2η Αθηναϊκή Συνάντηση Κλασικών Οχημάτων (29/3-2/4/2012)

Η ΕΛΦ Fiat 500 & Συναφή πραγματοποίησε την Κυριακή 29 Απριλίου μία επιτυχημένη ημερήσια εξόρμηση στην όμορφη Χαλκίδα, με την συμμετοχή 37 αυτοκινήτων.

Το ραντεβού δόθηκε στο χώρο στάθμευσης του Χωριάτικου στον Αγ. Στέφανο, από όπου και ξεκινήσαμε κατά τις 10.30. Κινούμενοι μέσω της παλαιάς εθνικής οδού και μετά από κάποια προβλήματα από παρακάμψεις λόγω έργων, φθάσαμε μέσω της Νέας Γέφυρας Ευρίπου στην Χαλκίδα. Από την Χαλκίδα, κατευθυνόμενοι Νοτιοανατολικά περί τα 4 χλμ, στην καρδιά του Ληλάντιου πεδίου, φθάσαμε στο χωριό Μύτικας, όπου και επισκεφθήκαμε το οινοποιείο ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ. Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση, η οποία μετρά ήδη 25 Χρόνια ζωής. Η ενασχόληση της οικογένειας με την αμπελουργία ξεκινά από το 1830.

Εκεί αφού τακτοποιήσαμε τα αυτοκίνητα στον προαύλιο χώρο μας υποδέχτηκε η κα Λένγκα Γρηγοριάδου Μούντριχα, η οποία και ανέλαβε την ξενάγηση μας στους χώρους του οινοποιείου. Η ξενάγηση λόγω του μεγάλου αριθμού των συμμετεχόντων έγινε κατά ομάδες. Μετά την ξενάγηση ακολούθησε γευσιγνωσία 5 κρασιών του Κτήματος. Μετά τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες με τους ιδιοκτήτες του Κτήματος και το προσωπικό του οινοποιείου, επισκεφθήκαμε το κατάστημα του οινοποιείου όπου όποιος ήθελε αγόραζε κρασί της αρεσκείας του. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη κατευθυνθήκαμε σε ταβέρνα φίλου της Λέσχης, στην περιοχή της Χαλκίδας, ΤΟ ΤΑΒΕΡΝΑΚΙ. Αφού χωριστήκαμε σε παρέες απολαύσαμε το μενού του καταστήματος. Δυστυχώς οι φίλοι που καταλήξαμε στην Ταβέρνα (107 άτομα), ξεπέρασαν κατά πολύ τον αριθμό που είχε δηλώσει συμμετοχή, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση. Ειλικρινά ζητάμε συγγνώμη από τα μέλη και τους φίλους για όποιο πρόβλημα δημιουργήθηκε. Μετά το τέλος του φαγητού αφού χαιρετηθήκαμε κάποιοι ξεκίνησαν για την επιστροφή και κάποιοι επισκέφθηκαν την γειτονική Ν. Αρτάκη για καφέ. Αγαπητοί φίλοι και μέλη σας ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας και ανανεώνουμε το ραντεβού σε μία μελλοντική εκδήλωση της Λέσχης.