Αποχαιρετώντας το 2014 (28/12/2014)

 

Χωρίς πολλά πολλά, φανφάρες, ανακοινώσεις, προγραμματισμό, και κόστος συμμετοχής, στήθηκε γρήγορα μια βόλτα προκειμένου να αποχαιρετήσουμε κάνοντας μερικά χιλιόμετρα με τα αυτοκίνητά μας τον χρόνο που φεύγει.

Έτσι μαζεύτηκαν στο πάρκιν των παλαιών Goody’s στον Άγιο Στέφανο περίπου είκοσι αυτοκίνητα (μερικά εκ των οποίων από το σωματείο της ΕΛΚΑ, η οποία είναι σχεδόν πάντα δίπλα στις εκδηλώσεις της Λέσχης μας και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό). Μεσω μιας σχεδιασμένης και όμορφης διαδρομής, τα αυτοκίνητα βρέθηκαν στην περιχή της Χασιάς και συγκεκριμένα στην ταβέρνα Έλατο.

Φτάνοντας στην ταβέρνα, μία μικρή σεμνή τελετή περίμενε τα πληρώματα. Έγιναν τα αποκαλυπτήρια ενός ακόμα νέου αυτοκινήτου. Ένα black & white Fiat 500 Giardiniera, ιδιοκτησίας Θεόδωρου Σούλη, το οποίο υπέστη τον απαραίτητο καλλωπισμό είναι πλέον έτοιμο και αυτό από δω και στο εξής να κοσμεί με την παρουσία του τις εκδηλώσεις της Λέσχης μας. Βέβαια ίσως με τόση μαυρίλα κάποιοι τρόμαξαν και έσπευσαν να έχουν μαζί και έναν παπά για να τελέσει αγιασμό κατά τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων…

Και επειδή ήταν ακόμα νωρίς για φαγητό, όλος ο κόσμος βρέθηκε για καφέ. Αργότερα, γύρω στα σαράντα και πλέον άτομα εισήλθαν στην ταβέρνα. Ο ιδιοκτήτης πρόσφερε ένα γενναιόδωρο και άκρως χορταστικό μενού με αποτέλεσμα όλοι να φύγουν χορτάτοι και άκρως ευχαριστημένοι, αφού το κλίμα ήταν εορταστικό, με πολύ χορό και με τη διάθεση των παρευρισκομένων στα ύψη.

Η ουσία είναι ότι εξακολουθούμε να διοργανώνουμε απλές, λιτές και με πολύ χαμηλό κόστος εκδρομές, οι οποίες έχουν θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία του καθενός ο οποίος μπορεί να έχει τα δικά του θέματα να λύσει. Και τέτοιες εξορμήσεις αν μη τι άλλο μόνο ευεργετικό αντίκτυπο μπορεί να έχουν. Έτσι μπορεί ο καθένας να ξεφύγει από την καθημερινότητα, να περάσει καλά και να χαμογελάσει. Γιατί το έχουμε πει πολλές φορές μέσα από αυτή τη σελίδα, πρώτα είναι ο άνθρωπος και μετά το αυτοκίνητο…γιατί πολύ απλά εάν χαθούν οι άνθρωποι μέσα στην άβυσσο των προβλημάτων, θα χαθούν μοιραία σιγά σιγά και τα αυτοκίνητα, τα οποία θα γίνουν προνόμιο και αυτά μόνο για τους λίγους.

Με αυτό τον απλό τρόπο αποχαιρετήσαμε το 2014. Ελπίζουμε η επόμενη χρονιά να φέρει υγεία, περισσότερο χαμόγελο σε όλους μας και να συνεχίζουμε να κάνουμε αυτά που μας αρέσουν και μας γεμίζουν τη ζωη με περισσότερη άνεση. Καλή χρονιά σε όλους!