1ο Ρομάντζο Ράλλυ (08/05/2011)

Ο καιρός ήταν υπέροχος και η διάθεση στα ύψη. Αυτές ήταν οι καλύτερες προϋποθέσεις για να μπορέσει να πετύχει o πρώτος αγώνας regularity σε “ανοιχτό” δρόμο που διοργάνωσε ποτέ η Λέσχη μας στα 14 χρόνια ιστορίας της.

Με αφορμή την γιορτή της μητέρας, η ΕΛΦ Fiat 500 & Συναφή αποφάσισε να οργανώσει έναν αγώνα στον οποίο θα είχαν την τιμητική τους οι γυναίκες. Γυναίκες λοιπόν οι οδηγοί του αγώνα, με ελεύθερη επιλογή στο φύλο για τον συνοδηγό. Βέβαια, υπήρξαν και άνδρες οδηγοί στο ράλλυ, οι οποίοι δεν ήταν άλλοι από τους “αλκοολικούς” της ΕΛΦ Fiat 500, αυτοί που δεν χάνουν ποτέ καμία εκδήλωσή της. Το “ισχυρό” φύλο όμως δεν είχε δικαίωμα στον αγώνα. Όσοι άνδρες έτρεξαν δεν μπορούσαν να διεκδικήσουν έπαθλο. Άλλωστε, τιμώμενα πρόσωπα αυτή την ημέρα ήταν οι γυναίκες.

Συνολικά οι συμμετοχές ήταν τριάντα. Το 1/3 αποτελούνταν από Fiat 500. Στις συμμετοχές υπήρχαν επίσης Autobianchi Giardiniera, A112 Abarth, Fiat 126, Fiat 850 Sport Spider και Fiat 127. Αίσθηση προκάλεσαν τα “μεγάλα” BMW E12, Honda Accord, Peugeot 504 και Ford Granada. Επίσης ένα δυνατό Toyota Corolla DX έκανε την εμφάνισή του, καθώς επίσης και μία υπέροχη Lancia Prisma 1500 LX (η αδυναμία του γράφοντος αυτό το κείμενο) συμμετοχή από το Lancia Club. Tην εκδήλωση ομόρφαιναν και τα γνωστά “σκαθάρια” της VW, που είναι πάντα παρών.

Ο αγώνας είχε δύο σκέλη από τα οποία χρονομετρήθηκε μόνο το 1ο (μέχρι τα διόδια των Αφιδνών). Η εκκίνηση έγινε από το πάρκιν του Ο.Α.Κ.Α., από όπου τα αυτοκίνητα εκκινούσαν ανα λεπτό και ο τερματισμός στον Άγιο Μηνά της Χαλκίδας.

Μετά το πέρας του αγώνα, τα πληρώματα συγκεντρώθηκαν στην ταβέρνα “Παλαιολόγος” όπου εκεί στην κυριολεξία βγήκαν μαχαίρια (και πηρούνια βεβαίως…). Το γεύμα ήταν κάτι παραπάνω από λουκούλειο συνδυάζοντας ποσότητα και ποιότητα.

Στον χώρο της ταβέρνας διεξήχθη και η απονομή των επάθλων. Με την σειρά τα αποτελέσματα:

1) Ντούζα Παρασκευή – Ντούζας Φώτης (Autobianchi Giardiniera)

2) Χρυσοχόου Λίλη – Παχύλη Κατερίνα (Fiat 500 L)

3) Μαγκανά Βούλα – Κορφιάτης Γιάννης (Fiat 500 R)

Επίσης το πλήρωμα που κατετάχθη 8ο γενικής (το 8ο λόγω της ημέρας – 8 Μαΐου), κέρδισε από ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, προσφορά ένος εκ των χορηγών της εκδήλωσης. Το πλήρωμα που κέρδισε ήταν οι Λασκούλη Άννα – Νικολακοπούλου Ναταλία (Autobianchi Giardiniera).

Υπήρξαν και ειδικές βραβεύσεις: Έπαθλο παρέλαβε η νεαρότερη οδηγός (Ντούζα Παρασκευή), καθώς και η εμπειρότερη (Χρυσοχόου Λίλη). Έπαθλο παρέλαβε και το πλήρωμα του μοναδικού Fiat 127 ως το ομορφότερο (Θεοδωρακοπούλου Μαρίκα – Αδάμου Μαρία).

Πέρα από τα έπαθλα, ήταν καθαρά μια νίκη των γυναικών. Ήταν μια όμορφη εκδήλωση με έντονο γυναικείο άρωμα και ήταν μια προσπάθεια (η πρώτη) της ΕΛΦ Fiat 500 να διοργανώσει έναν όμορφο αγώνα. Σημασία έχει ότι οι εντυπώσεις ήταν θετικές και ευελπιστούμε στο μέλλον τέτοιες εκδηλώσεις να έχουν μεγαλύτερη απήχηση και επιτυχία! Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι σε τέτοια events είμαστε πρωτάρηδες, τι να κάνουμε!!!

Η ΕΛΦ Fiat 500 & Συναφή ευχαριστεί θερμά τους κυρίους Γ. Σουρή και Γ. Τριανταφύλλου για την αμέριστη συνεισφορά τους στην οργάνωση της εκδήλωσης.