3o Ρομάντζο Ράλλυ (13/04/2014)

Πριν από λίγα χρόνια κατά τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων, έτυχε κάποια Κυριακή που θα γίνοταν μία ακόμα εκδήλωση να συμπέσει μαζί με την ημέρα της Γυναίκας. Τότε έπεσε η ιδέα στο τραπέζι να πραγματοποιηθεί ένα υποτυπώδες Ράλλυ με οδηγούς γυναίκες. Αυτό ήταν. Το Ρομάντζο Ράλλυ γεννήθηκε και φέτος διεξήχθη το 3ο σε σειρά! Τα κορίτσια οδηγούν λοιπόν!

Ο πολύ περίεργος καιρός των τελευταίων ημερών (μία ζέστη, μία κρύο) συγκέντρωσε μόλις δεκαέξι αυτοκίνητα, όχι πάρα πολλά, αλλά αριθμός σημαντικός για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης. Οι κυρίες (και κάποιοι κύριοι) ξεκίνησαν από το πάρκιν του Άλσους Βεΐκου στο Γαλάτσι και βάσει του βιβλίου οδηγιών, κάτι που έμοιαζε με road-book, έφτασαν στον Ωρωπό. Ενδιάμεσα πραγματοποιήθηκε και μια μικρή ανασυγκρότηση στην Μαλακάσα, σε ένα πολύ όμορφο χώρο με φόντο το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας που πολύ δύσκολα διακρίνεται εάν κινείται κάποιος στον κυρίως δρόμο.

Και αφού οι κυρίες (και κάποιοι κύριοι) οδήγησαν, χρομονετρήθηκαν -αυστηρά παρακαλώ- και διασκέδασαν με την ψυχή τους, τερμάτισαν στο Χαλκούτσι όπου άλλη μια έκπληξη περίμενε τα πληρώματα.

Σε μια πολύ όμορφη τοποθεσία επάνω στην παραλία, έκανε την πρόβα τζενεράλε πριν ξεκινήσει να λειτουργεί κανονικά, το Solybar. Ο ιδιοκτήτης και το προσωπικό υποδέχθηκαν εγκάρδια όλους τους συμμετέχοντες οι οποίοι με σύμμαχο τον καλό καιρό απόλαυσαν το Κυριακάτικο καφεδάκι τους. Στον χώρο της καφετέριας στήθηκε μια ψησταριά και οι συνήθεις ύποπτοι (Χωριανόπουλος και Ντούζας) έριξαν τα κάρβουνα για να ξεκινήσει το μπάρμπεκιου.

Αφού κόπηκαν οι σαλάτες και ψήθηκαν και τα κρέατα, οι κυρίες (και κάποιοι κύριοι) επιδόθηκαν σε ένα ξέφρενο φαγοπότι. Οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης είχαν φροντίσει να προμηθευτούν και νηστίσιμες λιχουδιές για αυτούς που της ημέρες της Σαρακοστής συνηθίζουν να νηστεύουν.

Η εκδήλωση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Όλοι ανεξαιρέτως έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι και κάποια στοιχεία της εκδήλωσης (πριβέ καφετέρια, bbq) βοήθησαν στο να δημιουργηθεί ένα κλίμα άκρως οικογενειακό, τέτοιο που σπάνια συναντάς σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Η εκδήλωση είχε και γλυκό, αφού κόπηκαν δύο τούρτες για τα γενέθλια του μέλους μας Φώτη Σταθόπουλου.

Ακολούθησε η απονομή των επάθλων, όπου δόθηκαν έπαθλα ξεχωριστά για τις τρεις πρώτες θέσεις και για την προτελευταία. Έπαθλα επίσης δόθηκαν στην νεότερη αλλά και στην πρωτοεμφανιζόμενη οδηγό. Έπειτα βραβεύτηκαν ξεχωριστά όλες οι κυρίες που συμμετέχαν στην εκδήλωση.

Έπαθλα παράλαβαν και τα πρώτα δύο αντρικά πληρώματα, καθώς επίσης βραβεύτηκαν και οι διοργανωτές και οι χρονομέτρες του αγώνα.

Οι κύριοι της Λέσχης μας ας με συγχωρήσουν που βρέθηκαν σε δεύτερη μοίρα από τον γράφοντα, αλλά Ρομάντζο Ράλλυ σημαίνει Γυναίκα και σε αυτή την εκδήλωση…τα κορίτσια οδηγούν!

Έπαθλα Αγώνα

 1η. Μαγκουρίλου Μαρίνα – BMW 1602

2η. Μαγγανά Βούλα – Fiat 500

2η. Ροσωλάτου Νικολέτα – VW 1200

3η. Χαλούλη Χριστίνα – Fiat 500

3η. Λειβαδάρου Πόπη – Fiat 600 Multipla

Προτελευταία. Πρεβεζάνου Μαρία – Fiat 500

Πρωτοεμφανιζόμενη. Ματζούκη Μπέτυ – Fiat 127

Νεότερη. Μαραγκουδάκη Άννα – Mercedes 170

Μετάλλια δόθηκαν επίσης για την συνεισφορά τους στον αγώνα στους: Καράγιωργα Κώστα (ιδιοκτήτη Solybar), Θεοδωράκη Γιάννη (χρονομέτρη) και Μαρίνη Γιάννη (διοργανωτή της εκδήλωσης).

Η Δήμητρα Κουλαρμάνη παρέλαβε μετάλλιο για την συμμετοχή της ως πρωτοεμφανιζόμενη στην προηγούμενη εκδήλωση μιας και της το χρωστούσαμε.