Διαγωνισμός ομορφιάς 2016 (10/07/2016)

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη η προγραμματισμένη εκδήλωση “Διαγωνισμός Ομορφιάς 2016” της Λέσχης μας.

Από τις 9.00 άρχισαν σιγά σιγά να καταφθάνουν στον υπέροχο χώρο του πεζόδρομου της οδού Ερμού στο Θησείο, καλογυαλισμένα και φρσκοπλυμμένα αυτοκίνητα, που θα λάμβαναν μέρος στην εκδήλωση. Με πολύ καλή διάθεση και παρόλο τον καύσωνα, όλοι αδιαμαρτύρητα έβαλαν τα αυτοκίνητα τους σε προκαθορισμένο από την λέσχη χώρο, τοποθέτησαν της πινακίδες με τους αριθμούς τους και ανά παρεούλες απόλαυσαν την ηλιόλουστη μέρα.

Οι δε χιλιάδες επισκέπτες που έκαναν την βόλτα τους στο Θησείο, θαύμασαν τα πανέμορφα αυτοκινητάκια μας και όλοι είχαν να πουν ένα καλό λόγο και να θυμηθούν μια ιστορία για κάποιο παρόμοιο αυτοκίνητο που είχαν οι ίδιοι η οι γονείς τους.

Τα θαύμασαν, φωτογραφήθηκαν μαζί τους, ρωτούσαν για να μάθουν για την ηλικία τους, το πως καταφέρνουμε και τα διατηρούμε σε τόσο άριστη κατάσταση και ψήφισαν το πιο όμορφο για αυτούς αυτοκίνητο.

Συγχρόνως, μια τριμελής επιτροπή που απαρτιζόταν από τους ΛΟΥΚΑ ΝΙΚΟ, ΠΑΠΑΣΤΑΘΗ ΦΩΝΤΑ και ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑΝΝΗ και οι τρεις γνώστες του κλασσικού αυτοκίνητου, εξέταζε τα αυτοκίνητα ώστε να αποφασίσει για τα τρία καλύτερα ανάπαλαιωμένα της εκδήλωσης.

Καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσής μας, όμορφη ξένη και ελληνική μουσική από τη δεκαετία του 80, ακουγόταν από την ηχητική κάλυψη που όπως πάντα μας κάνει ο φίλος και χορηγός της λέσχης μας ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ της εταιρίας CRASH SOUND και μας μετέφερε σε μια άλλη εποχή που όλα ήταν πιο όμορφα και ποιο αγνά.

Και έτσι με κουβεντούλα, καλαμπούρι, καφεδάκι και μπυρίτσα, οι ώρες περνούσαν χωρίς να το καταλάβουμε. Αργότερα, έφθασε η ώρα που σύμφωνα με το πρόγραμμα θα έκλεινε η κάλπη και θα γινόταν καταμέτρηση των ψήφων ώστε να εκλεχθούν τα τρία ποιο όμορφα αυτοκίνητα σύμφωνα με την γνώμη του κοινού.

Απο την καταμέτρηση 140 ψηφοδελτίων, αναδείχθηκε ότι το ομορφότερο αυτοκίνητο “του Διαγωνισμού Ομορφιάς 2016” ήταν το TRIUMPH SPRITFIRE MK2 του 1964 του ΓΙΑΝΝΗ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ με 25 ψήφους, δεύτερο ομορφότερο το FIAT 500 του 1968 του ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ με 15 ψήφους και τρίτο το FIAT 128 RΑLLY του 1973 του ΔΗΜΗΤΡΗ ΨΑΧΟΥ με 9 ψήφους.

Επίσης ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα της επιτροπής η οποία είδε ένα προς ένα τα αυτοκίνητα και αποφάσισε ότι το καλύτερα αναπαλαιωμένο είναι το VW T2 του 1971 του ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΩΠΙΛΙΑΔΗ. Δεύτερο καλύτερα αναπαλαιωμένο αναδείχθηκε ένα FIAT 500 GARDINIERA του 1965 ιδιοκτησίας ΘΟΔΩΡΗ ΣΟΥΛΗ και τρίτο το πρωτοεμφανιζόμενο MERCEDES W114 COUPE του 1971 του ΘΑΝΟΥ ΚΟΥΛΑΡΜΑΝΗ. Κύπελλα απονεμήθηκαν επίσης στα τρία παλαιότερα αυτοκίνητα της εκδήλωσης και αυτά κατα σειρά ένα VW 1200 (1953) ιδιοκτησίας ΠΑΠΑΣΤΑΘΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ, το WARTBURG 311 CABRIO (1957) του αντιπροέδρου της ΟΡΚΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΤΑΓΚΑΛΟΥ και το OPEL OLYMPIA (1958) -Ο γνωστός Ροζ Πάνθηρας- του ΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.

Κατόπιν δόθηκαν μετάλλια στους δυο φίλους που καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης γέμιζαν με όμορφη μουσική την ατμόσφαιρα, καθώς και στον ΜΑΝΘΟ ΒΕΡΤΟΠΟΥΛΟ που μας τίμησε πάλι με την παρουσία του στην εκδήλωση με την πανέμορφη TOYOTA CELICA του με τα χρώματα της ΦΛΟΓΑΣ, που ακούραστος μαζί με την σύζυγο του Γωγω, έφεραν τον κουμπαρά για την ενίσχυση του Συλλόγου των γονιών παιδιών με νέοπλασματική ασθένεια. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ και μακάρι να μπορούσαμε να βοηθήσουμε περισσότερο το θεάρεστο έργο τους. Αισθανθήκαμε μεγάλη συγκίνηση και τιμή που μας παρέδωσαν την ευχαριστήρια πλακέτα εκ μέρους της προέδρου της ΦΛΟΓΑΣ κας ΜΑΡΙΑΣ ΤΡΥΦΩΝΙΔΟΥ.

Τέλος, τιμητικό μετάλλιο δώσαμε στον ΑΜΟΥΡΓΗ ΔΗΜΗΤΡΗ εκπρόσωπο της Λέσχης 2CV που για πρώτη φορά ήρθε σε εκδήλωσή μας με ένα CITROEN DS του 1974 και ευελπιστούμε να έχουμε μια περεταίρω συνεργασία των Λεσχών μας.

Και με αυτά και αυτά, η ώρα πλησίασε 16.00 και σιγά σιγά όλοι πήραν τον δρόμο για τα γκαράζ τους με γεμάτες της μπαταρίες τους από ήλιο, μουσική, όμορφη παρέα και χιλιάδες λόγια θαυμασμού για τα αυτοκινητάκια μας.

Έτσι, δώσαμε ραντεβού για την επόμενη εκδήλωση μας στις 9 Οκτωβρίου, ημέρα Κυριακή, στο όμορφο χώρο του Πάρκου Φλοίσβου όπου θα πραγματοποιηθεί το 15ο ITALIAN CLASSIC RUN.