Ελβετική Έκπληξη (20/04/2018)

Την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 το προσωπικό της Ελβετικής Πρεσβείας στην Ελλάδα σε συνεργασία με την ΕΛΦ Fiat 500 διοργάνωσε πάρτυ έκπληξη, προς τιμή του απερχόμενου Πρέσβη Dr Hans-Rudolf Hodel. Ο απερχόμενος πρέσβης Dr Hans-Rudolf Hodel, γνωστός για τα φιλελληνικά του αισθήματα και δράσεις κατά την διάρκεια της θητείας του στην Ελλάδα, είναι λάτρης του θρυλικού Fiat 500, κατέχει ο ίδιος 500αράκι και είναι επί τριάντα χρόνια μέλος του Ελβετικού Club Fiat 500. Επίσης είναι ο εκπρόσωπος του Fiat 500 Club Italia στην Ελβετία.

Η πρώτη επαφή της Πρεσβείας με την ΕΛΦ Fiat 500 είχε γίνει στις αρχές του χρόνου προκειμένου από κοινού να οργανώσουν με επιτυχία το πάρτυ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του Πρέσβη στο Χαλάνδρι, ένα πανέμορφο νεοκλασικό με ένα τεράστιο καταπράσινο κήπο. Το ραντεβού δόθηκε σε χώρο κοντά στην κατοικία του Πρέσβη. Συγκεντρωθήκαμε δώδεκα 500αράκια. Αφού στολίσαμε τα αυτοκίνητα με Ελληνοελβετικές σημαίες, όλοι μαζί εισήλθαμε στον περίβολο της οικίας, όπου τα πάντα ήταν έτοιμα. Ο Πρέσβης, η σύζυγός του και όλο το προσωπικό της Πρεσβείας μας περίμεναν στην σκάλα του νεοκλασικού χειροκροτώντας την είσοδο των αυτοκινήτων. Ο Πρέσβης αφού χαιρέτησε καθένα ξεχωριστά και μετά τις αναμνηστικές φωτογραφίες, μας προσκάλεσε στο εσωτερικό της κατοικίας, όπου είχε ετοιμαστεί μπουφές. Η σύζυγος του Πρέσβη απίστευτα εγκάρδια, προσέφερε ξεχωριστά σε καθένα από εμάς ένα ποτήρι σαμπάνια. Ο Πρόεδρος της ΕΛΦ Fiat 500 Γιάννης Κορφιάτης στην προσφώνησή του, ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την φιλοξενία, προσέφερε αναμνηστική πλακέτα, ταυτότητα μέλους και αναμνηστικά της Λέσχης και τον ανακήρυξε Επίτιμο Μέλος. Αντίστοιχα ο Πρέσβης ανταπέδωσε τις ευχαριστίες, εξέφρασε το παράπονο του για το γεγονός, ότι δεν του δόθηκε η ευκαιρία στα 2,5 χρόνια της θητείας του, να έχει λάβει μέρος σε εκδηλώσεις της Λέσχης και υποσχέθηκε ότι θα διατηρήσει επαφή και δεσμούς με την Λέσχη.

Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Στάθη Βλαχάκο, ο οποίος σαν εκπρόσωπος του Fiat 500 Club Italia στην Ελλάδα, βοήθησε στην επικοινωνία μεταφράζοντας τους λόγους τόσο του Πρέσβη όσο και του Προέδρου Γιάννη Κορφιάτη. Μετά το τέλος των προσφωνήσεων και αφού μας μοίρασαν δώρα στο χρώμα της Ελβετίας το πάρτυ μεταφέρθηκε στην βεράντα της κατοικίας. Κάπου εκεί και μετά από μία ώρα το πάρτυ τελείωσε. Ο Πρέσβης και η σύζυγός του φωτογραφήθηκε για τελευταία φορά με όλα τα μέλη της ΕΛΦ Fiat 500. Ανταλλάξαμε ευχές και υπήρξε πρόσκληση της Λέσχης στην Σαρδηνία, νέο προορισμό του Πρέσβη, σε μια μελλοντική επίσκεψη της Λέσχης στην Ιταλία. Την Τρίτη 24 Απριλίου δόθηκε η επίσημη δεξίωση αποχαιρετισμού του Πρέσβη. Στην δεξίωση όπου παραβρεθήκαν σχεδόν όλες οι διπλωματικές αντιπροσωπείες και εκπρόσωποι του ΥΠΕΞ, ήταν καλεσμένη και η ΕΛΦ Fiat 500. Την Λέσχη εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Γιάννης Κορφιάτης και το Ιδρυτικό Μέλος της Λέσχης, εκπρόσωπος του Fiat 500 Club Italia στην Ελλάδα, ιατρός, Στάθης Βλαχάκος.

Ήταν δύο πανέμορφες εκδηλώσεις και θεωρούμε ότι προωθείται το όνομα της Λέσχης στο εξωτερικό, βάζοντας την στον Ευρωπαϊκό Χάρτη με τον καλύτερο τρόπο. Αγαπητέ Rudolf, ευχαριστούμε για την υπέροχη φιλοξενία και ευχόμαστε σε εσένα και την οικογένεια σου ειρήνη, χαρά και κάθε καλό για το μέλλον.