Αρχική Σελίδα

Η Λέσχη

Ιστορικό της Λέσχης

Προφίλ

Το Δ.Σ.

Προνόμια-Πιστοποιητικά-Εγγραφή κλπ.

Τεχνικά

Άλλες Εκδόσεις

Το Fiat 126

Βιβλιογραφία

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

Από τα παλιά

Πρόγραμμα

Όπου έχουμε πάει...

Κάποτε

Downloads

Ειδικός Τύπος

Vlahacos Art Gallery

Fiat 500 Television

Σπαρταριστές Ιστορίες

Σαν σταρ του σινεμά

Wallpapers

Μυθοπλασία...

Fiat 500 & 126 Links

Άλλες Λέσχες

Άλλα Links

Αποχαιρετώντας το 2014 (28/12/2014)


Χωρίς πολλά πολλά, φανφάρες, ανακοινώσεις, προγραμματισμό, και κόστος συμμετοχής, στήθηκε γρήγορα μια βόλτα προκειμένου να αποχαιρετήσουμε κάνοντας μερικά χιλιόμετρα με τα αυτοκίνητά μας τον χρόνο που φεύγει.

 

Έτσι μαζεύτηκαν στο πάρκιν των παλαιών Goody's στον Άγιο Στέφανο περίπου είκοσι αυτοκίνητα (μερικά εκ των οποίων από το σωματείο της ΕΛΚΑ, η οποία είναι σχεδόν πάντα δίπλα στις εκδηλώσεις της Λέσχης μας και τους ευχαριστούμε γι' αυτό). Μεσω μιας σχεδιασμένης και όμορφης διαδρομής, τα αυτοκίνητα βρέθηκαν στην περιχή της Χασιάς και συγκεκριμένα στην ταβέρνα Έλατο.

 

Φτάνοντας στην ταβέρνα, μία μικρή σεμνή τελετή περίμενε τα πληρώματα. Έγιναν τα αποκαλυπτήρια ενός ακόμα νέου αυτοκινήτου. Ένα black & white Fiat 500 Giardiniera, ιδιοκτησίας Θεόδωρου Σούλη, το οποίο υπέστη τον απαραίτητο καλλωπισμό είναι πλέον έτοιμο και αυτό από δω και στο εξής να κοσμεί με την παρουσία του τις εκδηλώσεις της Λέσχης μας. Βέβαια ίσως με τόση μαυρίλα κάποιοι τρόμαξαν και έσπευσαν να έχουν μαζί και έναν παπά για να τελέσει αγιασμό κατά τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων...

 

Και επειδή ήταν ακόμα νωρίς για φαγητό, όλος ο κόσμος βρέθηκε για καφέ. Αργότερα, γύρω στα σαράντα και πλέον άτομα εισήλθαν στην ταβέρνα. Ο ιδιοκτήτης πρόσφερε ένα γενναιόδωρο και άκρως χορταστικό μενού με αποτέλεσμα όλοι να φύγουν χορτάτοι και άκρως ευχαριστημένοι, αφού το κλίμα ήταν εορταστικό, με πολύ χορό και με τη διάθεση των παρευρισκομένων στα ύψη.

 

Η ουσία είναι ότι εξακολουθούμε να διοργανώνουμε απλές, λιτές και με πολύ χαμηλό κόστος εκδρομές, οι οποίες έχουν θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία του καθενός ο οποίος μπορεί να έχει τα δικά του θέματα να λύσει. Και τέτοιες εξορμήσεις αν μη τι άλλο μόνο ευεργετικό αντίκτυπο μπορεί να έχουν. Έτσι μπορεί ο καθένας να ξεφύγει από την καθημερινότητα, να περάσει καλά και να χαμογελάσει. Γιατί το έχουμε πει πολλές φορές μέσα από αυτή τη σελίδα, πρώτα είναι ο άνθρωπος και μετά το αυτοκίνητο...γιατί πολύ απλά εάν χαθούν οι άνθρωποι μέσα στην άβυσσο των προβλημάτων, θα χαθούν μοιραία σιγά σιγά και τα αυτοκίνητα, τα οποία θα γίνουν προνόμιο και αυτά μόνο για τους λίγους.

 

Με αυτό τον απλό τρόπο αποχαιρετήσαμε το 2014. Ελπίζουμε η επόμενη χρονιά να φέρει υγεία, περισσότερο χαμόγελο σε όλους μας και να συνεχίζουμε να κάνουμε αυτά που μας αρέσουν και μας γεμίζουν τη ζωη με περισσότερη άνεση. Καλή χρονιά σε όλους!

 


VIVA ITALIA (30/09-18/10/2014)


Στο εμπορικό κέντρο Golden Hall που βρίσκεται στο Μαρούσι, διεξήχθη από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 18 Οκτωβρίου το φεστιβάλ Viva Italia. Βέβαια, σε γιορτή που έχει ως θέμα την Ιταλία δε θα μπορούσε να λείπει και η Λέσχη μας. Τα πέντε αυτοκίνητα που συμμετέχουν στο event, βρίσκοταν σε περιφραγμένο, φυλασσόμενο χώρο όπου μπόρεσαν οι χιλιάδες επισκέπτες του φεστιβάλ να τα απολαύσουν από κοντά.13ο Italian Classic Run (05/10/2014)


Το 13ο σε σειρά Italian Classic Run, μόνο γρουσούζικο δεν αποδείχθηκε...και αυτό γιατί παρά την αβεβαιότητα του καιρού και το ενδεχόμενο κρύο, κατάφεραν να συγκεντρωθούν σαράντα τρία αυτοκίνητα, αριθμό πολύ υψηλό αν όχι ρεκόρ στα χρονικά του θεσμού.

 

Φέτος επιλέχθηκε το γραφικό λιμανάκι του Πόρτο Ράφτη για να πραγματοποιηθεί η στατική εκδήλωση. Οι διοργανωτές ήταν από νωρίς εκεί, όπως επίσης από νωρίς ήταν και η Crash Sound με τα ηχητικά της για να επενδύσει μουσικά την εκδήλωση και να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα άκρως ρετρό και ιταλική.

 

Τα αυτοκίνητα ξεκίνησαν από τις 9.30 να καταφθάνουν. Μέσα σε διάστημα μίας ώρας το λιμάνι κατακλείστηκε από πολύχρωμα Fiat 500, αλλά και από άλλα αδελφά μοντέλα όπως Fiat 500 Giardiniera, 126, 127 (MKIΙ και ΜΚΙΙΙ), 124 Spider, Χ 1/9 και 131 Supermirafiori. Την ιταλική ομάδα συμπλήρωναν μια πανέμορφη Alfa Romeo Alfetta καθώς και μια εκθαμβωτική Lancia Beta Montecarlo που έκλεψε τα περισσότερα βλέμματα. Από την παρέα δεν θα μπορούσε να λείπει και το Tricolore (έτσι ονομάζοταν εναλλακτικά και το ICR παλαιότερα) Autobianchi A112 E που έκανε ντεμπούτο τέτοιο καιρό πέρσι στο ίδιο event. Εκεί ανάμεσα υπήρχε και ένα απαστράπτον πορτοκαλοκόκκινο Lada 1200 (όχημα με ιταλική καταγωγή βεβαίως, από το Fiat 124 οι ρίζες του) που σε πολλούς θύμισε μια παλαιότερη, νωπή όμως ακόμη στης μνήμες Ελλάδα, όπως την έζησαν πολλοί μέχρι και την δεκαετία του '80. Τότε που η Αθήνα ήταν γεμάτη από τέτοια αυτοκίνητα, Σοβιετικά τρόλλευ και Ούγγρικα αστικά λεωφορεία...

 

Ο καιρός ήταν αρκετά καλός και παρά τις απαισιόδοξες προγνώσεις, το κοντομάνικο μπλουζάκι ήταν σχεδόν απαραίτητο. Εκεί, όλοι οι ιδιοκτήτες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μεταξύ τους, να πουν πολλά και διάφορα σε σχέση με το κλασσικό αυτοκίνητο, αλλά και να απολαύσουν από κοντά και τα αυτοκίνητα όλων των υπόλοιπων συμμετεχόντων, το καθένα με τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Κάποιοι άλλοι επέλεξαν να παρκάρουν και να αποσυρθούν λίγο παραπέρα σε καφέ της περιοχής, όπου καθήμενοι πλέον απολάμβαναν την ηλιόλουστη μέρα και τον απαραίτητο πρωινό καφέ τους.

 

Στην εκδήλωση έκαναν και την εμφάνιση τους και τρία πανέμορφα σκούτερ εποχής της Vespa, τα οποία στήθηκαν μπροστά και στο κέντρο για να μπορεί το πλήθος του κόσμου που περνούσε από εκεί να τα δει ευκολότερα.

 

Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έκαναν την εμφάνισή τους αυτοκίνητα της ΕΛΚΑ, της Λέσχης Κλασσικού Αυτοκινήτου με την οποία η Λέσχη μας διατηρεί άριστες σχέσεις και τα μέλη τους προσπαθούν να παρευρίσκονται σε όλες σχεδόν τις εκδηλώσεις του Fiat 500. Έτσι εκτός από τα καθιερωμένα ιταλικά οχήματα εποχής, ήρθαν και κάποια άλλα - στην πλειονότητά τους γερμανικά - να πλαισιώσουν της εκδήλωση. Αρκετά VW Beetle, δύο όμορφες BMW 2002, ένα σπάνιο Lotus Cortina, μία Opel Ascona άκρως εντυπωσιακή και μια όμορφη Mercedes που χρονολογείται από το 1952. Τους ευχαριστούμε θερμά για την μεγάλη προσέλευσή τους και υποσχόμαστε ότι θα ανταποδώσουμε.

 

Προς το τέλος της εκδήλωσης, μια τριμελής επιτροπή παρέδωσε τα κύπελλα της εκδήλωσης, τα οποία δόθηκαν ως εξής:

 

Καλύτερο και ομορφότερο Fiat 500: Κουλαρμάνης Θανάσης

 

Καλύτερο αυτοκίνητο της εκδήλωσης: Lancia Beta Montecarlo, Μιμηγιάννης Μίλτος

 

Καλύτερη Vespa: Γεωργάτος Βασίλης

 

Παλαιότερο αυτοκίνητο της εκδήλωσης: Mercedes μοντ. 1952, Μαραγκουδάκης Ευστράτιος

 

Κύπελλα δόθηκαν επίσης στους Πάνο και Λίλη Γκορίτσα, ως το πλήρωμα που ήρθε στην εκδήλωση από πιο μακρυά (Κιάτο Κορινθίας) αλλά και στον Γιώργο Μητρόπουλο (Crash Sound) ως ένδειξη ευγνωμοσύνης που στόλισε μουσικά την εκδήλωση.

 

Αυτά για φέτος, σε αναμονή για το 14ο λοιπόν!!

 


Beach Party (19/07/2014)


Σύντομα κείμενο και φωτό..


Καλοκαιρινό πικ-νικ (22/6/2014)


"Πολιτικός δάκτυλος" δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί το Ανοιξιάτικο πικ-νικ. Ο "δάκτυλος" αυτός δεν ήταν άλλος από τις διπλές εκλογές (Ευρωεκλογές και Δημοτικές) που διεξήχθησαν την ημερομηνία που ήταν αρχικά  προγραμματισμένη η εκδήλωση. Η ΕΛΦ Fiat 500 & Συναφή δεν πτοήθηκε όμως και απλά άλλαξε την ημερομηνία και την εποχή...έτσι, το ανοιξιάτικο πικ-νικ έγινε καλοκαιρινό και συνδυάστηκε και με μπάνιο!!

 

Περίπου τριάντα αυτοκίνητα μαζεύτηκαν στα Goody's του Αγίου Στεφάνου, προκειμένου να συμμετάσχουν στην καθιερωμένη πλέον εκδήλωση της Λέσχης, η οποία δεν απαιτεί τίποτα πέρα από το αυτοκίνητο μας, εξαιρετική παρέα, πολύ κέφι, άντε και κανά-δυο μπολάκια με κεφτέδες!! Με ελάχιστη συμμετοχή, είναι μια ακόμα λαμπρή ευκαιρία να βρεθούν φίλοι και γνωστοί ξανά, να ξεμουδιάσουν τα οχήματά τους, αλλά πάνω απ'όλα να περάσουν μια υπέροχη ημέρα όπως άλλωστε συνηθίζεται έντονα στις εκδρομές που πραγματοποιεί η Λέσχη μας κατά καιρούς.

 

Μέσα από μια υπέροχη διαδρομή 28 χιλιομέτρων, τα αυτοκίνητα έφτασαν στην παραλία του Βαρνάβα. Ο δρόμος γέμισε για μια ακόμα φορά πολύχρωμα αυτοκίνητα, κυρίως ιταλικά από την Λέσχη μας, αλλά και άλλα από την ΕΛΚΑ, της οποίας μέλη ήρθαν με τα δικά τους όμορφα κλασσικά να συνδράμουν στην εκδήλωση με την παρουσία τους και να περάσουν καλά.

 

Λίγο πριν μεσημεριάσει και επειδή η θερμοκρασία είχε ανέβει κάπως επικίνδυνα, όλοι ζητούσαν κάτι...τα αυτοκίνητα λίγη ξεκούραση και τα πληρώματα ένα δροσερό μπανάκι στην όμορφη παραλία. Όλοι πέρασαν υπέροχα...κορμιά ξεδιπλώθηκαν στην παραλία, μπρατσάκια και κουλούρες έκαναν την εμφάνισή τους και εννοείται ότι με αυτές τις σκηνές να εκτυλίσσονται, δεν έλειψαν τα πολλά πειράγματα και τα άφθονα γέλια!!

 

Έπειτα, όλοι μαζεύτηκαν πίσω στα αυτοκίνητά τους, για να βρεθούν σε μια πανέμορφη τοποθεσία. Στο 12ο χιλιόμετρο, ένα απίστευτα όμορφο και δροσερό μέρος έκανε την εμφάνισή του. Ο τόπος γεμάτος από πλατάνια και τα πολλά όμορφα ξύλινα μεγάλα παγκάκια και τραπέζια που ήταν εκεί βοήθησαν το πικ-νικ να γίνει ακόμα πιο άνετο για τον κόσμο. Οι λιχουδιές πήγαιναν και έρχονταν...ο ένας κερνούσε τον άλλον και όλοι δοκίμαζαν την σπεσιαλιτέ του καθενός όποια και αν ήταν αυτή...

 

Σημασία έχει ότι όσοι βρέθηκαν και σε αυτή την εκδήλωση πέρασαν υπέροχα...και επειδή η ΕΛΦ Fiat 500 έχει μπει για τα καλά στο κλίμα της εποχής, διοργανώνει απλές και λιτές εκδρομές-εκδηλώσεις, οι οποίες είναι προσιτές σε ΟΛΟΥΣ...γιατί ΟΛΟΙ έχουμε την ανάγκη να ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα και τι καλύτερο να ξεφεύγεις σε όμορφα μέρη, με αγαπημένα πρόσωπα συγγενείς και φίλους, αλλά και με το αγαπημένο σου αυτοκίνητο;

Εκδρομή στην Ιταλία (30/4-4/5/2014)

 

Βίντεο - ρεπορτάζ από την εκδρομή

Σύντομα θα ακολουθήσει και κείμενο


3o Ρομάντζο Ράλλυ (13/04/2014)


Πριν από λίγα χρόνια κατά τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων, έτυχε κάποια Κυριακή που θα γίνοταν μία ακόμα εκδήλωση να συμπέσει μαζί με την ημέρα της Γυναίκας. Τότε έπεσε η ιδέα στο τραπέζι να πραγματοποιηθεί ένα υποτυπώδες Ράλλυ με οδηγούς γυναίκες. Αυτό ήταν. Το Ρομάντζο Ράλλυ γεννήθηκε και φέτος διεξήχθη το 3ο σε σειρά! Τα κορίτσια οδηγούν λοιπόν!

 

Ο πολύ περίεργος καιρός των τελευταίων ημερών (μία ζέστη, μία κρύο) συγκέντρωσε μόλις δεκαέξι αυτοκίνητα, όχι πάρα πολλά, αλλά αριθμός σημαντικός για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης. Οι κυρίες (και κάποιοι κύριοι) ξεκίνησαν από το πάρκιν του Άλσους Βεΐκου στο Γαλάτσι και βάσει του βιβλίου οδηγιών, κάτι που έμοιαζε με road-book, έφτασαν στον Ωρωπό. Ενδιάμεσα πραγματοποιήθηκε και μια μικρή ανασυγκρότηση στην Μαλακάσα, σε ένα πολύ όμορφο χώρο με φόντο το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας που πολύ δύσκολα διακρίνεται εάν κινείται κάποιος στον κυρίως δρόμο.

 

Και αφού οι κυρίες (και κάποιοι κύριοι) οδήγησαν, χρομονετρήθηκαν -αυστηρά παρακαλώ- και διασκέδασαν με την ψυχή τους, τερμάτισαν στο Χαλκούτσι όπου άλλη μια έκπληξη περίμενε τα πληρώματα.

 

Σε μια πολύ όμορφη τοποθεσία επάνω στην παραλία, έκανε την πρόβα τζενεράλε πριν ξεκινήσει να λειτουργεί κανονικά, το Solybar. Ο ιδιοκτήτης και το προσωπικό υποδέχθηκαν εγκάρδια όλους τους συμμετέχοντες οι οποίοι με σύμμαχο τον καλό καιρό απόλαυσαν το Κυριακάτικο καφεδάκι τους. Στον χώρο της καφετέριας στήθηκε μια ψησταριά και οι συνήθεις ύποπτοι (Χωριανόπουλος και Ντούζας) έριξαν τα κάρβουνα για να ξεκινήσει το μπάρμπεκιου.

 

Αφού κόπηκαν οι σαλάτες και ψήθηκαν και τα κρέατα, οι κυρίες (και κάποιοι κύριοι) επιδόθηκαν σε ένα ξέφρενο φαγοπότι. Οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης είχαν φροντίσει να προμηθευτούν και νηστίσιμες λιχουδιές για αυτούς που της ημέρες της Σαρακοστής συνηθίζουν να νηστεύουν.

 

Η εκδήλωση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Όλοι ανεξαιρέτως έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι και κάποια στοιχεία της εκδήλωσης (πριβέ καφετέρια, bbq) βοήθησαν στο να δημιουργηθεί ένα κλίμα άκρως οικογενειακό, τέτοιο που σπάνια συναντάς σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

 

Η εκδήλωση είχε και γλυκό, αφού κόπηκαν δύο τούρτες για τα γενέθλια του μέλους μας Φώτη Σταθόπουλου.

 

Ακολούθησε η απονομή των επάθλων, όπου δόθηκαν έπαθλα ξεχωριστά για τις τρεις πρώτες θέσεις και για την προτελευταία. Έπαθλα επίσης δόθηκαν στην νεότερη αλλά και στην πρωτοεμφανιζόμενη οδηγό. Έπειτα βραβεύτηκαν ξεχωριστά όλες οι κυρίες που συμμετέχαν στην εκδήλωση.

 

Έπαθλα παράλαβαν και τα πρώτα δύο αντρικά πληρώματα, καθώς επίσης βραβεύτηκαν και οι διοργανωτές και οι χρονομέτρες του αγώνα.

 

Οι κύριοι της Λέσχης μας ας με συγχωρήσουν που βρέθηκαν σε δεύτερη μοίρα από τον γράφοντα, αλλά Ρομάντζο Ράλλυ σημαίνει Γυναίκα και σε αυτή την εκδήλωση...τα κορίτσια οδηγούν!


Έπαθλα Αγώνα

 

1η. Μαγκουρίλου Μαρίνα - BMW 1602

2η. Μαγγανά Βούλα - Fiat 500

2η. Ροσωλάτου Νικολέτα - VW 1200

3η. Χαλούλη Χριστίνα - Fiat 500

3η. Λειβαδάρου Πόπη - Fiat 600 Multipla

Προτελευταία. Πρεβεζάνου Μαρία - Fiat 500

Πρωτοεμφανιζόμενη. Ματζούκη Μπέτυ - Fiat 127

Νεότερη. Μαραγκουδάκη Άννα - Mercedes 170


Μετάλλια δόθηκαν επίσης για την συνεισφορά τους στον αγώνα στους: Καράγιωργα Κώστα (ιδιοκτήτη Solybar), Θεοδωράκη Γιάννη (χρονομέτρη) και Μαρίνη Γιάννη (διοργανωτή της εκδήλωσης).


Η Δήμητρα Κουλαρμάνη παρέλαβε μετάλλιο για την συμμετοχή της ως πρωτοεμφανιζόμενη στην προηγούμενη εκδήλωση μιας και της το χρωστούσαμε.

 


Giro Classico D'Atene (09/03/2014)


Ο παλιόκαιρος, το κρύο και η δυσκολίες των καιρών δεν εμπόδισαν και αυτή την εκδήλωση που συγκέντρωσε ούτε λίγο, ούτε πολύ είκοσι τρία αυτοκίνητα, νούμερο εντυπωσιακό αν αναλογιστούμε ότι οι συνθήκες δεν ήταν και οι καλύτερες.

 

Μέλη της Λέσχης με τα Φιατάκια και τα Οτομπιάνκι τους αλλά και μη μέλη με τα δικά τους κλασσικά αυτοκίνητα, συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Στρατού. Με την προσέλευση όλων, το γκρουπ άρπαξε την ευκαιρία και έμπροσθεν ενός εγκαταλελειμένου κτιρίου ξεκίνησε να βγάζει φωτογραφίες. Πριν από την εκκίνηση της διαδρομής πραγματοποιήθηκε ένα μινι event. Νικητής, ο πιο γρήγορος "παρκαδόρος"...

 

Αμέσως μετά ξεκίνησε και το κύριο σκέλος. Όλα τα αυτοκίνητα με την βοήθεια του χάρτη, ξεκίνησαν για μια πολύ όμορφη διαδρομή μέσα από το βουνό του Παπάγου, με κατεύθυνση - μέσω Παγκρατίου - στον λόφο του Φιλοπάππου. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής τα πληρώματα επιδόθηκαν σε ένα τρελλό "κυνήγι θυσαυρού", όπου θα έπρεπε παρατηρώντας όλη την διαδρομή να απαντήσουν σε αυτά που τους ζητούσε το χαρτί που είχε δοθεί σε όλους. Επίσης, με ένα ακόμα ερωτηματολόγιο τσεκαρίστηκαν οι γνώσεις των πληρωμάτων σχετικά με το παλιό αυτοκίνητο. Ώρα για τεστάκι λοιπόν...ποιος είναι ο πιο γνώστης;

 

Άπαντες-οδηγοί και συνοδηγοί- έζησαν έντονα αυτό το σκέλος, αφού τα ζητούμενα ήταν πολλά. Κάποιοι φαίνεται πως αγχώθηκαν και λίγο παραπάνω αφού πήγαν κόντρα στο road book και έστριψαν αλλού! Αλλά τέλος καλό, όλα καλά...αν όλα αντιμετωπιστούν με ψυχραιμία και χαμόγελο, τα αποτελέσματα είναι άκρως ευεργετικά, αφού αναπόφευκτα οδηγούν σε πολλά πειράγματα και γέλια!

 

Φτάνοντας στον λόφο του Φιλοπάππου, τα αυτοκίνητα εισέβαλλαν στο πλακόστρωτο και με φόντο τον Παρθενώνα επιδόθηκαν σε μια ακόμα φωτογράφιση. Τα κάλλη των αυτοκινήτων είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά και οι δεκάδες περαστικοί, Έλληνες και τουρίστες, οι οποίοι περνούσαν από εκεί και έκατσαν να θαυμάσουν από κοντά όλα τα αυτοκίνητα, για όσο χρονικό διάστημα ήταν εκεί.

 

Τέλος και αφού είχε μεσημεριάσει, ο "Κλασσικός Γύρος Αθηνών" τερμάτισε στην ταβέρνα "Κούβελος" όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να χορτάσουν τα στομάχια τους, όχι με "Γύρο" όπως θα πρόδιδε χαρακτηριστικά το όνομα της εκδήλωσης, αλλά μέσα από ένα πλούσιο μενού και να ζεστάνουν το κοκκαλάκι τους μέσα σε ένα ζεστό - κυριολεκτικά και μεταφορικά - περιβάλλον.

 

Τι και αν ο καιρός δεν μας έκανε το χατήρι αυτή τη φορά; Για άλλη μια φορά η ΕΛΦ Fiat 500 & Συναφή διοργάνωσε μια επιτυχημένη εκδήλωση-βόλτα. Με πολλές συμμετοχές κόντρα στις δυσκολίες, βγαίνουμε από το τέλμα και συνεχίζουμε...

 

Φωτογραφίες πολλές, αλλά οι περισσότερες που θα παραθέσω είναι αυτές που τράβηξε ο επαγγελματίας φωτογράφος και μέλος της Λέσχης, Μιχάλης Καμπανάρης, οι οποίες κατά την προσωπική μου άποψη είναι καταπληκτικές...

 


Τσικνοπέμπτη στην ΕΛΦ Fiat 500 (21/02/2014)


Το έχουμε ξανακάνει στο παρελθόν όχι μία, αλλά πολλές φορές. Αυτή η φορά όμως ήταν η πρώτη που έγινε οργανωμένα και με μεθοδικότητα. Με αφορμή την Τσικνοπέμπτη λοιπόν, στήσαμε ένα μίνι event στην Λέσχη μας. Όλα είχαν μελετηθεί και οργανωθεί από πριν και τα μέλη της Λέσχης, μαζί με τους συγγενείς και τους φίλους τους ήταν καλεσμένοι.

 

Ο Πρόεδρος επιμελήθηκε το "στήσιμο" των τραπεζιών εντός. Στον προάυλιο χώρο της Λέσχης ο Φώτης με τον Γιάννη έστησαν την ψησταριά. Με περίσσια τέχνη και μπόλικο μπρίο κατάφεραν να ψήσουν άψογα πάνω από τριακόσια σουβλάκια με κεμπάπ και χοιρινό, καθώς και μπόλικες νόστιμες πιτούλες. Μέσα ο Γιάννης (ο ΓΜ 29, ο Μέγας) και η Βαρβάρα, έκοψαν τις σαλάτες και ο Σπύρος έμεινε πίσω από το μπαρ για να μοιράσει άφθονο κρασί στους παρευρισκόμενους.

 

Μετά τις οκτώ οι περισσότεροι ήταν εκεί. Δεν πήρε πάνω από μισή ώρα για να γεμίσει η Λέσχη εντός και εκτός από κόσμο, και περισσότερη από μιάμιση για να ξεκινήσει το γλέντι "παραδοσιακά και Ελληνικά" όπως πρόσταζε το έθιμο της ημέρας.

 

Η συγκεκριμένη ημέρα είναι αρκετά ιδιαίτερη για τους Έλληνες, οι οποίοι δύσκολα αφήνουν τα σπίτια τους ή την αγαπημένη τους ταβέρνα για να πάνε κάπου αλλού. Παρόλα αυτά, μαζεύτηκαν στην Λέσχη πάνω από 50 άτομα τα οποία διασκέδασαν με την ψυχή τους, οικονομικά μα και παρέα με τους συγγενείς και πάρα πολλούς φίλους...σίγουρα μια παρέα πενήντα και βάλε ατόμων δεν θα την δεις σε καμία ταβέρνα μαζεμένη...τσικνοπεμπτιάτικα!

 

Έτσι, και αυτή η εκδήλωση "εξπρές" στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία...και αυτό βεβαίως οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε πολλά από τα μέλη της Λέσχης τα οποία είναι τόσο δεμένα μεταξύ τους που με την πρώτη ευκαιρία που δίνεται σπεύδουν...

 

Και γιατί άλλωστε να μην περάσεις αυτή την ιδιαίτερη μέρα σε ένα χώρο γνώριμο, οικείο και φιλικό, περιτριγυρισμένος από γνωστά πρόσωπα και πάμπολλα 500ράκια;

 


Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας (16/01/2014)


Τελικά η λαϊκή ρήση που λέει "κάθε πέρυσι και καλύτερα" ευτυχώς δεν ισχύει για την Λέσχη μας! Περίπου ογδόντα άτομα μαζεύτηκαν χθες στον χώρο της Λέσχης, προκειμένου να γίνει η καθιερωμένη κοπή της πίτας και η ανταλλαγή των ευχών για το νέο έτος ανάμεσα στα μέλη. Πρέπει να ήταν η πιο πολυπληθής κοπή πίτας τουλάχιστον για την τελευταία δεκαετία.

 

Όλα ήταν έτοιμα από νωρίς. Η Λέσχη καθαρή, το μπαρ γεμάτο και το στέρεο εφοδιασμένο με μπόλικες ιταλικές επιτυχίες περασμένων δεκαετιών. Το πιο ωραίο soundtrack για να επενδύσεις μουσικά τον χώρο της Λέσχης, όπου το κυρίαρχο στοιχείο σε κάθε γωνιά της είναι το Fiat 500, αναμφισβήτητα...

 

Και επειδή η ΕΛΦ Fiat 500 & Συναφή έχει γίνει ανεπισήμως γνωστή και ως η "Λέσχη με σήμα το πιρούνι", πάλι φέτος δεν έλειπαν από την "τελετή" οι καθιερωμένοι μεζέδες τους οποίους έιχαν επιμεληθεί οι κυρίες της Λέσχης. Δηλαδή, πολύ φαγητό, ποτό, καλή διάθεση και κάπου παραπέρα η αφορμή για να μαζευτούμε και πάλι όλοι, δηλαδή η πίτα μας.

 

Ο κόσμος άρχισε νωρίς να καταφθάνει και εντύπωση προξένησε το γεγονός ότι περίπου τα μισά πρόσωπα, ήταν πρόσωπα καινούρια και φρέσκα στην Λέσχη. Αυτό σημαίνει ανανέωση και μάλιστα γερή. Κατά τις δέκα, αφού οι περισσότεροι είχαν μαζευτεί, η μουσική χαμήλωσε για την καθιερωμένη ομιλία του Προέδρου η οποία ήταν λιγότερο δραματική από προηγούμενες χρονιές. Είναι ξεκάθαρο ότι πλέον πνέει αέρας αισιοδοξίας στην Λέσχη μας, κόντρα στα σημεία των καιρών...

 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος διεξήχθη και η λαχειοφόρος αγορά, όπου κληρώθηκαν πάνω από τριάντα δώρα για όλα τα γούστα. Από χειροποίητα και ασημένια κοσμήματα, μέχρι ετήσιες συνδρομές στο περιοδικό κλασσικού αυτοκινήτου Classic Century και φιάλες κομπλέ σε νυχτερινά κέντρα. Πρέπει φέτος να ήταν και η μεγαλύτερη σε διάρκεια κλήρωση που έγινε, μιας και ποτέ άλλοτε δεν υπήρχαν τόσα πολλά δώρα σε λαχειοφόρο. Ο τυχερός της πίτας ήταν ο Γιώργος Θεριανός.

 

Αφού ολοκληρώθηκαν τα τυπικά, ο κόσμος έμεινε για αρκετή ώρα ακόμα προκειμένου να απολαύσει το ποτό του σε έναν χώρο τόσο φιλόξενο που θυμίζει περισσότερο συνοικιακό μπαράκι περασμένων εποχών (όπου έμπαινες και έλεγες άπειρες καλησπέρες) παρά μια λέσχη κλασσικού αυτοκινήτου.

 

Το γλέντι κράτησε ως αργά και οι τελευταίοι "συνήθεις ύποπτοι" αποχώρησαν από την Λέσχη αρκετές ώρες μετά τα μεσάνυχτα, πράγμα λογικό άλλωστε, αφού οι ιταλικές επιτυχίες έδωσαν την θέση τους σε ένα greatest hits με σατιρικά τραγούδια του μεγάλου Θέμη Ανδρεάδη. Εκεί οι εναπομείναντες τραγουδούσαν χαμογελαστά και με περίσσιο μπρίο τις αξέχαστες επιτυχίες.

Άλλωστε και ο Θέμης είναι ένας ζωντανός μύθος...όπως και το Fiat 500!

 

Να ευχηθούμε ολόψυχα σε όλους και του χρόνου, καλή χρονιά, υγεία και καλά χιλιόμετρα!

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην ΕΟΦΙΛΠΑ, την ΟΡΚΑ, την ΕΛΚΑ και το περιοδικό Classic Century που μας τίμησαν με την παρουσία τους.