Αναπλιώτικο Καρναβάλι (17-19/02/2018)

Η Λέσχη μας ΕΛΦ ΦΙΑΤ 500 ήταν προσκεκλημένη από τον Δήμο Ναυπλιέων στις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις στο Αναπλιώτικο Καρναβάλι 2018. Το ραντεβού δόθηκε στο Περίπτερο του Χαϊδαρίου το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί. Ακολουθώντας την Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου και αφού περάσαμε μέσα από τις πόλεις της Ελευσίνας των Μεγάρων, Κινέττας και Αγίων Θεοδώρων φτάσαμε στον πρώτο σταθμό, τα Ιστορικά Καφέ του Ισθμού της Κορίνθου. Εκεί μας περίμεναν τα Μέλη της Πελοποννήσου, η οικογένεια του Νάσου Κληρόπουλου από την Πάτρα και ο Πάνος με την Λίλη Γκορίτσα από το Κιάτο. Δυστυχώς ο φίλος της Λέσχης Νίκος Γουζούασης με την οικογένεια του, λόγω βλάβης του WARTBURG ακολούθησαν με το συμβατικό τους αυτοκίνητο. Το γνωστό πεντακοσαράκι των νεόνυμφων του Νάσου, λόγω απόστασης και συμμετοχής όλης της οικογένειας κατέφτασε σε τρέιλερ ρυμουλκούμενο, κάτι που αποτέλεσε αντικείμενο θαυμασμού τόσο στον Ισθμό όσο και σε όλη την διαδρομή. Έξι FIAT 500, ένα FIAT 500 Giardiniera, τρία FIAT 126, ένα FIAT 127, δύο AUTOBIANCHI A112, μία TOYOTA CELICA και ένα OPEL COMMODORE, ήταν έτοιμα για αναχώρηση.

Ακολουθώντας τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου Τρίπολης φτάσαμε στο Τολό όπου και καταλύσαμε στο ξενοδοχείο CHRISTINA. Μετά την τακτοποίηση στα δωμάτια και το γεύμα, αναχωρήσαμε για το Ναύπλιο όπου ήδη είχαν αρχίσει τα δρώμενα για τις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις. Η πόλη είχε στην πραγματικότητα πλημμυρίσει από φιλοξενούμενους που με σύμμαχο τον καιρό ήρθαν να ξεσκάσουν και να διασκεδάσουν στ’ Ανάπλι. Ταβέρνες, μπαράκια, καφέ γεμάτα. Στο Ναύπλιο οι απόκριες έχουν ταυτιστεί με το «Βενετσιάνικο Ναύπλιο» (ενθύμιο της ενετικής παρουσίας) ένα δρώμενο που προκαλεί τη φαντασία μας και μας μεταφέρει στην εποχή της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας.

Την Κυριακή αφού υποδεχτήκαμε τους εργαζόμενους Μιχάλη και Τένια ξεκινήσαμε να στολίζουμε τα αυτοκινητάκια. Η Κωνσταντίνα με τις γνώσεις της στις κατασκευές και με πάρα πολύ απλά υλικά βοήθησε όλα τα πληρώματα να μεταμορφώσουν τα αυτοκινητάκια τους. Το μεσημέρι και αφού είχε ολοκληρωθεί ο στολισμός όλοι μαζί ξεκινήσαμε για την πόλη του Ναυπλίου. Εκεί συναντήσαμε τον φίλο Τάσο Δαριώτη με το FIAT 500 STEYR ,όπου και ενώθηκε μαζί μας. Ο Δήμος Ναυπλιέων και η υπεύθυνη των εκδηλώσεων κα Χρονοπούλου μας έκαναν την τιμή, να ξεκινήσουμε τις εκδηλώσεις τοποθετώντας τα αυτοκινητάκια μας στην πρώτη γραμμή. Μόλις δόθηκε το σύνθημα, οι χαρακτηριστικές μίζες των ΦΙΑΤ 500 πήραν μπροστά και ο ήχος των δικύλινδρων κινητήρων μεταδίδονταν από τα ηχεία της εκδήλωσης σε όλη την πόλη του Ναυπλίου. Ο ενθουσιασμός του κόσμου ήταν μεγάλος. Οι μεγαλύτεροι αναπολούσαν τις παλιές εποχές και οι νεότεροι απορούσαν για το μέγεθος και την ομορφιά των αυτοκινήτων. Αφού ακολουθήσαμε μία διαδρομή περί τα 2 χιλιόμετρα ανάμεσα στο πλήθος του κόσμου, καταλήξαμε στο Λιμάνι του Ναυπλίου όπου το Λιμεναρχείο μας είχε εξασφαλίσει την ασφαλή στάθμευση των αυτοκινήτων σε φυλασσόμενο χώρο του Τελωνείου, όπου τα αυτοκίνητα μπροστά από τα κότερα αποτέλεσαν αντικείμενο φωτογράφησης και βιντεοσκόπησης. Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος φέτος ήταν ο γνωστός ήρωας του Θερβάντες Δόν Κιχώτης, ο οποίος και κατά το τελετουργικό κάηκε στη μέση της πλατείας. Την καύση του με φόντο το μαγευτικό Κάστρο στο Μπούρτζι παρακολούθησε πλήθος κόσμου με χορούς και βεγγαλικά. Μετά το τέλος της εκδήλωσης όλοι μαζί ξεκινήσαμε για γνωστή Ταβέρνα του Ναυπλίου, όπου ο Δήμος μας προσέφερε το δείπνο. Παρά την κούραση, όλοι γίναμε μια παρέα και περάσαμε τέλεια. Σε αυτό μάλλον βοήθησε και η παρουσία πολλών φίλων νεαρής ηλικίας. Γύρω στα μεσάνυχτα όλοι μαζί γυρίσαμε στο Τολό εξουθενωμένοι.

Το πρωί της Δευτέρας, ο καιρός δυστυχώς έδειχνε σημάδια επιδείνωσης και αφού πήραμε το πρωινό ξεκινήσαμε για το ταξίδι της επιστροφής. Ο Νάσος φόρτωσε το 500αράκι στο τρέιλερ, την οικογένεια στο VITARA και όλοι μαζί ξεκινήσαμε. Μετά από λίγο μία βλάβη στο VITARA ανάγκασε τον Νάσο να καλέσει Οδική βοήθεια, να φορτώσει το VITARA στον γερανό και να ρυμουλκήσει το τρέιλερ. Ευτυχώς που υπήρχε το 500αράκι να επιστρέψει όλη η τετραμελής οικογένεια στην Πάτρα. Έτσι επιβεβαιώθηκε η ρήση το 500αράκι ΔΕΝ σπάει ΔΕΝ χαλάει και όταν τα άλλα σταματούν αυτό συνεχίζει. Ο φίλος της Λέσχης Αργύρης Γιαννόπουλος μας είχε προσκαλέσει, όλη την παρέα, να γιορτάσουμε τα Κούλουμα στο πανέμορφο κτήμα του στην Πωσειδωνία στην Κόρινθο. Οι κυρίες της εκδήλωσης είχαν προετοιμάσει πεντανόστιμους νηστίσιμους μεζέδες .Το φιλόξενο σπίτι του Αργύρη άνοιξε, το τζάκι έκαιγε ασταμάτητα, το τραπέζι πλούσιο, το σπιτικό κρασί του Αργύρη άφθονο. Τι πιο ωραίο τελείωμα ενός υπέροχου τριήμερου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη και τους φίλους για την συμμετοχή τους. Τον Νάσο Κληρόπουλο και την οικογένεια του καθώς και τους αγαπημένους Πάνο και Λίλη Γκορίτσα για την συμμετοχή τους παρά την μακρινή απόσταση της κατοικίας τους. Τον Δήμο Ναυπλιέων και την κα Χρονοπούλου για την φιλοξενία τους. Τον φίλο της Λέσχης Αργύρη Γιαννόπουλο και την οικογένεια του για την ζεστή φιλοξενία τους. Τέλος θέλουμε να ευχηθούμε σε όλους Καλή Σαρακοστή και του Χρόνου με Υγεία.