Αρχική Σελίδα

Η Λέσχη

Ιστορικό της Λέσχης

Προφίλ

Το Δ.Σ.

Προνόμια-Πιστοποιητικά-Εγγραφή κλπ.

Τεχνικά

Άλλες Εκδόσεις

Το Fiat 126

Βιβλιογραφία

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

Από τα παλιά

Πρόγραμμα

Όπου έχουμε πάει...

Κάποτε

Downloads

Ειδικός Τύπος

Vlahacos Art Gallery

Fiat 500 Television

Σπαρταριστές Ιστορίες

Σαν σταρ του σινεμά

Wallpapers

Μυθοπλασία...

Fiat 500 & 126 Links

Άλλες Λέσχες

Άλλα Links

12o Italian Classic Run (06/10/2013)


Για 12η φορά η ΕΛΦ Fiat 500 & Συναφή διοργάνωσε το Italian Classic Run, την εκδήλωση-θεσμό, που στόχο της έχει να αναδείξει μοντέλα ιταλικής καταγωγής, μιας άλλης εποχής και κουλτούρας. Φέτος, η εκδήλωση διεξήχθη "εντός έδρας", αφού πραγματοποιήθηκε μόλις λίγα χιλιόμετρα από την φυσική της έδρα στο Γαλάτσι και συγκεκριμένα στο Άλσος Βεΐκου. Η επιλογή της τοποθεσίας αποδείχθηκε εξαιρετική επιλογή, αφού πέρα από το θαυμάσιο περιβάλλον, η όλη εκδήλωση ήταν κάπως αποκομμένη από τον "έξω κόσμο" λόγω της απαγόρευσης εισόδου άλλων οχημάτων και έτσι δεν υπήρχαν "παραφωνίες" και "παρεμβολές" από σύγχρονα οχήματα που μπορεί να βρίσκοταν δεξιά και αριστερά. Η εκδήλωση με τον τρόπο που ήταν στημένη και με βοήθεια των ηχητικών που έπαιζαν όλη την ώρα παλιές ιταλικές επιτυχίες, θύμιζε μόνο αυτό που έπρεπε: Μια εποχή διαφορετική, ίσως πιο όμορφη και πιο ρομαντική...

 

Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, αυτή τη φορά απουσίαζαν οι άλλες ιταλικές μάρκες. Έτσι, η εκδήλωση εξελίχθηκε κυρίως σε ένα Fiat μανιφέστο. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις τριάντα, εκ των οποίων οι περισσότερες ήταν από την Λέσχη μας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο κόσμος που έσφυζε - όπως κάθε Κυριακή άλλωστε - το Άλσος Βεΐκου, να απολαύσει από κοντά, να δει και να φωτογραφηθεί, με πάμπολλα 500ράκια, αλλά και με κάποια άλλα ενδιαφέροντα μοντέλα, γνωστότερα ή και λιγότερο γνωστά της ιταλικής φίρμας.

 

Εκτός από τα 500ράκια, υπήρχαν στον χώρο και Fiat 126, 127, καθώς και το σπάνιο Moretti 126 Minimaxi που ο καλός καιρός το έδωσε το ελεύθερο να βολτάρει. Εκεί ήταν και το σταθερά παρών στις εκδηλώσεις της Λέσχης Fiat 600 Multipla το οποίο κίνησε την περιέργεια ειδικά των μικρών φίλων που χάζευαν τα αυτοκίνητα (χαρακτηριστικά ακούστηκε και αυτό το φοβερό, "μπαμπά, ποιο είναι το μπροστά μέρος και ποιο το πίσω;"

 

Την εκδήλωση πλαισιώσαν και δύο διδυμάκια Fiat 124 τα οποία ήρθαν από την Κόρινθο ειδικά για την εκδήλωση, καθώς επίσης και ένα Fiat 131 Mirafiori που στους παλιότερους ξύπνησε όμορφες αναμνήσεις. Την παράσταση, όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις έκλεψε ένα όχημα: ένα εξαιρετικά σπάνιο και άριστα αναπαλαιωμένο Abarth 750 Zagato που όμοιες γραμμές με αυτό αποκλείεται να βρείτε σήμερα... απλά εξαιρετικό!

 

Μετά από την άφιξη όλων των πληρωμάτων και αφού υπήρξε αρκετός χρόνος για να απολαύσουν όλοι τον πρωινό καφέ τους, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της τελευταίας προσθήκης στο δυναμικό των αυτοκινήτων της Λέσχης: ένα απαστράπτον Autobianchi A112, βαμμένο από την κορυφή ως τα νύχια στα χρώματα της ιταλικής σημαίας!

 

Μπροστά από όλα τα αυτοκίνητα, υπήρξαν και κάποιες ιταλικές μοτοσικλέτες οι οποίες έδωσαν την δική τους πινελιά στην εκδήλωση. Συγκεκριμένα τρεις Vespa 200 και ένα Moto Guzzi ήταν εκεί για να θυμίσουν και αυτές όμορφα πράγματα.

 

Έπειτα ξεκίνησε το παιχνίδι... στο πρώτο σκέλος είχαμε ένα ιδιότυπο άλμα εις ύψος και στη δεύτερη δοκιμασία ήταν pit-stop. Ο γρηγορότερος στην αλλαγή ελαστικού κερδίζει...

 

Δεν έλειπαν βέβαια και οι φίλοι της εκδήλωσης...αυτοί είναι οι συνήθεις ύποπτοι VW 1200 και ένα όμορφο Audi 100LS οι οποίοι ήρθαν έτσι απλά...για να δούν! Αργότερα έκανε την εμφάνισή της μια καλλονή Alfetta και σε χρόνο ανύποπτο έσκασε μύτη ένα εκθαμβωτικό Opel GT που συγκέντρωσε και αυτό τα φλας.

 

Και αφού τελείωσαν τα παιχνίδια, οι συμμετέχοντες ψήφισαν για το ομορφότερο αυτοκίνητο της εκδήλωσης και οι κριτές αποφάσισαν που θα δώσουν τα υπόλοιπα βραβεία της εκδήλωσης. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι επειδή ίσως και ένα αυτοκίνητο να σάρωνε όλα τα βραβεία (του ομορφότερου, του σπανιότερου ή του καλύτερα αποκατεστημένου) η επιτροπή αποφάσισε να δώσει το πολύ ένα κύπελλο σε αυτοκίνητο που κερδίζει, ούτως ώστε να μπορέσουν περισσότερα αυτοκίνητα να κερδίσουν κάτι. Αυτο συνέβη επειδή η Λέσχη δεν είναι "κυπελλοκεντρική" (αν ευδοκιμεί ο όρος αυτός), αλλά ανθρωποκεντρική. Όλοι πρέπει να περάσουν καλά και όμορφά.

 

Ο καλός αλλά κάπως δροσερός καιρός, επέτρεψε επίσης στους εκατοντάδες επισκέπτες του Άλσους να απολαύσουν από κοντά, αλλά και να ρωτήσουν για να μάθουν περισσότερα για τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα. Το σίγουρο είναι ότι επρόκειτο για ένα event, που τουλάχιστον τους τυχαία περαστικούς μόνο ασυγκίνητους δεν άφησε!

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Γαλατσίου, κ. Τσίρος, ο οποίος απηύθηνε και χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού & Αθλητικού οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου και Πρόεδρος του Άλσους κ. Πρωτονοτάριος, στον οποίο απονεμήθηκε από την Λέσχη και πλακέτα, καθώς και αντιπροσωπεία του Σ.Ε.Α.Β.Α.Α.Π. (Σύλλογος Επισκευαστών Αμαξωμάτων και Βαφέων Αυτοκινήτων Αθηνών & Περιχώρων).

 

Και αφού τελείωσαν οι ομιλίες, οι βραβεύσεις και οι μουσικές χαμήλωσαν (είχε μεσημεριάσει κιόλας), έκανε την εμφάνισή της μία γευστικότατη τούρτα και οι εναπομείναντες είπαν το Happy Birtday στον ταμία της Λέσχης, Φώτη Ντούζα.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ

 

ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΥΨΟΣ

1) ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - Fiat 500L

2) ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - Fiat 127CL

3) ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ - Fiat 500R

 

PIT STOP

1) ΓΙΑΓΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - Fiat 124

2) ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ - Fiat 124

3) ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΝΙΚΟΣ - Fiat 131 Mirafiori

 

ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ

1) Fiat 500L - ΜΟΥΧΤΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

2) Fiat 500L - ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

 

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ

1) Fiat 500L - ΒΑΛΑΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

2) Fiat 500L - ΘΕΡΙΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

3) Fiat 500L - ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

 

ΤΟ ΠΙΟ ΣΠΑΝΙΟ

Abarth 750 Zagato - ΒΑΖΑΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς μας:

 

Στον Γιώργο Μητρόπουλο και την Crash Sound για την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης και στα όμορφα κορίτσια που έσπερναν απλόχερα χαμόγελα και μπαλόνια στους μικρούς μας φίλους.

Και στα μέλη μας Σπύρο Παπαδάκη (ΕΦΑΛΟΥΜΙΛ) και Αλέξανδρο Βαζαίο για την αμέριστη βοήθεια και βοήθεια και συμπαράστασή τους .

 


Φθινοπωρινό πικ-νικ (22/9/2013) - Συνδιοργάνωση με το VESPA FORUM HELLAS


Λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τις δυσκολίες των καιρών, η Λέσχη μας έπρεπε να βρει έναν τρόπο προκειμένου να διοργανώνει εκδηλώσεις που δε θα κοστίζουν και θα έχουν συμμετοχή. Το 2012 η Λέσχη μας βρήκε τον τρόπο διοργανώνοντας το πρώτο της πικ-νικ. Η φιλοσοφία από κει και έπειτα έγινε και σλόγκαν: Φθηνά, έξυπνα, γρήγορα.

 

Το τρίτο λοιπόν πικ-νικ (το δεύτερο για φέτος) πραγματοποιήθηκε εκεί που έγινε και το πρώτο, στη Λίμνη Μπελέτσι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Μια μαγευτική τοποθεσία κοντά στην Αθήνα προκειμένου να μην δυσκολευτούν τα αυτοκίνητα αλλά και τα πολλά όμορφα σκούτερ από το VESPA FORUM HELLAS που συνδιοργάνωσε την εκδήλωση.

 

Συνάντηση και εκκίνηση από το πάρκιν του Άλσους Γαλατσίου. Στη διαδρομή έγινε μια μίνι ανασυγκρότηση στον Άγιο Στέφανο και από εκεί όλοι μαζί κατέφθασαν στην όμορφη λίμνη. Ο δρόμος πλημμύρισε χρώματα από τα κλασσικά οχήματα και στα αυτιά όλων ηχούσαν μελωδικά τα παλιά αλλά καλοδιατηρημένα μοτέρ.

 

Στην λίμνη έγινε η καθιερωμένη φωτογράφιση και όλοι αμέσως μετά μεταφέρθηκαν στην εκκλησία η οποία βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πίσω. Εκεί υπήρχε άπλετος χώρος για να βγούν τα τραπεζάκια, οι καρέκλες, τα φραπεδάκια και λίγο αργότερα τα κεφτεδάκια και οι μπύρες...

 

Ο καιρός για άλλη μια φορά εξαιρετικός και οι συμμετέχοντες όλοι με καλή διάθεση, κάτι που προέτρεψε όλους να γίνουν μια μεγάλη παρέα και να ανταλλάσουν απόψεις και μεζεδάκια. Κάποιοι ενδεχομένως για αυτοκίνητα και μηχανές και κάποιοι για... συνταγές αφού οι λιχουδιές έδιναν και έπαιρναν!

 

Τα παιδιά αυτή την φορά ήταν αρκετά και έπαιξαν με την ψυχή τους αφού ο χώρος το επέτρεπε αυτό. Γενικά, η όλη εικόνα της εκδήλωσης παρέπεμπε σε άλλες εποχές πιο όμορφες, πιο ανθρώπινες και πολύ ρομαντικές!

 

Οι συμμετοχές ήταν πάρα πολλές και αυτή τη φορά. Αφενός η συνδιοργάνωση με το VESPA FORUM HELLAS, αφετέρου οι συμμετοχές αυτοκινήτων που δεν ήταν Fiat, έφεραν τον αριθμό των συμμετοχών σε υψηλό επίπεδο. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τις συμμετοχές από την ΕΛΚΑ, καθώς και ένα πλήρωμα που ήρθε από το Αίγιο ειδικά για την εκδήλωση, τότε μπορούμε να μιλάμε για απόλυτη επιτυχία.

 

Αυτό συμβαίνει γιατί οι εκδηλώσεις της ΕΛΦ Fiat 500 & Συναφή είναι ανοιχτές προς όλους (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, όπως το Italian Classic Run το οποίο έρχεται σε λίγες ημέρες). Και αυτό επειδή πρώτα για εμάς σημασία έχει ο άνθρωπος που αργότερα μπορεί να γίνει φίλος και καλή παρέα. Απλά το αυτοκίνητο είναι το ερέθισμα και η αφορμή για να μας φέρει όλους κοντά!

 

Και στο επόμενο με υγεία!

 


3η Στατική Έκθεση Οχημάτων (10-11/08/2013) - Οργάνωση Ε.Λ.Κ.Α.


Η Λέσχη μας συνηθίζει τα τελευταία χρόνια να δίνει το παρών με δική της αντιπροσωπεία οχημάτων σε άλλες εκδηλώσεις φίλων λεσχών. Στις 10 και 11 Αυγούστου τα τρία μέλη της Λέσχη μας Ντούζας, Χωριανόπουλος και Μαρίνης, με συνοδεία μελών των οικογενειών τους, βρέθηκαν στο Αίγιο προκειμένου να συμμετάσχουν στην 3η Στατική Έκθεση Οχημάτων που διοργάνωσε το παράρτημα Αιγίου της ΕΛΚΑ.


Τα μέλη ταξίδεψαν ως εκεί με δύο Fiat 500 Giardiniera και ένα 500L. Η οργάνωση της εκδήλωσης από την ΕΛΚΑ ήταν εξαιρετική και όλοι πέρασαν υπέροχα. Όπως όλοι μπορείτε να αντιληφθείτε, οι δραστηριότητες της ΕΛΦ Fiat 500 & Συναφή δεν σταματούν ούτε το καλοκαίρι.Ανοιξιάτικο Πικ-Νικ (02/06/2013) - Συνδιοργάνωση με την Ε.Λ.Κ.Α.


- Ε, φίλε... τι λες; Πάμε την Κυριακή για κανά καφεδάκι;

- Πάμε, θα έχει και καλή μέρα..

- Κάτσε να το οργανώσουμε λίγο καλύτερα, θα φωνάξω και καμιά τριανταριά φίλους με τα κλασσικά τους αυτοκίνητα, να βρεθούμε όλοι μαζί μπας και ρίξουμε και καμιά βουτιά στην θάλασσα...


Η παραπάνω κουβέντα είναι βέβαια φανταστική, αλλά και κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι αφού τριάντα αυτοκίνητα από τις δύο λέσχες ΕΛΦ Fiat 500 και ΕΛΚΑ, έκλεισαν ραντεβού την Κυριακή στο πάρκιν του ΟΑΚΑ για ακριβώς αυτό τον λόγο... καφεδάκι, βουτιά στη θάλασσα και αν μας πάρει και το μεσημέρι και μεζέ κάτω από τα δέντρα.

 

Βέβαια το έγκλημα ήταν προμελετημένο. Οι δυο λέσχες συνδιοργάνωσαν την εκδρομή αυτή με σκοπό όλοι να ξεσκάσουν και με απόλυτο γνώμονα την οικονομία έγινε μια εκδήλωση η οποία στους συμμετέχοντες θα κόστιζε το ελάχιστο. Βενζίνα, φόρτωμα στα αυτοκίνητα τα απαραίτητα... και φύγαμε!

 

Έτσι, τριάντα περίπου αυτοκίνητα (Fiat, VW, Opel, Audi, Mini, Wartburg και άλλα πολλά) ξεκίνησαν από το πάρκιν του ΟΑΚΑ και μέσω Εθνικής Οδού-Αγ. Στεφάνου-Λίμνης Μαραθώνα-Καλετζίου-Γραμματικού, έφτασαν στην παραλία του Σχοινιά. Τα αυτοκίνητα στάθμευσαν κάτω από τα δέντρα και σε χρόνο μηδέν στήθηκαν τα τραπεζάκια, οι καράκλες και επάνω σε αυτά τα απαραίτητα φραπεδάκια.

 

Ο καιρός συνέβαλε τα μέγιστα αφού ήταν καθόλα άψογος. Η ατμόσφαιρα κάτω από τον ίσκιο των δέντρων ήταν καταπληκτική και κάποιοι πιο δραστήριοι άρπαξαν την ευκαιρία από τα μαλλιά και έκαναν και μια βουτιά στη θάλασσα - για πολλούς ήταν και το πρώτο μπάνιο της χρονιάς. Τα παιδιά βρήκαν άπλετο χώρο να παίξουν και ο καθένας έκανε πραγματικά ό,τι αγαπούσε... η απόλυτη ελευθερία πλάι στα αγαπημένα μας κλασσικά αυτοκίνητα.

 

Βέβαια, το ανοιξιάτικο πικ-νικ φέτος έγινε ολίγον... καλοκαιρινό λόγω Ιουνίου, αλλά η φιλοσοφία της εκδήλωσης παρέμεινε η ίδια: να δώσει το κίνητρο σε όλους εμάς να συμμετέχουμε σε μια εκδήλωση, δίχως να ξοδέψουμε πολλά, αλλά να περάσουμε το ίδιο καλά!

 

Ευχαριστούμε από καρδιάς την ΕΛΚΑ που συνέβαλε στην οργάνωση της όμορφης αυτής εκδρομής και ελπίζουμε σε περισσότερες κοινές εκδηλώσεις στο μέλλον.

 


Εαρινό Ράλλυ ΦΙΛΠΑ (19/05/2013)


Παρόντες κατά καιρούς και στις εκδηλώσεις της ΕΟΦΙΛΠΑ, η Λέσχη μας ήταν αυτή τη φορά στο Εαρινό Ράλλυ ΦΙΛΠΑ.

 


2ο Ρομάντζο Ράλλυ (21/04/2013)


Ο καιρός ήταν άριστος, 28 πληρώματα βρέθηκαν στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής και οι κριτές στη θέση τους... Το μεγάλο στοίχημα για την Λέσχη μας ήταν τώρα η επιτυχία της εκδήλωσης, μιας και οι αγώνες regularity που έχει οργανώσει στην 16χρονη ιστορία της, δεν ξεπερνούν σε αριθμό τα δάκτυλα του ενός χεριού...

 

Από τα 28 αυτοκίνητα που βρέθηκαν στην γραμμή εκκίνησης τα περισσότερα ήταν Fiat΄500, 500 Giardiniera, 126, 850 Sport Spider, 600 Multipla, καθώς και ένα εκθαμβωτικό 500 Gamine Vignale. Την εκδήλωση πλαισίωσαν προκειμένου να προσφέρουν έξτρα ομορφιά στο θέαμα και αυτοκίνητα φίλων της Λέσχης. Οι φίλοι έφτασαν με VW 1200 και 1303, BMW 320, BMW 1602, Honda Accord, Mercedes 230, Audi 100LS, Ford Cortina, Ford Cobra (έκλεψε την παράσταση) και το ροζουλί Opel Olympia το οποίο είναι πάντα έτοιμο να προσφέρει συμβουλές για μια καλύτερη ζωή!

 

Η διαδρομή σύντομη, όμορφη και εύκολη και αποτελείτο από δύο σκέλη. Έτσι, με την εκκίνηση του αγώνα τα πληρώματα ξεκίνησαν για να ακολουθήσουν την διαδρομή προς Λούτσα-Βραυρώνα-Μαρκόπουλο-Αυλάκι. Εκεί κα μετά από μία ώρα τελείωσε το πρώτο σκέλος του αγώνα και για 20 λεπτά περίπου έγινε η ανασυγκρότηση των πληρωμάτων για να ξεκινήσουν για το 2ο σκέλος που θα τερμάτιζε στο Πόρτο Ράφτη. Ο τερματισμός βέβαια δεν ήταν εύκολη υπόθεση αφού θα έπρεπε στο λιμανάκι της περιοχής τα πληρώματα να εξέλθουν των αυτοκινήτων για να μπορέσουν να βρουν το όνομα μιας συγκεκριμένης βάρκας που ήταν δεμένη κάπου εκεί. Μόνο με την απάντηση γραμμένη στο road book θα μπορούσε κάποιος να ολοκληρώσει τη διαδικασία. Και επειδή το όνομα της εκδήλωσής μας αποπνέει συναίσθημα και ρομαντισμό, η βάρκα προς εντοπισμό είχε το αγαπησιάρικο όνομα... ΚΩΣΤΑΣ! Κατά τη διάρκεια του αγώνα υπήρχαν σε όλο το μήκος της διαδρομής κρυφοί κριτές, προκειμένου να τσιμπήσουν τους παραβάτες οδηγούς και να τους κάνουν τη ζωή πιο δύσκολη...!

 

Μετά το πέρας του αγώνα, οι περισσότεροι βρέθηκαν σε ψαροταβέρνα της περιοχής για να απολαύσουν ολόφρεσκο ψαράκι. Ούτε λίγο, ούτε πολύ 55 άτομα από την εκδήλωση ήταν στην ταβέρνα, πράγμα που δείχνει ότι ενώ η προσέλευση εκεί δεν ήταν υποχρεωτική, όλοι πέρασαν τόσο υπέροχα που δεν ήθελαν να τελειώσει η μέρα και έτσι οι περισσότεροι ακολούθησαν. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό, ασορτί με το ολόφρεσκο ψαράκι...

 
Το Ρομάντζο Ράλλυ θεσπίστηκε πριν από δύο χρόνια και διεξήχθη τότε με αφορμή την ημέρα της γυναίκας. Έτσι, κάθε φορά σε αυτό τον αγώνα οι οδηγοί είναι γυναίκες και έχουν την τιμητική τους. Βέβαια, για να μην παραπονεθούν και τα αγοράκια που ήρθαν μόνα τους, υπήρξε κατάταξη και για τους 3 πρώτους των ανδρικών πληρωμάτων. Οι γυναίκες μιας και ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα της ημέρας απόλαυσαν περισσότερων επάθλων αφού βραβεύτηκαν οι 3 πρώτες και - προαποφασισμένα - η 5η, 8η, 13η και προτελευταία της γενικής κατάταξης. Αν μπορούσαν να πάρουν και όλες κάποιο έπαθλο, θα ήταν ακόμα καλύτερα! Η απονομή διεξήχθη την επόμενη στην Λέσχη μας. Ευκαιρία να ξαναβρεθούμε!

 

Το ενθαρρυντικό στοιχείο από την συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν ότι υπήρχαν αυτή τη φορά πολλά νέα παιδιά. Έδωσαν χρώμα με την ζωντάνιά τους και σε όλους εμάς πολύ κουράγιο για το ότι τα καλύτερα έρχονται..

 

Έτσι το στοίχημα που προαναφέραμε, κερδίθηκε και μάλιστα πανηγυρικά! Ελπίζουμε και στο 3ο Ρομάντζο Ράλλυ οι συμμετοχές να είναι ακόμα περισσότερες γιατί μπορούμε και το ξέρουμε!

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2oυ ΡΟΜΑΝΤΖΟ ΡΑΛΛΥ:

 

Γυναικεία πληρώματα

1η Γενικής

2η Γενικής

3η Γενικής

5η Γενικής

8η Γενικής

13η Γενικής

Προτελευταία

Γενικής

ΝΑΣΙΟΥ ΜΠΡΙΛΛΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ - ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΜΑΡΙΝΗ ΣΙΛΛΕΝΑ - ΜΑΡΙΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΧΑΛΥΒΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΝΑ - ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ - ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΒΕΛΙΣΣΑΡIOY ΚΑΤΕΡΙΝΑ - ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ ΗΡΩ


ΜΟΥΧΤΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ - ΜΟΥΧΤΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΒΕΛΙΝΑ

VW 1303

VW 1200

BMW 1602

MERCEDES 230

GARDINIERA

BMW 316


FIAT 126

 

Ανδικά πληρώματα

1ος Γενικής

2ος Γενικής

3ος Γενικής

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

AUDI 100

BMW 316

OPEL OLYMPIA

 

Πολλές ευχαριστίες στους κριτές που βοήθησαν στην διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα και συγκεκριμένα στους Χρήστο & Λουίζα Ράπτη, Γιώργο Κάμπρα, Γιάννη Χωριανόπουλο (οι οποίοι τιμήθηκαν) και στον Στράτο Μαρίνη που δε σταμάτησε ούτε λεπτό και αλώνισε όλες τις εκτάσεις με τη φωτογραφική του μηχανή.

 


Αποκριάτικο Πάρτι στην ΕΛΦ Fiat 500 (09/03/2013)


Έτσι για να σπάσουμε τη μονοτονία, αποφασίσαμε εκτός προγράμματος και σε χρόνο ρεκόρ να διοργανώσουμε έναν αποκριάτικο χορό, ο οποίος σε αντίθεση με πέρυσι, φέτος διεξήχθη στο χώρο της Λέσχης μας. Έτσι χωρίς πολλά πολλά - ένα καλά εξοπλισμένο μπαρ, σωστή μουσική και ο καθένας μας την αφεντιά του - τα μέλη της Λέσχης πέρασαν θαυμάσια για άλλη μια φορά στα πλαίσια μιας εκδήλωσης.

 

Όλα τα είδη ανθρώπων(;) και ειδών(!) παρουσιάστηκαν αυτό το ανοιξιάτικο βράδυ. Μουτζαχεντίν, φυλακόβιοι, ιερείς, άραβες μεγιστάνες, κυρίες και τραγουδιάρες, ποδοσφαιριστές σύγχρονου και ρετρό στυλ, μωρούλια, ναύτες, παπούληδες και πολλές άλλες αυτοσχέδιες εμπνέυσεις. Κακά και 'μοβόρα στοιχεία ήταν τα διαολάκια, οι κακές μάγισσες και ο δράκουλας... τώρα στα είδη μάλλον συγκαταλέγονται ο άνθρωπος με το χοτ-ντογκ στο κεφάλι και το κλου της βραδιάς η ξανθιά του ΔΣ ντυμένη... γλάστρα! Ακαθορίστου χαρακτήρα και άνευ κατηγορίας ο αστείρευτος και πάντα ευρυματικός Φώτης ο οποίος θύμιζε ολίγον Τερλέγκα με πυτζάμες! (ή αλλιώς ο άνθρωπος που έφυγε από το σπίτι του να πάει για τσιγάρα και δεν γύρισε ποτέ...).

 

Το στερεοφωνικό της Λέσχης θυμήθηκε τα νιάτα του αφού έπαιζε σε υψηλές εντάσεις για αρκετές ώρες. Οι λάτιν μελωδίες είναι πάντα απαραίτητες σε τέτοιες περιστάσεις και ικανές βεβαίως να αυξήσουν το κέφι. Μετά το overdose από εισαγωγής χιτάκια ακολούθησαν παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια. Εκεί μπορώ να πω ότι έλειψαν σε όλους τα παραδοσιακά... κοψίδια. Σειρά είχαν χορευτικές ντίσκο επιτυχίες, για να κλείσει σιγά σιγά η βραδιά με κλασσικές ροκ μελωδίες. Και αφού τα φώτα είχαν χαμηλώσει εντελώς κλείσαμε με τραγουδάκια Fiat 500... (ιταλικές όμορφες μουσικές της δεκαετίας του '50).

 

Ήταν χωρίς αμφιβολία μια όμορφη βραδιά. Και όσοι βρέθηκαν εκεί ευχήθηκαν να επαναληφθεί το ίδιο και του χρόνου. Για άλλη μια φορά περάσαμε υπέροχα, το κέφι ήταν αστείρευτο και τα έξοδα ελάχιστα. Και αυτό πια στις μέρες μας το λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν μας..

 

Καλή Σαρακοστή να έχουμε!

 Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας (24/01/2013)


Μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα, μεζεδάκια και ποτό, έλαβε χώρα στη λέσχη μας η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Όλα ήταν από νωρίς έτοιμα, η λέσχη καθαρή, τα πατώματα φρεσκοβαμμένα, όλα έτοιμα για να υποδεχθεί η Λέσχη επίσημα το νέο έτος. Η προσέλευση του κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική - περίπου εξήντα άτομα μαζεύτηκαν, κάνοντας τον χώρο αφού γέμισε να μοιάζει με όμορφο συνοικιακό μπαράκι.

 

Η λαχειοφόρος αγορά ήταν φέτος πιο πλούσια από ποτέ. Περιείχε πλήθος δώρων που είχαν σχέση με το Fiat 500 αλλά και έργα τέχνης όπως ένας θαυμάσιος πίνακας ζωγραφικής και μια κούπα εξ'ολοκλήρου ζωγραφισμένη στο χέρι και απεικόνιζαν το αγαπημένο μας Φιατάκι τα οποία επιμελήθηκε ο γιατρός και καλλιτέχνης της Λέσχης μας, Στάθης Βλαχάκος. Άλλα δώρα με γούστο και Fiat 500, ήταν μια... ποδια που κάνουμε τις δουλειές μας στην κουζίνα (!) και μια μαξιλαροθήκη! Όμορφα ήταν επίσης και τα γλυπτά -πέντε στον αριθμό- τα οποία έφτιαξε ο Γιάννης Χωριανόπουλος με διάφορα εξαρτήματα από μηχανές αυτοκινήτου! Γούστο και φαντασία! Επίσης, πολλά ακόμα ακριβά αλλά και χρήσιμα δώρα όπως γυαλιά ηλίου, ραδιο-usb αυτοκινήτου, πολυτελή άλμπουμ φωτογραφιών και αλλαγές λαδιών-γενικοί έλεγχοι για τα πολύτιμα οχήματά μας. Επίσης, ασημένια γούρια για το νέο έτος, αλλά και μπρελόκ με αποτυπωμένο το αγαπημένο μας μοντέλο. Αν ξέχασα κάτι, ας με συγχωρέσουν οι φίλοι που πρόσφεραν όλα αυτά τα όμορφα πράγματα, αλλά ήταν τόσα πολλά!

 

Στην παρέα ήταν σύσσωμο το Δ.Σ. της Ε.Ο.ΦΙΛΠΑ, και διοικητικά μέλη της ΟΡΚΑ και της ΕΛΚΑ που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

 

Με αυτόν τον τρόπο, εξελίχθηκε και κύλησε πολύ ομαλά η βραδιά. Από την προσέλευση του πρώτου μέλους, την κοπή της πίτας, την κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς, μέχρι και τον τελευταίο που κλείδωσε την λέσχη. Όσοι βρέθηκαν αυτή την πρώτη επίσημη μέρα του νέου έτους στην Λέσχη, έκαναν πολύ καλό ποδαρικό, αφού η διάθεση και τα χαμόγελα περίσσευαν καθ'όλη τη διάρκεια της βραδιάς. Κάτι που επιβεβαιώνει και τον κανόνα που διέπει την ΕΛΦ Fiat 500: Όλα τα μέλη της Λέσχης αυτής τα δένει κάτι πολύ ξεχωριστό, το Fiat 500. Κάποιοι, λόγω και των υποχρεώσεων μπορεί να βλέπονται μόνο μια φορά τον χρόνο. Το κλίμα όμως είναι εξαιρετικό και ένα χαμόγελο και μια ζεστή αγκαλιά υπάρχει για όλους.

 

Να είμαστε καλά, ευτυχισμένο το 2013! Και του χρόνου!