Αρχική Σελίδα

Η Λέσχη

Ιστορικό της Λέσχης

Προφίλ

Το Δ.Σ.

Προνόμια-Πιστοποιητικά-Εγγραφή κλπ.

Τεχνικά

Άλλες Εκδόσεις

Το Fiat 126

Βιβλιογραφία

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

Από τα παλιά

Πρόγραμμα

Όπου έχουμε πάει...

Κάποτε

Downloads

Ειδικός Τύπος

Vlahacos Art Gallery

Fiat 500 Television

Σπαρταριστές Ιστορίες

Σαν σταρ του σινεμά

Wallpapers

Μυθοπλασία...

Fiat 500 & 126 Links

Άλλες Λέσχες

Άλλα Links


Η ιστορία της Ελληνικής Λέσχης Fiat 500 & Συναφή ξεκινάει πίσω στο μακρινό 1988, όταν κάποιοι φίλοι προσπάθησαν για πρώτη φορά να μαζέψουν σε κοινή θέα όσο περισσότερα Fiat 500 γίνοταν. Με πολλή προσπάθεια έγινε η πρώτη συνάντηση ιδιοκτητών Fiat 500 στο Καλλιμάρμαρο, υπό το βλέμμα εκατοντάδων περαστικών που έτυχε να περνούν από εκεί και είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα μικρά αυτοκινητάκια, σε μία εποχή που ο όρος «Κλασσικό Αυτοκίνητο» ήταν σχεδόν άγνωστος στην Ελλάδα. Τότε, έπεσε και στο τραπέζι η ιδέα για την δημιουργία ενός συλλόγου με βάση το Fiat 500.


Έπρεπε όμως να περάσουν αρκετά χρόνια και να φτάσουμε στο 1997, όταν πλέον με χαρτιά και σφραγίδες ιδρύθηκε η Ελληνική Λέσχη Φίλων Fiat 500 & Συναφή, μία Λέσχη η οποία είχε ως σκοπό αρχικά να συγκεντρώσει όσα περισσότερα μοντέλα Fiat 500 γίνοταν, συμπεριλαμβανομένων των «συναφών» μοντέλων, δηλαδή αυτών που το πάτωμα και ο κινητήρας τους βασίστηκε στο θρυλικό μοντέλο.


Αργότερα και με την Λέσχη να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, κάνοντας πετυχημένες εκδρομές και εκδηλώσεις, περισσότερα άτομα θέλησαν να ενταχθούν στο δυναμικό της Λέσχης, η οποία λειτουργούσε πάντα περισσότερο σαν μια μεγάλη παρέα και λιγότερο σαν Σύλλογος. Έτσι, στο δυναμικό της Λέσχης βρέθηκαν σιγά σιγά και άλλα μοντέλα της Ιταλικής εταιρείας με αποτέλεσμα τώρα πλέον η Λέσχη να φιλοξενεί λίγο πολύ όλα σχεδόν τα κλασσικά μοντέλα της Fiat.


Η Λέσχη πραγματοποιεί ετησίως αρκετές εκδηλώσεις. Εκτός από περιηγήσεις σε όλη την Ελληνική επικράτεια, διοργανώνει κάθε χρόνο το Italian Classic Run, μία εκδήλωση η οποία φιλοξενεί οχήματα εποχής με Ιταλική καταγωγή. Αξίζει επίσης να σημειωθεί η εκδρομή που πραγματοποιείται σχεδόν κάθε χρόνο στην μαμά πατρίδα του Fiat 500, την γειτονική Ιταλία. Η Λέσχη μας έχει παρευρεθεί κατά καιρούς σε εκδηλώσεις Ιταλικών Λεσχών Fiat 500 σε όλη σχεδόν την χώρα. Αποκορύφωμα, η συμμετοχή της στο Διεθνές Meeting Fiat 500 στην Garlenda, όπου συμμετείχαν από τη Λέσχη μας 25 αυτοκίνητα και 2500 από όλο τον κόσμο συνολικά, σε μία εκδήλωση-φεστιβάλ που διήρκεσε τρεις ημέρες και έγινε τόσο μεγάλη με αφορμή τα 50χρονα του Fiat 500 και την ταυτόχρονη παρουσίαση του νέου μοντέλου 500.


Παρά τις δυσκολίες των καιρών αυτή την εποχή η Ελληνική Λέσχη Φίλων Fiat 500 & Συναφή ευημερεί, έχοντας στο ενεργητικό της 80 ενήμερα μέλη και κάνει κανονικά τις εκδηλώσεις της βάσει του προγράμματός της, χωρίς αναβολές και ματαιώσεις.


Το εντευκτήριο της Λέσχης βρίσκεται στο Γαλάτσι στην οδό Ακτημόνων 17 & Πολυβίου και λειτουργεί κάθε Πέμπτη από τις 20.00 μέχρι τις 23.00.


Για να βεβαιωθείτε για το καλό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της, αρκεί μια επίσκεψη να σας πείσει. Γιατί όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργεί η Λέσχη, το μικρό όμορφο μοντέλο της Fiat είναι μόνο η αφορμή για να δημιουργηθούν φιλίες οι οποίες πραγματικά άντεξαν και αντέχουν στο πέρασμα των χρόνων.