε χώρο κοντά στην κατοικία του Πρέσβη. Συγκεντρωθήκαμε δώδεκα 500αράκια. Αφού στολίσαμε τα αυτοκίνητα με Ελληνοελβετικές σημαίες, όλοι μαζί εισήλθαμε στον περίβολο της οικίας, όπου τα πάντα ήταν έτοιμα. Ο Πρέσβης, η σύζυγός του και όλο το προσωπικό της Πρεσβείας μας περίμεναν στην σκάλα του νεοκλασικού χειροκροτώντας την είσοδο των αυτοκινήτων. Ο Πρέσβης αφού χαιρέτησε καθένα ξεχωριστά και μετά τις αναμνηστικές φωτογραφίες, μας προσκάλεσε στο εσωτερικό της κατοικίας, όπου είχε ετοιμαστεί μπουφές. Η σύζυγος του Πρέσβη απίστευτα εγκάρδια, προσέφερε ξεχωριστά σε καθένα από εμάς ένα ποτήρι σαμπάνια. Ο Πρόεδρος της ΕΛΦ Fiat 500 Γιάννης Κορφιάτης στην προσφώνησή του, ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την φιλοξενία, προσέφερε αναμνηστική πλακέτα, ταυτότητα μέλους και αναμνηστικά της Λέσχης και τον ανακήρυξε Επίτιμο Μέλος. Αντίστοιχα ο Πρέσβης ανταπέδωσε τις ευχαριστίες, εξέφρασε το παράπονο του για το γεγονός, ότι δεν του δόθηκε η ευκαιρία στα 2,5 χρόνια της θητείας του, να έχει λάβει μέρος σε εκδηλώσεις της Λέσχης και υποσχέθηκε ότι θα διατηρήσει επαφή και δεσμούς με την Λέσχη.

 

Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Στάθη Βλαχάκο, ο οποίος σαν εκπρόσωπος του Fiat 500 Club Italia στην Ελλάδα, βοήθησε στην επικοινωνία μεταφράζοντας τους λόγους τόσο του Πρέσβη όσο και του Προέδρου Γιάννη Κορφιάτη. Μετά το τέλος των προσφωνήσεων και αφού μας μοίρασαν δώρα στο χρώμα της Ελβετίας το πάρτυ μεταφέρθηκε στην βεράντα της κατοικίας. Κάπου εκεί και μετά από μία ώρα το πάρτυ τελείωσε. Ο Πρέσβης και η σύζυγός του φωτογραφήθηκε για τελευταία φορά με όλα τα μέλη της ΕΛΦ Fiat 500. Ανταλλάξαμε ευχές και υπήρξε πρόσκληση της Λέσχης στην Σαρδηνία, νέο προορισμό του Πρέσβη, σε μια μελλοντική επίσκεψη της Λέσχης στην Ιταλία. Την Τρίτη 24 Απριλίου δόθηκε η επίσημη δεξίωση αποχαιρετισμού του Πρέσβη. Στην δεξίωση όπου παραβρεθήκαν σχεδόν όλες οι διπλωματικές αντιπροσωπείες και εκπρόσωποι του ΥΠΕΞ, ήταν καλεσμένη και η ΕΛΦ Fiat 500. Την Λέσχη εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Γιάννης Κορφιάτης και το Ιδρυτικό Μέλος της Λέσχης, εκπρόσωπος του Fiat 500 Club Italia στην Ελλάδα, ιατρός, Στάθης Βλαχάκος.

 

Ήταν δύο πανέμορφες εκδηλώσεις και θεωρούμε ότι προωθείται το όνομα της Λέσχης στο εξωτερικό, βάζοντας την στον Ευρωπαϊκό Χάρτη με τον καλύτερο τρόπο. Αγαπητέ Rudolf, ευχαριστούμε για την υπέροχη φιλοξενία και ευχόμαστε σε εσένα και την οικογένεια σου ειρήνη, χαρά και κάθε καλό για το μέλλον.
17ο Italian Classic Run (18/03/2018)


Κόντρα στον καιρό και στις αντιξοότητες, παράλληλες εκδηλώσεις άλλων λεσχών, πρόβλεψη για βροχές, η γνωστή απαγόρευση κυκλοφορίας λόγο ΚΥΑ κ.λ.π., η λέσχη μας αποφάσισε να πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη από τον Οκτώβριο του 2017 εκδήλωση 17Th ITALIAN CLASSIC RUN 2018, μια εκδήλωση θεσμό που εδώ και 17 χρόνια την επαναλαμβάνουμε κάθε χρόνο. Έτσι λοιπόν μαζευτήκαμε στην Μαρίνα Αλίμου την Κυριακή 18/3 και γύρω στις 10.30, 21 αυτοκίνητα καλογυαλισμένα και σε άριστη κατάσταση. Ξεκινήσαμε μέσω μια πολύ όμορφης διαδρομής από την παραλιακή Λεωφ. Ποσειδώνος κομβόι, να φτάσουμε στο Λιμάνι του Πόρτο Ράφτη. Εκεί παρκάραμε τα αυτοκίνητα να για να μπορούν να τα θαυμάζουν και να φωτογραφίζονται ο κόσμος. Εμείς κάναμε την βόλτα μας για καφεδάκι μπυρίτσα και κουβεντούλα. Το μεσημεράκι μαζευτήκαμε στην ταβέρνα Αγκυροβόλι που είχαμε συμφωνήσει για φαγητό. Το περιβάλλον πολύ όμορφο, η εξυπηρέτηση καταπληκτική και τα φαγητά πολύ νόστιμα που μαζί με το αλκοόλ δημιούργησαν μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα με πειράγματα, γέλια και κέφι. Μετά το φαγητό έγινε η καθιερωμένη απονομή κυπέλλων και όλοι ευχαριστημένοι και γεμάτοι ενέργεια και κέφι πήραμε τον δρόμο της επιστροφής με την ικανοποίηση πως άλλη μια εκδήλωση της Λέσχης μας στέφτηκε με επιτυχία και με την υπόσχεση πως η επόμενη θα είναι ακόμη καλύτερη.

 

Τα κύπελλα της εκδήλωσης απονεμήθηκαν ως εξής:

Παλιότερο αυτοκίνητο της εκδήλωσης Fiat 500 (1965) του Θωμά Καραγιάννη.

Τα 3 ομορφότερα αυτοκίνητα της εκδήλωσης σύμφωνα με την ψηφοφορία των συμμετεχόντων είναι:

1) Fiat 124 Spider (1974) του Μπράιαν Ιάκωβου. 

2) Fiat 500F (1967) του Λιβιεράτου Στάθη. 

3) Fiat 500 (1972) του Βαλάση Κώστα.

Τα 3 καλύτερα ανακατασκευασμένα αυτοκίνητα της εκδήλωσης σύμφωνα με την απόφαση της τριμελούς επιτροπής που την αποτελούσαν οι Κορφιάτης Ιωάννης ,Σούλης Θεόδωρος και Χωριανόπουλος Ιωάννης είναι:

1) Fiat 128 (1976) του Θεοδοσίου Χαράλαμπου. 

2) Fiat 126 (1982) του Καμπανάρη Μιχάλη.

3) Fiat 126 (1978) του Βεργή Κωνσταντίνου. 

 

Το Δ.Σ. της λέσχης μας τους συγχαίρει για την επιτυχία τους και τους εύχεται πάντα τέτοια.

 


Αναπλιώτικο Καρναβάλι (17-19/02/2018)


Η Λέσχη μας ΕΛΦ ΦΙΑΤ 500 ήταν προσκεκλημένη από τον Δήμο Ναυπλιέων στις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις στο Αναπλιώτικο Καρναβάλι 2018. Το ραντεβού δόθηκε στο Περίπτερο του Χαϊδαρίου το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί. Ακολουθώντας την Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου και αφού περάσαμε μέσα από τις πόλεις της Ελευσίνας των Μεγάρων, Κινέττας και Αγίων Θεοδώρων φτάσαμε στον πρώτο σταθμό, τα Ιστορικά Καφέ του Ισθμού της Κορίνθου. Εκεί μας περίμεναν τα Μέλη της Πελοποννήσου, η οικογένεια του Νάσου Κληρόπουλου από την Πάτρα και ο Πάνος με την Λίλη Γκορίτσα από το Κιάτο. Δυστυχώς ο φίλος της Λέσχης Νίκος Γουζούασης με την οικογένεια του, λόγω βλάβης του WARTBURG ακολούθησαν με το συμβατικό τους αυτοκίνητο. Το γνωστό πεντακοσαράκι των νεόνυμφων του Νάσου, λόγω απόστασης και συμμετοχής όλης της οικογένειας κατέφτασε σε τρέιλερ ρυμουλκούμενο, κάτι που αποτέλεσε αντικείμενο θαυμασμού τόσο στον Ισθμό όσο και σε όλη την διαδρομή. Έξι FIAT 500, ένα FIAT 500 Giardiniera, τρία FIAT 126, ένα FIAT 127, δύο AUTOBIANCHI A112, μία TOYOTA CELICA και ένα OPEL COMMODORE, ήταν έτοιμα για αναχώρηση.

 

Ακολουθώντας τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου Τρίπολης φτάσαμε στο Τολό όπου και καταλύσαμε στο ξενοδοχείο CHRISTINA. Μετά την τακτοποίηση στα δωμάτια και το γεύμα, αναχωρήσαμε για το Ναύπλιο όπου ήδη είχαν αρχίσει τα δρώμενα για τις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις. Η πόλη είχε στην πραγματικότητα πλημμυρίσει από φιλοξενούμενους που με σύμμαχο τον καιρό ήρθαν να ξεσκάσουν και να διασκεδάσουν στ’ Ανάπλι. Ταβέρνες, μπαράκια, καφέ γεμάτα. Στο Ναύπλιο οι απόκριες έχουν ταυτιστεί με το «Βενετσιάνικο Ναύπλιο» (ενθύμιο της ενετικής παρουσίας) ένα δρώμενο που προκαλεί τη φαντασία μας και μας μεταφέρει στην εποχή της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας.

 

Την Κυριακή αφού υποδεχτήκαμε τους εργαζόμενους Μιχάλη και Τένια ξεκινήσαμε να στολίζουμε τα αυτοκινητάκια. Η Κωνσταντίνα με τις γνώσεις της στις κατασκευές και με πάρα πολύ απλά υλικά βοήθησε όλα τα πληρώματα να μεταμορφώσουν τα αυτοκινητάκια τους. Το μεσημέρι και αφού είχε ολοκληρωθεί ο στολισμός όλοι μαζί ξεκινήσαμε για την πόλη του Ναυπλίου. Εκεί συναντήσαμε τον φίλο Τάσο Δαριώτη με το FIAT 500 STEYR ,όπου και ενώθηκε μαζί μας. Ο Δήμος Ναυπλιέων και η υπεύθυνη των εκδηλώσεων κα Χρονοπούλου μας έκαναν την τιμή, να ξεκινήσουμε τις εκδηλώσεις τοποθετώντας τα αυτοκινητάκια μας στην πρώτη γραμμή. Μόλις δόθηκε το σύνθημα, οι χαρακτηριστικές μίζες των ΦΙΑΤ 500 πήραν μπροστά και ο ήχος των δικύλινδρων κινητήρων μεταδίδονταν από τα ηχεία της εκδήλωσης σε όλη την πόλη του Ναυπλίου. Ο ενθουσιασμός του κόσμου ήταν μεγάλος. Οι μεγαλύτεροι αναπολούσαν τις παλιές εποχές και οι νεότεροι απορούσαν για το μέγεθος και την ομορφιά των αυτοκινήτων. Αφού ακολουθήσαμε μία διαδρομή περί τα 2 χιλιόμετρα ανάμεσα στο πλήθος του κόσμου, καταλήξαμε στο Λιμάνι του Ναυπλίου όπου το Λιμεναρχείο μας είχε εξασφαλίσει την ασφαλή στάθμευση των αυτοκινήτων σε φυλασσόμενο χώρο του Τελωνείου, όπου τα αυτοκίνητα μπροστά από τα κότερα αποτέλεσαν αντικείμενο φωτογράφησης και βιντεοσκόπησης. Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος φέτος ήταν ο γνωστός ήρωας του Θερβάντες Δόν Κιχώτης, ο οποίος και κατά το τελετουργικό κάηκε στη μέση της πλατείας. Την καύση του με φόντο το μαγευτικό Κάστρο στο Μπούρτζι παρακολούθησε πλήθος κόσμου με χορούς και βεγγαλικά. Μετά το τέλος της εκδήλωσης όλοι μαζί ξεκινήσαμε για γνωστή Ταβέρνα του Ναυπλίου, όπου ο Δήμος μας προσέφερε το δείπνο. Παρά την κούραση, όλοι γίναμε μια παρέα και περάσαμε τέλεια. Σε αυτό μάλλον βοήθησε και η παρουσία πολλών φίλων νεαρής ηλικίας. Γύρω στα μεσάνυχτα όλοι μαζί γυρίσαμε στο Τολό εξουθενωμένοι.

 

Το πρωί της Δευτέρας, ο καιρός δυστυχώς έδειχνε σημάδια επιδείνωσης και αφού πήραμε το πρωινό ξεκινήσαμε για το ταξίδι της επιστροφής. Ο Νάσος φόρτωσε το 500αράκι στο τρέιλερ, την οικογένεια στο VITARA και όλοι μαζί ξεκινήσαμε. Μετά από λίγο μία βλάβη στο VITARA ανάγκασε τον Νάσο να καλέσει Οδική βοήθεια, να φορτώσει το VITARA στον γερανό και να ρυμουλκήσει το τρέιλερ. Ευτυχώς που υπήρχε το 500αράκι να επιστρέψει όλη η τετραμελής οικογένεια στην Πάτρα. Έτσι επιβεβαιώθηκε η ρήση το 500αράκι ΔΕΝ σπάει ΔΕΝ χαλάει και όταν τα άλλα σταματούν αυτό συνεχίζει. Ο φίλος της Λέσχης Αργύρης Γιαννόπουλος μας είχε προσκαλέσει, όλη την παρέα, να γιορτάσουμε τα Κούλουμα στο πανέμορφο κτήμα του στην Πωσειδωνία στην Κόρινθο. Οι κυρίες της εκδήλωσης είχαν προετοιμάσει πεντανόστιμους νηστίσιμους μεζέδες .Το φιλόξενο σπίτι του Αργύρη άνοιξε, το τζάκι έκαιγε ασταμάτητα, το τραπέζι πλούσιο, το σπιτικό κρασί του Αργύρη άφθονο. Τι πιο ωραίο τελείωμα ενός υπέροχου τριήμερου.

 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη και τους φίλους για την συμμετοχή τους. Τον Νάσο Κληρόπουλο και την οικογένεια του καθώς και τους αγαπημένους Πάνο και Λίλη Γκορίτσα για την συμμετοχή τους παρά την μακρινή απόσταση της κατοικίας τους. Τον Δήμο Ναυπλιέων και την κα Χρονοπούλου για την φιλοξενία τους. Τον φίλο της Λέσχης Αργύρη Γιαννόπουλο και την οικογένεια του για την ζεστή φιλοξενία τους. Τέλος θέλουμε να ευχηθούμε σε όλους Καλή Σαρακοστή και του Χρόνου με Υγεία.

 


Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας (18/01/2018)


Για άλλη μια χρονιά ,η καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής της πίτας, στέφτηκε με επιτυχία .Πολλοί φίλοι και μέλη της, πολλοί εκπρόσωποι λεσχών κλασσικών οχημάτων, παρευρεθήκαν και απήλαυσαν μια όμορφη βράδια, με φαγητό, ποτό ,πολλά δώρα και ζωντανή μουσική.

 

Ευχαριστούμε όλους για την παρουσία τους και ευχόμαστε καλή χρονιά, με υγεία, ευτυχία, τύχη και πολλά όμορφα χιλιόμετρα στα ιστορικά μας αυτοκίνητα.

 Ευχαριστούμε πολύ τους δωροθέτες της εκδήλωσης, χάρη στους οποίους μοιράστηκαν σχεδόν σε όλους τους παρευρισκόμενους στην κοπή της πίτας, δώρα. (Αριστερά η ευχαριστήρια επιστολή, δεξιά οι δωροθέτες της εκδήλωσης).