10ο Italian Classic Run (20/11/2011)

Το Italian Classic Run (ή Tricolore όπως το αποκαλούσαμε παλαιότερα) έχει γίνει η εκδήλωση θεσμός της ΕΛΦ Fiat 500, αφού οργανώνεται για 10η φορά. Η εκδήλωση έχει ως επίκεντρο το ιταλικό αυτοκίνητο γενικότερα και άλλα οχήματα τα οποία έχουν ιταλική “καταγωγή”.

Ενώ τα προηγούμενα χρόνια – με μερικές εξαιρέσεις – επελέγοταν η εκδήλωση να είναι μόνο στατική, φέτος διεξήχθη και ένα “πραγματικό” Run, μία διαδρομή που έκαναν τα αυτοκίνητα προκειμένου να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στον δρόμο μία όμορφη Κυριακή πρωί.

Έτσι, με σύμμαχο τον καιρό (είδες για να είσαι καλό παιδί;) 30 αυτοκίνητα μαζεύτηκαν στο πάρκιν του ΟΑΚΑ το οποίο είχε οριστεί ως εκκίνηση και ακολουθώντας την κλασσική διαδρομή (Μεσογείων-Μαραθώνος κλπ.) κατέληξαν στην καφετέρια “Trolley” στην Αρτέμιδα. Δεν ήταν κάποιος αγώνας βέβαια. Όλα τα αυτοκίνητα πήγαν κομβόι στον προορισμό, με σκοπό να απλώσουν χρώμα στους δρόμους της Αττικής μια όμορφη Κυριακή πρωί και να εξεπλήξουν ευχάριστα τους εκατοντάδες των οδηγών που τους συνάντησαν στο δρόμο. Φτάνοντας λοιπόν στην Αρτέμιδα, τα αυτοκίνητα παρατάχθηκαν “κατά είδος” για να μπορεί ο κόσμος που είχε βγει για τον Κυριακάτικο καφέ του να απολαύσει – κάτι σαν έκθεση – σπάνια και μή, ιταλικά μοντέλα.

Το “μενού” συμπεριλάμβανε Fiat 500, Fiat 500 Giardiniera, Fiat 126 και Fiat 127 που είναι οι συνήθεις ύποπτοι στις εκδηλώσεις. Απο κει και πέρα, ευχάριστες εκπλήξεις αποτέλεσαν τα αρκετά 850 Spider, ένα πανέμορφο 124 Spider και ένα κίτρινο Siata 850 που σπάνια το βρίσκεις στην Ελλάδα. Η καλή ημέρα επέτρεψε για άλλη μια φορά στο Moretti 126 Minimaxi της Λέσχης μας να πάρει τον αέρα του, ενώ εντύπωση έκαναν και τα καλογυαλισμένα Autobianchi A112. Την παρέα συμπλήρωναν ένα Fiat X1/9 που τόσο μας λείπει πια από τους ελληνικούς δρόμους και οι δυο “κυρίες” της παρέας, δύο κούκλες Alfa Romeo Alfetta.

Αξίζει να αναφερθούμε στο γεγονός ότι στην εκδήλωση παρευρέθησαν και πληρώματα από το Κιάτο και το Άργος οι οποίοι τιμήθηκαν δεόντως για την εμφάνισή τους και την αφοσίωση που δείχνουν στην Λέσχη, αφού σε όλες τις εκδηλώσεις -κοντά ή μακρυά- είναι μαζί μας.

Μετά τον καφέ -και εκτός προγράμματος- πολλοί από τα πληρώματα συνέχισαν κατά κάποιο τρόπο την εκδήλωση, αφού βρέθηκαν σε εστιατόριο της περιοχής για να απολαύσουν μεζεδάκια όλοι μαζί, ενδεικτικό του καλού κλίματος που επικρατεί στην Λέσχη μεταξύ των μελών.

Η εκδήλωση είχε απόλυτη επιτυχία, αφού όλοι έμειναν ευχαριστημένοι. Έτσι κι αλλιώς η εκδήλωση αυτή έχει σαν στόχο, να μπορέσουν κάποιοι που έχουν βγει για να πιουν έναν καφέ, να μπορέσουν δούν συγκεντρωμένα κάπου πολλά κλασσικά ιταλικά αυτοκίνητα και γενικότερα η προώθηση της ιδέας του κλασσικού αυτοκινήτου. Τα κύπελλα και οι βραβεύσεις έρχονται δεύτερα σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. ‘Ετσι κι αλλιώς όλοι έλαβαν το αναμνηστικό τους για να μπορούν να θυμούνται ότι βγήκαν με την ΕΛΦ Fiat 500, μια όμορφη παρέα, μια όμορφη Κυριακή, σε μια όμορφη τοποθεσία, με όμορφο καιρό, για έναν απολαυστικό καφέ..

Και του χρόνου!